0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. A.

Aloa 27 - Deneyim ve Fikir
« : Mayıs 05, 2021, 13:21:17 »
Merhaba Kaptanlar,

Teknesi olmayan çoğu korsan gibi uzun süredir birçok tekne bakarak ilk teknemin hayalini kuruyorum. Bu süre zarfında çok olmasa da birkaç tekneyi yerinde inceledim, en son geçen yaz 72 model bir gibsea 33'ü satın almak üzere Söğüt'e gidip, son anda vazgeçmiştik. Vazgeçmemizdeki ana motivasyon bu teknenin çok eski olması ve biraz daha bütçe biriktirerek daha yeni bir tekneyi takip etmekti ancak gel zaman git zaman görüyorum ki ülkemizde her şeyin fiyatı sürekli artıyor ve benim açımdan para biriktirerek bu artışı geçmek mümkün değil. Diğer yandan, sürekli ertele ertele nereye kadar. Dolayısıyla bugün geldiğim nokta itibariyle İstanbul'da eşimle birlikte kullanacağımız ilk tekne olarak Aloa 27 leri beğendik. Bir tane 87 model var, forumda bu tekne hakkında yazılanlar da genel olarak olumlu, bu nedenle artık 27 değil de 30 mu olsaydı, 87 model değil de en azından 2000 üstü mü olsaydılara bakmadan, bütçeme uyan bu tekneyi almayı düşünüyorum.
Özellikle tekne modeliyle ilgili olumlu olumsuz tüm yorumlar benim için çok faydalı olacaktır.

Kısmet olur da alabilirsek, haziran ayı içerisinde Küçükyalı barınağı ilk tercihim olacak - orada yer bulmanın zorluğunu da bildiğim için oradaki korsanların da şimdiden aklında olursa belki bir faydası olur diye onu da ekleyeyim.

Teşekkür ederim. Selamlar
*

E. S.

Ynt: Aloa 27 - Deneyim ve Fikir
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2021, 13:32:50 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Merhaba Kaptanlar,

Teknesi olmayan çoğu korsan gibi uzun süredir birçok tekne bakarak ilk teknemin hayalini kuruyorum. Bu süre zarfında çok olmasa da birkaç tekneyi yerinde inceledim, en son geçen yaz 72 model bir gibsea 33'ü satın almak üzere Söğüt'e gidip, son anda vazgeçmiştik. Vazgeçmemizdeki ana motivasyon bu teknenin çok eski olması ve biraz daha bütçe biriktirerek daha yeni bir tekneyi takip etmekti ancak gel zaman git zaman görüyorum ki ülkemizde her şeyin fiyatı sürekli artıyor ve benim açımdan para biriktirerek bu artışı geçmek mümkün değil. Diğer yandan, sürekli ertele ertele nereye kadar. Dolayısıyla bugün geldiğim nokta itibariyle İstanbul'da eşimle birlikte kullanacağımız ilk tekne olarak Aloa 27 leri beğendik. Bir tane 87 model var, forumda bu tekne hakkında yazılanlar da genel olarak olumlu, bu nedenle artık 27 değil de 30 mu olsaydı, 87 model değil de en azından 2000 üstü mü olsaydılara bakmadan, bütçeme uyan bu tekneyi almayı düşünüyorum.
Özellikle tekne modeliyle ilgili olumlu olumsuz tüm yorumlar benim için çok faydalı olacaktır.

Kısmet olur da alabilirsek, haziran ayı içerisinde Küçükyalı barınağı ilk tercihim olacak - orada yer bulmanın zorluğunu da bildiğim için oradaki korsanların da şimdiden aklında olursa belki bir faydası olur diye onu da ekleyeyim.

Teşekkür ederim. Selamlar

Yaklaşık 3 yıl önce ben de bir Aloa27 almanın eşiğinden dönmüştüm. O dönemde çok sordum soruşturdum, yurt dışı kaynaklardan da okudum araştırdım. Aklımda kalan tek sıkıntısı tornistan manevralarının biraz zor olduğu. Bunun dışında çok güzel ve kullanışlı bir tekne. Umarım daha fazla ertelemeden istediğiniz gibi bir tekneye sahip olur, denizlere kavuşursunuz.

*

E.

« Yanıtla #2 : Mayıs 05, 2021, 13:54:34 »
Tornistandaki sıkıntının(iskeleye çekme) palayı sökmeden çıkarılabilmesi için şaftın omurga hattından biraz iskeleye kaçık olarak monte edilmesinden kaynaklandığını okumuştum(yanılmıyorsam bu forumda).
Tornistanda her tekne (az veya çok) kafasına göre takılmak ister. Bana sorarsanız teknenin huyunu suyunu öğrendikten sonra problem yaratmaz.

*

A. K.

« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2021, 16:13:58 »
Dediğiniz gibi her teknenin ayrı karakteri vardır . Bende de  pervane dönüşünden kaynaklanan tornistanda iskeleye çekme hadisesi var . Tabii aynısı da ileride sancaga çekiş  oluyor.

Tornistanda biraz yol aldı mı boşa alıp dümeni istedigin gibi kullanabilyorsun ve ondan sonra sorun bitiyor ,tornistan gaza devam . O yuzden  marinada pontona gelirken biraz uzaktan manevralara baslıyoruz.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #4 : Mayıs 05, 2021, 19:03:19 »
Aloa27 harika bir teknedir, boyuna göre iç tasarımı, ergonomisi muhteşemdir.

Varsın tek derdi tornistanda kendi istediği yere gitmek olsun! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Marinadaki ayıplayan bakışlara alıştıktan sonra dert değil, alışılıyor.

daha önce fikirlerimi şu konularda yazmıştım;

*

B. E.

« Yanıtla #5 : Kasım 17, 2025, 19:04:18 »
Merhaba , 1994 Aloa 27 SC Satın aldım. Henüz teslim almadım. Deneyimlerimi anlatırım. Esenkalın.. Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. B. A.

« Yanıtla #6 : Dün, 21:41:03 »
Bülent korsan tebrikler, şimdiden iyi seyirler Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap