0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

S. D.

Ynt: Vatana millete hayırlı olsun !
« Yanıtla #15 : Eylül 30, 2025, 20:21:45 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
... Ben Mehmet Şimşek’in yerinde olsam, yabancı bayraklı teknelerin Türkiye’deki kalış sürelerini 1 yıla indiririm ...

Yabancı bayraklı teknelerin transit log süresi 1 yıl değil mi zaten? 5 yıl süreden de bahseden olmuştu. Doğrusu nedir acaba?

Yabancı bayraklı teknelerin transitlog süreleri bir yıldır, yani transitlog her yıl yenilenir ama ülkede kalma süresi beş yıldır. Beş yıl sonunda çıkış ve tekrar giriş yaparsınız, beş yıl daha kalma izni verilirse kalabilirsiniz(genellikle verilir). Beş yıl dolmadan çıkış giriş yaparsanız ikinci beş yılınız ikinci giriş yaptığınızda başlar.

Teknem Türk Bayraklı. Bu sene Çanakkale'den yurda giriş yaparken Gümrük Memuru transitlogu çıkmasan da seneye yenilemen lazım Türk Bayraklı teknelerde de bu süre 1 yıl yoksa ceza yersin dedi.

Yurttan çıkarken de bu nedenle usulsüzlük cezasını yazdılar.  Yaptığım kavga yanıma kar kaldı.

Çanakkale Gümrük yasayı diğerlerinden biraz farklı uyguluyor. Deveye sormuşlar neren eğri diye....

Canakkale'de ayni kavgayi verdim ben de bu sene. Kesinlikle milim geri adim atmiyorlar. Bugun Datca'dan girerken memura sordum, olmaz oyle sey, usulsuz ceza kesmisler dedi...

Konu basligi surada:  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap