0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    Ö. Ö.

Ynt: Denizde Kekamoz Temizligi
« Yanıtla #15 : Nisan 05, 2023, 15:12:50 »
Ozan'ın dediği gibi 1m'de vurgun olmaz ama alışık olmayan için pek çok tehlikeli durum olabilir.
Buradaki sorun teknik veya fizyolojik olarak olarak bir sorun yaşamaktan çok donanıma hakim olmamaktan kaynaklı panik ve yanlış hareketler olacaktır.

En basiti 1 yıldız dalış eğitiminde su altında maske çıkartma-takma, regülatör çıkartma, kayıp regülatörü bulma, yedek regülatörü kullanma, arkadaşının regülatöründen çimlenme ve denge yeleği çıkatıp giyme gibi donanıma hakim olmayı sağlayan alıştırmalar yapılır.

En basit bir maske kırılması veya takılıp yüzünüzden çıkması gibi bir şey 1m suyun altında dahi olsanız panik ve akabinde kötü sonuçlar doğurabilir.

Eğitimsiz asla tüplü dalış yapılmaz.

Serbest dalışta da çok farklı değil ama genelde insan limitlerini daha iyi hissettiği için daha kendini korumacı davranır ve zarar görme ihtimali daha düşüktür.
Yine su altında panik yaratacak şeyler veya kendini/performansını zorlayıcı hareketler 1m derinlik dahi olsa tehlikeli olabilir. (Bknz: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)

Tekne altında birşeylere dolandığınızı/takıldığınızı düşünün, eğer tecrübeli değilseniz panik yaparsınız, sonuçları iyi olmaz.
« Son Düzenleme: Nisan 05, 2023, 15:14:39 Gönderen: Özgür Ökten »