0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Ş. Ö.

Kano,kayak gövde koruma(hull guard for kayak)
« : Nisan 21, 2026, 20:39:52 »
Herkese selam deniz kayağı ya da kano kullanıp alt gövde sürtünme ve çarpmalar için kullanılabilecek malzeme ürün bilgisi ,fikri ,tecrübesi olan var mı?
*

E. Ç.

Ynt: Kano,kayak gövde koruma(hull guard for kayak)
« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2026, 22:01:36 »
HDPE çubukların havya ile ısıtılarak çatlak tamirinde kullanıldığını gördüm daha önce.

kırmızı/mavi içme suyu sişelerinin kapaklarini toplayıp fırınlama yöntemi ile çubuk imal ediyorlar.

*

E. Ç.

« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2026, 22:04:47 »
Birkaç yıl önce fuarlardan birinde, kendinden yapiskanli pvc malzemeden şeritler satıldığını görmüştüm.

Surtunmeye maruz kalan köşelere ısı tabancası ile yapistiriliyordu.

*

Ş. Ö.

« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2026, 22:58:46 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Birkaç yıl önce fuarlardan birinde, kendinden yapiskanli pvc malzemeden şeritler satıldığını görmüştüm.

Surtunmeye maruz kalan köşelere ısı tabancası ile yapistiriliyordu.
Teşekkür ederim.Online sipariş verilebilecek bir yer Türkiye içi bulamadım .Ya da farklı amacla kullanılan bir malzemeyi alıp 3M 4200 ile yapıştırsak....
*

E. Ç.

« Yanıtla #4 : Nisan 23, 2026, 08:46:43 »
En kalın kalın PVC kumas şeritler kullanılabilir.

Tır brandasi diye geçen, 650gr 1100 denye malzeme.

Şekil vermek ve yapıştırmak daha kolay olur.

*

Ş. Ö.

« Yanıtla #5 : Dün, 09:48:03 »
En kalın kalın PVC kumas şeritler kullanılabilir.

Tır brandasi diye geçen, 650gr 1100 denye malzeme.

Şekil vermek ve yapıştırmak daha kolay olur.
Çok teşekkür ederim . Bu malzemeyi gövdenin düz olmayan yerlerine yatırmak hem daha kolay olur sanırım.Sanayide bir malzeme buldum ama sıcak hava tabancasıyla bile doğru durust yatıramadım.Çok iyi fikir  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ş. Ö.

« Yanıtla #6 : Dün, 10:34:02 »
Forum da kano yada kayağa ayrılmış bir yer görmediğim için burada yazıyorum.Yazıp çizmeyince kendim de unutuyorum.
Kayak taşıyıcı yaptım bir tane karbondan .Satışa hazır karbondan bir ürün de yok sanki.Aluminyum ve paslanmazdan yapılmış hemen hemen hepsi.Hafif ve sağlam oldu.Pahalıya mal olmuş olabilir yaparken sağladığı terapi herşeye değer.
H şey iki tane bisiklet tekeri(12'') almakla başladı .Merkezdeki rulmanları değiştirdim merkezi carbon lif ve epoksi ile güçlendirdim.
8mm paslanmaz çubuk,ve çevresine 9/10 mm karbon boru.karbon boruyu paslanmaz çubuğa geçirdim . Kolları ise 25mm karbondan yaptım.... test edildi çalışıyor çok hafif.12'' teker kumdada yurudu.
 Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Karbon malzemeleri kompozitshop dan aldım.
Teker hepsiburadadan ön tekere 8mm rulman tam oturdu.4 adet kaliteli rulman sanayiden.
Bir tane daha yap deseniz yapar mıyım yapmam.Pahalıya da mal olmuş olabilir.İlk kez karbon malzeme ile uğraştım öğreticiydi.
Moderotor belki de buradan kaldırır paylaşımı  tekne gitti kayak ile suya daha yakınım artık Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap