Giriş Yap
Kayıt Ol
Önceki
Sonraki
Giriş Yap
Bağlı kalma süresi:
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Giriş Yap
Kayıt Ol
Configuration
Boxed Container
Hide Carousel
Gezgin Korsan
Makine Dairesi
Teknik Bilgi ve Fikir Alışverişi
(Moderatör:
Özgür Ökten
)
Alüminyum direkte hangi tip perçinler kullanılabilir?
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
U. Ç.
Alüminyum direkte hangi tip perçinler kullanılabilir?
«
:
Şubat 07, 2009, 19:57:45 »
Merhaba;
Alüminyum direğimde gurcata seviyesine kadar var olan basamakları, direk tepesine kadar tamamlamaya karar verdim. 6 mm. lik 304 paslanmaz çubuktan dört yüzeyi de üçgen piramitler yaptirdim bir tornaciya. Bunların direğe temas edeceği üç köşesine 5 mm. lik delikler açtırdım. Bunları direğe tesbit etmeye geldi sıra . Bu aşamada birkaç sorum olacak sizlere;
Diğer basamaklar perçinle tesbit edilmiş.
Ne tür perçin kullanabilirim? Bunu nereden bulurum?
Bu perçinleme işinin sonunda kırılıp düşen parça direk dibinde kalıyor mu? Bunun bir zararı olmaz mı?
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
GiderekKiloAlanKimseninDireğeÇekmediğiKorsan...
U. K.
Ynt: Alüminyum direkte hangi tip perçinler kullanılabilir?
«
Yanıtla #1 :
Şubat 07, 2009, 20:24:08 »
Yanlış bilmiyorsam aluminyum ve paslanmaz temas edince galvanik etki sebebiyle ciddi aşınmalar meydana geliyor.
M. E.
«
Yanıtla #2 :
Şubat 07, 2009, 23:42:44 »
Direğe ve bumbaya birkaç kez bahsettiğiniz gibi perçinle işlem yaptık, ama hiç o kadar çok sayıda kullanmadık doğrusu. Birkez planlamıştık, o seferde de direk zaten söküktü. İçine kaçan parçaları orada bırakmamıştık. Bırakırsanız ne olur tam bilmiyorum...
Perçinler iki tip, alümünyum ve çelik. Özellikle çelik olanları bulmak oldukça zor. Genelde toptan satıyorlar, perşembe pazarında var.
Perçin makineleri de iki tip. Tek el ve iki elle kullanılanlaı var. tek elle kullanlan, tabanca gibir.
bizim bildiğimiz tip olanlar 4,8 kadar kullanlıyor. Daha geniş açtıysanız 4,0-6,0 ve 4,8-6,4 değişen uçları olan çift kolla çalışan (tel makası kesme gibi) olan aletlerden almanız gerekir.
Kolay gele
A. A.
«
Yanıtla #3 :
Şubat 08, 2009, 09:41:00 »
Paslanmaz perçin daha güçlüdür. Galvanik etkiye aldırmayın. Takacağınız ayaklar zaten paslanmaz, galvanik korozyondan kaçamazsınız. Direk az ıslanır, korozyon da az olur.
U. K.
«
Yanıtla #4 :
Şubat 08, 2009, 09:50:52 »
Ayaklar da aluminyumdan yapılırsa sorun olmaz diye düşünüyorum.
U. Ç.
«
Yanıtla #5 :
Şubat 08, 2009, 15:36:27 »
Değerli korsanlar,
Monel denen bir alaşım önerilirmiş bu perçin işi için.%70 Ni,%30 Cu,Fe.Mg içerirmiş. Anodik korozyona dayanırmış. Netten satana ulaşamadım henüz. Basamakları alüminyumdan üretmek belki akıllıca olurmuş sahiden.Bir sonraki işimde daha erken danışacağım. Bu monel perçin nerede nasıl bulunur bilen var mıdır?
Yanıtlayan herkese teşekkür derim. Sonucu bildireceğim.
U. K.
«
Yanıtla #6 :
Şubat 08, 2009, 18:03:18 »
Belki basamaklar ile direğin temasını önlemek için araya lastik conta koyulabilir.
M. E.
«
Yanıtla #7 :
Şubat 08, 2009, 18:45:26 »
Bence gerek yok
4,8 lik paslanmaz perçine uzun süre bişey olmaz. Şu kadarını söyleyeyeim hepimizin armalarında (direklerinde-bumbalarında) kullanılan tespitlerin tama yakını paslanmaz perçin.
Uzun süre bişey de olmuyor.
Korozyonu engellemek için lastik konulduğunda her iniş çıkışta yaylanır, metal yorgunluğunu hızlandırır diye düşünüyorum.
Başka malzemeye falan gerek yok, alın perşembe pazarından bir torba 4,8 lik paslanmaz perçin, çakın gitsin...
U. Ç.
«
Yanıtla #8 :
Şubat 08, 2009, 19:02:26 »
Değerli Korsanlar ;
Bu paslanmaz perçinlerin çivileri de paslanmazsa olabilir sanki, aksi halde direk dibinden pas iner mi diye endişeleniyorum ıskaçaya ve güverteye. Az buz değil on basamak , üçerden otuz çivi artığı
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Ama sanayide monel' i duyan yok Marmaris'te. Mıknatısımı alıp gidiyorum,çivisi de paslanmazsa, direği de 5 mm. ile delip 4.8 lik paslanmaz perçinle bağlayacağım aksine bir beyan yoksa. Yapıyorum , yapıyorum , yaaaaap...
A. E.
«
Yanıtla #9 :
Şubat 09, 2009, 06:30:19 »
Ben de vatoz gibi kuma yatıp ne diyecekler diye bekliyordum
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Niye mi ? Ben de sormadan etmeden paslanmaz perçin yapmıştım direğe de, ondan sebep. Neyse anlıyorum ki çok ta kasmaya gerek yokmuş. Çok kötü bişey yapmamışım. Yanlız benim kayıkta direğin üzerine bağlanmış bir vinç vardı. Orjinal. Onun perçinleri aliminyum idi. Ortasındaki çivisi hiç paslanmamıştı ama.
Ufuk korsanım, perçini sıkınca, içindeki çivi perçinin şişen iç kısmında sıkışıp kalıyor zaten. Direğin içine bişey düşmüyor yane. İçten dışarı doğru yapacaksan bilemem ama
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Kolay gelsin.
«
Son Düzenleme: Şubat 09, 2009, 06:31:15 Gönderen: Ateş Erim
»
A. A.
«
Yanıtla #10 :
Ocak 04, 2026, 18:21:51 »
Bu konuda alüminyum profil kullanılabilir mi peki.
«
Son Düzenleme: Ocak 05, 2026, 17:46:17 Gönderen: Özgür Ökten
»
L. K.
«
Yanıtla #11 :
Dün
, 18:46:23 »
Merhaba korsanlar,
kullanmak istediğiniz bağlantı birbirine zıt olmaları yüzünden sıkıntılı. 304 Katot ve Aluminyum ise Anot görevini alır. Bu zamanla aluminyumun erimesine yol açar.
Kaplamalı somunlu perçin kullanmanızı öneririm. Bundan hariç Epoxy ile yapıştırma da yapabilirsiniz.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »