0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Ö. Ö.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
2. Kutudan bozuk çıkan ArtıPlus 40A'in yenisi yolda. Ciddi para verdim ama güvenmiyorum. Sahil güvenlik kullanıyor filan diye çok övdüler ama adamların imalattan bozuk aleti değiştirmeleri 2 hafta sürdü, midem bulandı.
Bu yerli imalar redresörün markası nedir? Web sitesi var mı? incelemek isterim.
Bu model ismine göre arayınca bişey bulamadım.

*

Y. A.

2. Kutudan bozuk çıkan ArtıPlus 40A'in yenisi yolda. Ciddi para verdim ama güvenmiyorum. Sahil güvenlik kullanıyor filan diye çok övdüler ama adamların imalattan bozuk aleti değiştirmeleri 2 hafta sürdü, midem bulandı.
Bu yerli imalar redresörün markası nedir? Web sitesi var mı? incelemek isterim.
Bu model ismine göre arayınca bişey bulamadım.

Ürünün sayfası bu:

Twitter’daki açıklamaya göre MRS’nin sahibi geçen sene işi çalışanlarına devrederek bırakmış, onlar da artıplus diye bir şirket kurmuşlar. Eski şirketin dizayn ve patentleriyle üretim yapıyorlar.

Bana bunu Tuzla’da yat imalatı yapan bir abim tavsiye etti, onun aracılığıyla aldım. Belki harika aletlerdir, kuş konduruyorlardır, bilmiyorum.

*

Y. A.

Ben yukarıdaki mesajı yazarken gelmiş. İsim hafızamın mükemmeliği artıplus deyip duruyorum Redartı'ymış. Neyse teknede kısa bir çalışıyor mu diye deneme ve ardından ver elini sahibinden.

*

Y. A.

İçime kurt düştü, patentli kaliteli yerli malı üretim vs. vs. laflar havalarda uçuşuyor. Aletin adı marin ama marin olduğuna dair bir emare yok, bırakın herhangi bir su sıçraması, tozdan bile korunacak halde değil. Ben de içini açtım...

Ve ne bulduk? İki tane 12V 20A Led trafosu... Çin malı, cinin malı, herkes onu kullanmalı. "Yılların emeği, patentli teknoloji...." Yalan işte, tanesi perakende 450 liraya satılan led trafosu.

Aliexpress'de biraz daha ararsam kontrol kartını bulacağımdan da eminim.

*

Ö. Ö.

Ve ne bulduk? İki tane 12V 20A Led trafosu... Çin malı, cinin malı, herkes onu kullanmalı. "Yılların emeği, patentli teknoloji...." Yalan işte, tanesi perakende 450 liraya satılan led trafosu.
Aboov! İnanmıyorum!  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Eh bir de bu o zaman akünün karakteristiğine göre de vermiyor olabilir şarj akımını? off...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Web sitesindeki açıklamalarında bir yerde "IP54'e kadar koruma" diyor, daha aşağıda bir yerde "IP20 sınıfı" diyor..
IP54 fena değil (toza karşı sınırlı koruma, suya karşı üstüne basınçsız su dökülürse girmiyor),
ama IP20 felaket! (İçine 12mm'den büyük şeyler giremiyor! Suya karşı hiç koruma yok!)

Gerçi genelde güvertede kullanılmayan marin elektroniklerin su-toz geçirmekten çok sürekli titreşim, sallantı, yalpa ortamlarında sorun çıkartmaması ve iç yapısındaki tüm kablo ve bakır yüzeylerin kalaylı olması yeterli..

Madem adı geçti, IP sınıf tablosunu da koyalım şuraya, meraklısı bakar..
IPxx (İlk hane toza karşı koruma seviyesi, ikinci hane suya karşı..)

