0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. A.

12-vdc-marine-gas-control-detection-systems
« : Temmuz 03, 2025, 09:20:08 »
Sürekli tekneden inince tüpü kapattım mı diye defalarca inip çıkmaktan kurtulmak için böyle bir şey almayı düşünüyorum , kullanan var mı , öneri yorum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. K.

Ynt: 12-vdc-marine-gas-control-detection-systems
« Yanıtla #1 : Temmuz 04, 2025, 01:04:30 »
Teknede gas detektörsüz  kesinlikle olmaz.
Piyasada 12 volt  ve otomatik gaz kesen her hangi biri olur.

*

M. A.

« Yanıtla #2 : Temmuz 04, 2025, 12:06:49 »
12v gaz detektörü var halihazırda , flybridge çıkıp dedantörün üzerinden kapatmayı unutuyorum , baktım Tr de ama otomatik dedantörü kapatan bulamadım...

*

Ö. Ö.

« Yanıtla #3 : Temmuz 04, 2025, 13:17:24 »
Avrupadan ikinci el alınmış charter teknelerinde yaygın olarak elektrik kontrollü gaz kesme vanası oluyor ama Türkiyede çok yaygın bir uygulama değil sanırım.

Tekne için değil ama aşağıdaki gibi otomobiller için üretilen çok bol sayıda LPG gaz kesici selenoidleri bulmak kolay.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Eğer daha pro exproof bişey istenirse karadaki doğalgaz tesisatı malzemeleri satan yerlerde aşağıdaki gibi kaliteli ürünler bulunur sanırım.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu tip bir vanayı basit bir kontrol paneli ile kumanda etmek zor olmaz, herhangi bir tekne elektrikçisi yapabilir.
Biraz uğraş ile bluetooth veya wifi ile uzaktan kumanda edilir hale getirmek de mümkün.
« Son Düzenleme: Temmuz 04, 2025, 13:19:14 Gönderen: Özgür Ökten »
*

M. A.

« Yanıtla #4 : Temmuz 04, 2025, 14:38:20 »
Özgür Hocam , bilgilendirme için teşekkür ederim , evet aradığım bu tarz bir uygulama ..

En mantıklısı sanırım linkte mevcut Trident  sipariş vermek oldu.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap