0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    E. Ö.

Dikili'de Kayıp Tekne!
« : Eylül 08, 2023, 18:40:43 »
Herkese selam, 6 Eylül akşamı saat 10 sularında Liman Marmaris'e kayıtlı 6.20 boyunda 150 hp Suzuki motorlu siyah BLACKSTAR isimli teknem Dikili Bademli Killik mevkiinde evimin önünde tonozda bağlıyken kaybolmuştur. Teknenin yerinde olmadığını 7 Eylül sabah saat 2 civarı fark ettim. İlk bakışta çalındığını düşündüm(bu hala ihtimal dahili) ve Sahil Güvenliğe, bölgede tanıdığım bütün amatör denizcilere, Balıkçı barınaklarına haber verdim. Sahil Güvenlik herhangi bir şey bulamadı. Ertesi günü tekrar balıkçı barınağı ile konuşurken saat 10.30'da koyun açıklarında avlanan bir balıkçının radarında tam olarak benim teknemin durduğu yerin yarım mil açığında başı boş ışıksız bir tekne göründüğünü duydum(teknemin led ışığı arızalıydı). Balıkçı gidip kontrol etmemiş😡 Aynı gün teknenin tonoz demirine dalış yaptım ve beklediğimden çok farklı bir manzara ile karşılaştım. Suyun altında demir dışında ne bağlı olduğum zincir ne de ip vardı. Tekne zincir + ip ile bağlıydı kısaca ipi kesip tekneyi almak zor değil. Fakat ip kesilmiş olsaydı zincir ve kesik ipi dipte görürdüm. Bütün bu zincir ve ipi demire bağlayan şey ise de 1 tane orta boy karabina. Elimdeki bu verileri değerlendirirsek tekne çalınmış olsaydı büyük ihtimalle ipi keserlerdi gece vakti ışık göstermeden dalıp demirin karabinasını çözmezlerdi. Ben bir şekilde teknenin demir karabinasının çözülüp zincir ile teknenin batı güney arası esen keşişleme ile Yunanistan Midlli adasına doğru gittiğini düşünüyorum. Nitekim havanın şiddetine bakılacak olursa Midilli 18 mil uzakta ve tahmini tekne 2 mil hız ile açılıyordu yani aşağı yukarı 5 saatte yunan kara sularına girer. Bu konudaki fikir düşünce ve deneyimlerinizi çok merakla bekliyorum. Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim, sağlıcakla kalın.

Numaram: 05531690306

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Eylül 08, 2023, 18:42:54 Gönderen: Evrim Özen »


*

    A. Ç.

Ynt: Dikili'de Kayıp Tekne!
« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2023, 20:35:43 »
Teknenin kendi başına tonozdan kurtulup Midilli'ye doğru sürüklendiğini düşünüyorsanız, Midilli sahil güvenliği veya her kim ise onunla temasa geçmeniz doğru   olur. Dikili'den kurtulan bir tekne adayı sıyırıp, daha başka yerlere de gitmiş olabilir, Bir olasılık sakız adası kuzeyidir. Yunan meteoroloji o tarihteki rüzgarları kolaylıkla bulabilir ve tekne için yön tahmini yapabilir. Yunan adalarından birinde bulunma olasılığı yüksek görünüyor, hava çok sert olsa bile bu boy boş bir tekne nadiren batar.