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Eylül 06, 2022, 00:59:12 Gönderen: Özgür Ökten »

*

Y. A.

Aboov! İnanmıyorum!  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Eh bir de bu o zaman akünün karakteristiğine göre de vermiyor olabilir şarj akımını? off...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Web sitesindeki açıklamalarında bir yerde "IP54'e kadar koruma" diyor, daha aşağıda bir yerde "IP20 sınıfı" diyor..
IP54 fena değil (toza karşı sınırlı koruma, suya karşı üstüne basınçsız su dökülürse girmiyor),
ama IP20 felaket! (İçine 12mm'den büyük şeyler giremiyor! Suya karşı hiç koruma yok!)

Gerçi genelde güvertede kullanılmayan marin elektroniklerin su-toz geçirmekten çok sürekli titreşim, sallantı, yalpa ortamlarında sorun çıkartmaması ve iç yapısındaki tüm kablo ve bakır yüzeylerin kalaylı olması yeterli..

Açtıktan sonra bunu almamda aracılık eden tanıdığımızı aradım. O da çok şaşırdı, ben bu adamlarla yıllarca iş yaptım böyle rezillik görmedim vs. dedi. Sonra ortaya çıktı ki şirketin el değiştirdiği, asıl bu ürünleri üreten adamın emekli olduğunu pek kimse bilmiyor.

Neyse bir telefon konferansı yaptık, karşıda kendini mühendis olarak tanıtan bir arkadaş.. Bunun neresi marin diyorum, siz marinden ne anlıyorsunuz diyor. Kalaylı kablo diyorum hmmm diyor.. Toz koruması diyorum biz bunları İDO'ya bile sattık diyor. Whataboutism dağlarda geziyor. En sonunda siz dolandırıcısınız ben de sizi her yerde rezil etmezsem adam değilim dedim kapattım. Aracılık eden abi de sağolsun geri göndermemi konuyu kendisinin çözeceğini söyledi. Bunlar burada kayda geçsin ki üç gün sonra bir başkası yanılıp da bunlardan teknesine bir şey almasın.

Teknik anlamda gördüğüm sorunlar şunlar:

İçine takılı 2 adet Çin malı LED trafosu diye bildiğimiz AC-DC switch mode adaptör var. Her birinin ratingi 20A. Ancak bunları herhangi bir DIY projesinde kullanmış herkes bilir ki bunlar peak olarak kısa bir süre o seviyede akım verir sonra dörtte bir beşte bir seviyesinde akımlara dönerler. Kontrol kartı ne kadar zorlarsa o kadar çok ısınırlar bir noktada minnoş fanları yetmeyince aşırı ısınıp ya kendilerini kapatırlar ya da o kadar akıllı değillerse yanarlar.

Bu aletleri birbirine paralel bağlamışlar. Ben 800 A'lik akü kapasitemle buna bağlanıp bulk şarj akımı çekmeye kalkınca bunlar kaç saat dayanacak?

Kutunun içindeki yer darlığından birini yatay, öbürünü dikey yerleştirmişler. Dikey yerleştirdiklerinin fanı kasanın üst duvarına bakıyor, aradaki boşluk yarım santimden az. Bu fandan havalandırma yapmasını bekliyorlar.

Kutunun yanlarında 10 cm'lik toz filtreli fan yuvaları var. Ancak ne filtre takmışlar ne fan. Taksalar ne olurdu bir de o var. Birinin içeri basması diğerinin dışarı çekmesi gerekirdi, çünkü başka türlü o miktarlarda hava alacak bir açıklık yok.

Son olarak asıl üreticinin sayfasındaki fotoğraflarda kasanın altındaki kabloların sıktırma soketlerle ve birbirine mesafeli olarak bağlı olduğu görülüyor. Neden? Adam marine göre düşünmüş. Bunlar sıradan bir terminali eğri büğrü oturtmuşlar geçmişler.

Kabloların kalitesi ortalama mahalle elektrikçi dükkanındaki seviyede. Kurşunlu kalaylı kablo hak getire.

Kontrol ünitesi öne bakan ekranla birleşik, BC Charger Mini diye bir parça.

Speclerde yazan bilgisayar bağlantısı, uzaktan kumanda imkanı vs. vs. tamamen sallama gibi görünüyor. Elbette kontrol ünitesine seri kabloyla bağlanıp PIC programlama filan yapılıyordur, kastettikleri buysa.