0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    V. K.

Ynt: Folkboat Telli
« Yanıtla #30 : Ağustos 10, 2023, 12:17:19 »
Ben 1 yıllık kısa bir süre içersinde İsmail ustam ile aramızda hep saygı ve sevgi vardı, bu kayıp manevi açıdan benim için çok üzücü oldu, çok etkilendim. Gerçekten sevmiştim ve kişiliğine ve yaptıklarına saygı duymuştum ve artık yoktu.

Bu arada hayat devam ediyor, Değirmenyanı (atölye), Telli, ben ve 3 çırak (İsmail ustanın son zamanlarında yanında bulunan genç arkadaşlar).

İş başa düştü, tabi tekne benim ve problem benim problemim, bir başka problemse, ben ne ahşaptan ne de tekne onarımından anlamam. Ama hayat öyle bir şey ki size her şeyi öğretiyor. Önce Nisan 2022 başında olayı devraldım ve Marmaris' de bir otele yerleştim. Telli Değirmen yanında ve çıplak, herseyi soyulmuş bir dünya iş var, kolları sıvadım. Bazen o çırak arkadaşlardan da destek alarak başladım tamamlamaya Telli' yi. Bu arada Kaş Setur marina da diğer teknemde de eşim kalıyor. ben 21 gün hiç ara vermeden Marmaris' de Telli ile uğraştım (annemden emdiğim süt burnumdan geldi).

Bu süreçte epey bir ilerleme kaydettim, güvertenin, teak kaplaması, kamaranın iç dolaplarının imalatı ve montajı gibi benim asla yapamayacağım işleri de organize ettim. Kaş Setur Marina' da çok sevdiğim ve titizliğine hayran olduğum bir dostum, kardeşim Hayri T. sonraki süreçte bana hem manevi hem de fiziki desteğini hiç esirgemedi. Artık deniz ile Telli' yi buluşturma planlarını bile yapmaya başlamıştık. Bu geçirdiğim 6 aylık süreç bana hem fiziki hem de manevi olarak çok yorucu gelmişti.

Temmuz 2022 başı gibi indirmeye karar verdim ve indirmeden 4 gün önce son yapılacakları yapmak (ana direği takıp çarmık tellerini bağlamak vb.. gibi), artık Telli' nin kendi başına Kaş' a seyir yapabilecek donanımlarını tamamlamak kalmıştı, bir de nerede ve nasıl denize indirilecekti.

Tekneler ve deniz konusu yanyana geldiğinde Marmaris Türkiye' de sayılı güşlü altyapıya sahip lokasyonlardan biridir; fakat be Telli' yi indirecek bir yer bulamıyorum. Ya 8,5 metre altındaki tekneleri biz indirmiyoruz diyen çekekler var, biz ahşap tekne lift ile indirmiyoruz diyenler var, sigorta yaptıramadım(yapmıyorlar) sigortasız olmaz diyenler var vb....

İçmeler belediye limanındaki rıhtım bana çok uygun geldi ve ben buradan nasıl indirebilirim, Değirmenyanı' na da yakın, bir vinç ile alıp rıhtımdan suya koyabilirim diye planladım. Muğla Belediyesi'nden izin alınması gerekiyormuş, Belediye de mayız-ekim ayları arası buna izin vermiyormuş. Türk aklı ile hemen çözüm yolları ararken arkadaşımın Hayri T. bir tanıdığı Marmaris'de yaşıyormuş, O nu aradık ve sağolsun bizi İçmeler Liman da bulunan birine telefon ile yönlendirdi. O kişi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde kararlaştırdığımız gibi o sabah vinç çıkınca Değirmenyanı'ndan arayacağız, haber verceğiz, O ayarlamış, limanın kapısından girip rıhtımdan indireceğiz, program bu ama öyle olmadı. Ben vinci ayarladım, Değirmenyanı'ndan Telli' yi vince yükledim, O kişiyi aradım, bozuk yollardan (içim gide gide) geçerek İçmeler limana vardık. Bizi durdurdular (normal olarak) ben de, O kişiyi ve olayı aktardım ama ne O kişiyi tanıyorlar nede böyle bir olaydan haberleri var. Yani OLMAZ, İNDİREMEZSİM diyorlar, O kişi ise "oraya kadar geldiğinizde bir şekilde indirmenize izin verirler diye düşündüm bundan sonrası size ait" dedi ve telefonunu kapadı birdaha ulaşılamadı.


*

    V. K. .

Ynt: Folkboat Telli
« Yanıtla #31 : Ağustos 10, 2023, 12:22:05 »
 Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap