0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. Z.

İstanbul’da inanılmaz rampa açığı var. Son dırım nerelerden atılabiliyor?
*

M. A.

Bu gidişle bana bir yelkenli aldıracaksınız...

*

R. E.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bu gidişle bana bir yelkenli aldıracaksınız...

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Alın kaptanım, yelken tüyleri benden  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. A.

Recep kaptanım yelkenli eğitimi verecek birisini bulamadık ,  bulduklarımızın da dil sorunu vardı..Ingilizcelerini anlayamadık.
*

S. D.

Mustafa korsan siz tekneyi alin, yelken egitimini ben verecegim, soz!

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

M. S.

macgregor26x ten bildiriyorum.

hareketli salma, bizim çekirdek aile için olmazsa olmaz. alargada tekneden atlayacak gibi değil mürettebat. pala ve salma hop yukarı, ve kumsaldayız.

içi 26 feete göre kullanışlı ve ferah. biz rahat konaklıyoruz. kabin wc dar tabi.

güzel olan kullanımı basit. yelken trimini öğrenmem için idealdi, ne yapsam hemen cevap alabiliyorum. tek başına yelken açılabilir, tehlikeli olsa da benim hobimdir solo.

balast tankını boşaltıp karaya alabilinir ama hiç denedin mi derseniz hayır.

50hp fazla fazla yeterli.

çok merak ettim gelsemde görsem derseniz, beklerim. panelden destekli dolapta soğuk sıvılarım mevcut:)

*

Y. Ö.

Değerli üstadlar; mcgregor 26x mora, hırvatistan gibi daha doğrusu akdeniz içi için güvenli bir yelkenli midir yoksa çok mu dayak yeriz bununla yada tehlikeli mi olur açık denizde?

Bir de şöyle sorayım: 4x4 pickupım ve römorkumla at-çek yapabileceğim akdeniz içinde güvenle dolaşabileceğim tekne veya projesi fikrine ihtiyacım var üstadlarımız yazarsa sevinirim saygılarımla...

*

M. A.

Mustafa korsan siz tekneyi alin, yelken egitimini ben verecegim, soz!

Bunu not ettiğimi bu vesile ile hatırlatayım isterim..

Bir Hırvatistan yapıp gelelim yeter sanırım ilk etap için..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. S.

Değerli üstadlar; mcgregor 26x mora, hırvatistan gibi daha doğrusu akdeniz içi için güvenli bir yelkenli midir yoksa çok mu dayak yeriz bununla yada tehlikeli mi olur açık denizde?

Bir de şöyle sorayım: 4x4 pickupım ve römorkumla at-çek yapabileceğim akdeniz içinde güvenle dolaşabileceğim tekne veya projesi fikrine ihtiyacım var üstadlarımız yazarsa sevinirim saygılarımla...
bence uygun değil.
yelkenciliği sınırlı bir kayık. at çek içinde fazla büyük.
*

Y. Ö.

bence uygun değil.
teşekkür ederim.

peki 8-9 mt aralığında en yelkenci marka-modeller size göre nelerdir akdeniz içi için yoksa bu boyutlar uzun mesafeler için yeterli olmaz mı?
*

E. Ç.

bence uygun değil.
teşekkür ederim.

peki 8-9 mt aralığında en yelkenci marka-modeller size göre nelerdir akdeniz içi için yoksa bu boyutlar uzun mesafeler için yeterli olmaz mı?

Akdeniz haritadan bakıldığında bir göl gibi görünse de yelkencilik ve denizcilik anlamında en zor denizlerin başında gelir.

Ege de altın kural gün doğumunda seyre çık öğlen olmadan bir koya gir şeklindeyken, Ion denizinde; mazot yakmak için gün doğumunda, yelken yapmak için güneş tepedeyken çık şeklindedir. Adriyatik te raporların elverdiği boşlukları kullanmak kullanmak en doğrusudur. Batı Akdeniz'de ise KuzeyBatı esiyorken uzun etaplar planlamamak esaslardan biridir.

Doğru kurallara göre inşa edilmiş, seri üretim her tekne her şekilde, her denizde seyir yapar. Kimi 4 bofor havada orsa tırmanırken 'harika yelken yapıyoruz' diye düşünürken, aynı tekne ile aynı şartlarda yelken yapan birisi 'ne dayak yedik' diyebilir.

Esas olan, tekne üzerindeki personelin seyir sırasında ne kadar fazla konfor talep ettiğidir.

Avrupa malı seri üretim yelkenli markaların 8-9 metre boylarında kayıkları genellikle konfor odaklı değil, yelken odaklıdır. Bu boylarda konfor odaklı modelleri üretmeyi 20 yıldan fazla zaman önce bıraktılar.

Evasion, Espace,  Pilot, Westerly, Eclipse modelleri artık üretilmiyor malesef.

8-9 metre yelkenli kayıklar artık weekender denilen bir tasarım anlayışı ile üretiliyor. Adı üzerinde hafta sonu bir iki gece kalayım yelken yapayım ama kendi limanıma döneyim tarzı yani.

Ne yazık ki, yıllar içinde tekne satın alma davranışları değişti ve artık başlangıç teknesi diye 10m yelkenli satılmaya başlandı.

Kuzey denizlerinde ki birkaç tersane hala, 8-9m boylarda konforlu bir şekilde uzun seyirler yapılabilecek kayıklar üretiyor ama hem çok pahalı hem de ama bizim denizlerde bulmak çok çok zor.

2000 li yılların ortasından sonra üretilmiş, Beno,Jeno,Bav,Moo,Duf gibi markaların (yarış odaklı üretilmemiş) herhangi bir modelin diğerinden daha denizci olması söz konusu değil.

30 yaşında üzerinde, konfor odaklı uzun seyirler yapabileceğiniz sorunsuz bir kayık bulmak bizim sularda oldukça zor. Elinizden iş gelmeli ve bütçeniz yeterli olmalı.