0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. A.

Denk geldi paylaşmak istedim , oldukça basit ve her yerde bulunabilecek malzemeler ile başarılı operasyonlar..

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. K.

Mustafa Korsanım,
Ben bu elektrik konularından oldum olası pek anlamadım, zahmet olmaz ise malzeme listesini de eklersen toplayıp prizlerden bir tanesinde deneyeyim, bakınca kullanışlı gözüküyor. (Kullanmak için telefona falan da gerek yok benim için ne kadar basit o kadar iyi) Teknede yeterince akü gücü mevcut.
Teşekkürler,
Erkan

*

M. A.

Diode kısmını tam yakalayamadım....

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

Y.

Uygun sarım değerlerine sahip bir trafoyla voltaj dönüşümü dünyanın en basit işidir. Lisede fizik dersi laboratuarında oynardık bunlarla. İşin içine düzgün tam sinüs eğrisi üretmek, yüksek akımdan korunma, parazitin azaltılması gibi işler girince, bir de marin olsun dendi mi devreler daha kompleks, kullanılması gereken parçalar daha spesifik hale gelir ve maliyetler yükselir. Fikri anlamak ve yeni bir şeyler denemek için güzel bir proje. Ama lütfen ben bunu tekneme takarım noktasına gelip güvenliğinizi riske atmayın. Tekne yangınlarının ekseriyetle elektrik tesisatından çıktığını da unutmayalım.