0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şu "gaz kolları boştaymış" iddiasının kaynağını gören bilen var mı?
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapŞu "gaz kolları boştaymış" iddiasının kaynağını gören bilen var mı?özgür abi dümen konsolunun resmi var internette , gaz kolları boş konumda duruyor
Halit çok iyi kaptandı. Çok vizyoner, başarılı bir girişimciydi. Çok güzel bir marka yarattı. Çok büyük kayıp, hem sevenleri hem de ülke için. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.Aynı teknenin 38 feet olanını beraber kullandık. Gaz kollarını ve dümeni hiç kullanmadan IPS joystick ile tekneyi kullanabiliyorsunuz. Bu nedenle gaz kollarının pozisyonuna takılmamak lazım. Müthis dengeli bir tekne. İlk yaptığı 38 feet tekneydi sanıyorum, çok sert havalarda denizden fransa da cannes fuarına götürmüştü yıllar önce. Bence en olası senaryo, kaza öncesinde Halit ya denize düştü, ya da bir rahatsızlık geçirdi ve bilinci yerinde değildi. Geminin altında kalma senaryosunu hayal etmek bile istemiyorum. Çok çok üzgünüm.
"İlk yaptığı 38 feet tekneydi sanıyorum, çok sert havalarda denizden fransa da cannes fuarına götürmüştü yıllar önce."Kaptanın makbulu risk almayandır. Mümkün olan en az kazaya karışmış, en az hata yapmış, başkalarının ve kendisinin canı ile oynamayandır. Kaptanlık, savaş kahramanlığı değildir. Onun için sizin deyiminizle "çok sert havalarda fransa ya gitmek" gibi bir icraatı olması, esasında konuştuğumuz kazanın önceden habercisidir.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapŞu "gaz kolları boştaymış" iddiasının kaynağını gören bilen var mı?özgür abi dümen konsolunun resmi var internette , gaz kolları boş konumda duruyorÇok googleladım ama bu fotoları bulamadım, dedim ben beceremiyorum, yapay zekaya derin araştırma yaptırdım, o da bulamadı.. Bir örnek görsel kaynağı paylaşırsanız çok sevinirim. Niyazi korsanın dediği gibi, kolların pozisyonunun bir önemi de yok zaten ama merak ettim bu iddianın kaynağını.Bana bu haliyle biraz whatsapp dedikodusu gibi geliyor çünkü.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapHalit çok iyi kaptandı. Çok vizyoner, başarılı bir girişimciydi. Çok güzel bir marka yarattı. Çok büyük kayıp, hem sevenleri hem de ülke için. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.Aynı teknenin 38 feet olanını beraber kullandık. Gaz kollarını ve dümeni hiç kullanmadan IPS joystick ile tekneyi kullanabiliyorsunuz. Bu nedenle gaz kollarının pozisyonuna takılmamak lazım. Müthis dengeli bir tekne. İlk yaptığı 38 feet tekneydi sanıyorum, çok sert havalarda denizden fransa da cannes fuarına götürmüştü yıllar önce. Bence en olası senaryo, kaza öncesinde Halit ya denize düştü, ya da bir rahatsızlık geçirdi ve bilinci yerinde değildi. Geminin altında kalma senaryosunu hayal etmek bile istemiyorum. Çok çok üzgünüm.Ben dediklerinizin bazılarına ne yazık ki katılamıyorum. "Çok vizyoner, başarılı bir girişimciydi. ", çok iyi bir insandı vs. gibi merhumun insani özelliklerine tabiki olumsuz bir şey söylenmez, söylenmemeside lazım bu kişi kim olursa olsun. Becerileri, bilgisi konusunda da yapılan eleştirilere ve yorumlarada tanıdıklarının, sevdiklerinin kırılmaması ve mantıklı düşünerek yaklaşmaları gerekir zira yapılan yorumum amacı merhumu yermek için değil ileride bu şekilde seyahet edecek diğer denizcilerin bu kazadan bir ders çıkarmaları ve önlem almaları için yapıldığının farkında olmalıdırlar. Bu olmadığı takdirde zaten bir ilerleme veya gelişme mümkün değildir. Bunun en önemli ispatı havacılık sektörüdür. HAvacılık sektörünü günümüz şartlarına getiren üretim servis teknik dahil payı olan her bir bireyin hataları incelenerek akış, üretim ve işletme süreçlerinin daha doğru bir şekilde değişmesini sağlayan bu tür incelemelerdir. Eğerki bu kaza sonrası gerekli merciler, kurumlar, kurslar, eğitimciler bu kazadan ders alarak kanun, kural ve eğitim süreçlerini değiştirirse ilerleyen günlerde bu tip kazaların tekrarlanmasını önleyebilir yada daha seyrek olmasını sağlayabiliriz.Şimdi dediklerinizden de yola çıkarak "BENCE" yanlış olan bir noktaya değinmek istiyorum. "İlk yaptığı 38 feet tekneydi sanıyorum, çok sert havalarda denizden fransa da cannes fuarına götürmüştü yıllar önce."Kaptanın makbulu risk almayandır. Mümkün olan en az kazaya karışmış, en az hata yapmış, başkalarının ve kendisinin canı ile oynamayandır. Kaptanlık, savaş kahramanlığı değildir. Onun için sizin deyiminizle "çok sert havalarda fransa ya gitmek" gibi bir icraatı olması, esasında konuştuğumuz kazanın önceden habercisidir. Tekneye güvenmek, kendine güvenmek zamanla insanın dikkatini defansını gerçekliği görmesini azaltır. Sonrasında da bir zaman gelir yanlışlar, aksilikler ve tesadüfler ortak noktada buluşur böyle bir kazanın olmasına imkan verir. Aynı şekilde böyle bir kazaya karışan kaptanı fırtınalı havada seyir yapardı, yapmıştı diye övmek "BENCE" çok doğru değil. Çünkü siz belki kendi değer yargılarınıza ve bilginize göre deneyimliydi demek istiyorsunuz ama bazı insanlarda bunu risk alan bir kişilik olduğu yönünde algılıyor. IPS konusunda çok yorum yapmayacağım, IPS üzerinden de rota, hız ve auto pilot ayarı yapabiliyorsunuz. Bu teknedeki bunu destekliyormu bilmemekle birlikte normalda IPS in sadece yanaşma ayrılma esnasında kullanılması, uzun seyirde ise klasik kullanım ile devam edilmesi çoğunluğun kullanım tarzı. Fakat tabi bu olayda ne nasıl kullanıldı büyük ihtimal ile netlik kazanmayacak. Onun için gaz kolları, IPS önemsiz.Ben şahsen 43 yaşında birinin sağlık sıkıntısı çekmiş olduğunu çok düşünmüyorum. Daha yaşlı olsaydı ihtimal yüksek olabilirdi. Olmaz değil olabilir .Tabiki denize düşmüş olma ihtimalide yüksek, fakat o zamanda tek başına seyir yapan bir kişinin can yeleği neden üzerinde değildi sorusuna deneyimsizlik veya kendine aşırı güven ve ihmal dışında bir cevap bulamıyoruz. Zira böyle bir seyirde ilk temel kural olan can yeleği giymeyi ihmal etmeseydi, tekneden kaza ile yada bir sağlık sorunu ile düşme durumu olsaydı büyük ihtimalle çok çabuk bulunacaktı. Her ne olursa olsun, bence bu kazada iki tarafında çok fazla eksik noktaları ve ihmalleri var. Talihsizlikleri yollarının kesişmeleri olmuş. Başınız sağolsun.