0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu arada benim akülerimi atıp bir adet 2�p deepcycle akü koymam halinde 25 amperlik redresörümü değiştirmem gerekmez sanırım. Ve 20 Watt lık müptezel güneş enerji regülatörümü?Tabii 48 saaatlik hesapla iki adet 200 Ah lik deepcycle akü koyduğumda yanı soruları tekrarlıyorum.redresör ve şarj regülatörü yeterli olacak mı?
akü kapasiteniz arttıkça şarj edebilme kapasitenizi de arttırmanız gerekir. öZgür (mobil)
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yapakü kapasiteniz arttıkça şarj edebilme kapasitenizi de arttırmanız gerekir. öZgür (mobil)Üstadım bunun bir birimi, oranı, ölçüsü var mı?
Recep abi sahile bağlamiim solarla şarj ederim diye düşünme. Nedeni de şu; aküler %80 e kadar hızlı şarj olur. Tamam bunda sorun yok. Solar bütün gün ne verdiyse tüketilenden arta kalanı aküler aldı. Onda da sorun yok. Ama %80 den sonra akünün şarj olması için voltajın düşmesi gerek. Esas süre tutan kısım o %20lik kısım. İşte solar günde o kadar süre çalışamayabiliyor. Tepede güneş olmuyor ya da doğru açı ile gelmiyor. Biz güneyde verimliliği günde 5 saat olarak hesaplarız kuzeye çıktıkça oran düşer.
Özgür korsanım üretici kaynaklara giriş yapılamıyor. Daha önce yapabiliyordum. uygulamayı silip tekrar yükledim yine yapamadım. bilgine
alternatör yanındaki kutucuğu işaretleyince uyarı penceresinde alternatör rakamını girin yazıyor. ok dedikten sonra değer yazılacak ekran çıkmıyor.
Selam Korsan Arkadaşlar Ufak bir bilgilendirme Gunes panelleriniz kapali havadada isini eksiksiz yerine getirir burda yanlis bilinen nekadar gunes okadar yuksek amper dogrusu bu degil gün ısigi olsun yetiyor bilginiz olsun