0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

İ. B.

akü hakkında
« : Mayıs 04, 2023, 13:36:28 »
iyi günler öncelikle tüm forum kullanıcılarına selamlar benim akü kutup başlarından 1 tanesi küf gibi mantar gibi birşey yapıyor 2 kere temizledim daha önce dün açtım baktım yine yapmış bunu neden yapıyor olabilir hep aynı kutup başında oluyor bir tek bu kutup başında oluyor diğerlerinde hiç olmadı bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Mayıs 04, 2023, 13:41:08 Gönderen: İlker Balta »
*

A. K.

Ynt: akü hakkında
« Yanıtla #1 : Mayıs 04, 2023, 14:05:39 »
Ositlenme . cıvatayı  iyice  sık ve üzerine gres sür  ki hava ile teması kessin. en bilien yol budur

*

Ö. Ö.

« Yanıtla #2 : Mayıs 04, 2023, 14:24:00 »
Ciddi bir oksitlenme olmuş.
Dış şartlardan da olabilir ama sanki sizinki akünün sızdırmazlığı bozulmuş, kutup başının kenarlarından dışarı gaz çıkışı olduğu için tekrarlıyor gibi göründü bana.

Bence, önce sıcak su + karbonat veya balata spreyi gibi birşeyle, biraz da fırçalayarak çok iyi temizlik yapın,
sonra kutup başının aküye girdiği yeri yakından kontrol edin, çatlak veya plastik ile kurşun baş arasında minik açılmalar olabilir. İnce bir boşluk ise japon yapıştırıcı, gözle görülebilen bir çatlak gibiyse epoxy yapıştırıcı ile orayı doldurun. Kurudukdan sonra kabloyu takın ve üzerini gres veya vazelin ile dışarıdan hava almayacak şekilde kaplayın. (Silikon kutup başı kapakları da iyi olabilir..)

Bu arada normalde akünüzün gaz-buhar çıkışı olmaması gerekir, veya buşon kapaklarındaki deliklerden kontrollü olarak çıkması gerekir, ama kutup başı kenarından kaçak gaz çıkışı varsa akünüz normalden fazla sıvı kaybı yaşamış olabilir. Elektrolit seviyesi ve yoğunluğunu kontrol edin, akü bu yüzden ölmesin.

*

İ. B.

« Yanıtla #3 : Mayıs 04, 2023, 15:01:10 »
çok teşekkür ederim ikisinide deneyeceğim