0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. G.

Harken winch ler için uygun gres yağı
« : Mart 26, 2026, 10:13:30 »
Değerli korsanlar,

harken winchler için uygun gress yağı nasıl olmalı, piyasadan bulabilirmiyiz. tuza dayanıklı marin gres yağı kullanılabilinir mi ?

paylaşımlarınız için teşekkür ederim
*

E. S.

Ynt: Harken winch ler için uygun gres yağı
« Yanıtla #1 : Mart 26, 2026, 10:42:50 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Değerli korsanlar,

harken winchler için uygun gress yağı nasıl olmalı, piyasadan bulabilirmiyiz. tuza dayanıklı marin gres yağı kullanılabilinir mi ?

paylaşımlarınız için teşekkür ederim

İşyerinde yüksek sıcaklık ve sürekli su temasına maruz kalan rulmanlarda mavi renkli bir gress kullanıyoruz, Teknemdeki vinçlere de aynı ürünü kullanıyorum. Yıllardır bir sıkıntı yaşamadım. Mavi gress diye ararsanız malzemeciler veya online aramalarda farklı markaların ürünlerini bulabilirsiniz. Harken gibi markaların 200 ml lik ambalajlarına dünyanın parasını ödemeyin.

*

B. G.

« Yanıtla #2 : Mart 26, 2026, 20:06:01 »
Merhaba Abbas kaptan,
Harken, vinclerindeki yaylı tırnaklar icin akışkanligi fazla bir yağ kullanılıyor. Bu yag tırnakların yapismadan calismasini sagliyor.Gres kullanılır ise tırnaklar açılmayabilir, vinciniz kaçırabilir.. 
Silindirik yataklar icin ise, krem kıvamında bir yağ öneriyor Harken.

Disaridan temin imkanınız var ise daha uyguna geliyor. Ekli linkte alternatiflerden bahsetmiş.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

N. Ö.

« Yanıtla #3 : Mart 27, 2026, 00:11:58 »
Evet Bergil Bey’in de bahsettiği gibi tırnaklara gres sürülürse yapışır ve kaçırma yapabilir.

Eğer ekonomik çözüm isterseniz, yataklama ve dişlilere abartmadan mavi gres veya daha da ucuzu lityum bazlı gres sürersiniz.
Tırnaklara ise sadece çok az ince makina yağı damlatırsınız.
*

A. G.

« Yanıtla #4 : Mart 27, 2026, 08:11:27 »

Değerli korsanlar, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. bir kaç sene önce denizcilik fuarından tuzlu suya dayanıklı mavi renkte bir gress almıştım, krem gibi, sanayide rulmanlar için kullanılan gresler kadar çok yoğun değil, özellikle onu kullanıyordum ama emin değildim, şimdi emin oldum teşekkür ederim, tırnakları çok az  bu yağ ile yağlamıştım, kaçırma yapmıyor ama silah yağını kullanmamıştım. tavsiyeler ve paylaşımlar için teşekkürler. masraf yapmaya gerek yok eldeki ile devam. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap