Nur Gökçeoğlu ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba;Öncelikle babanız için geçmiş olsun.En kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyorum. Hazır tekne karada iken bakımlarını yaptırıp ruhsat işine bakmanız bana daha doğru geliyor.Ruhsat yenileme için yeni fotoğraflarını isteyecekler.Fotoğrafların,teknenin iyi halinin fotoğrafları olması bence önemli.Tekne'nin güvertesinde veya herhangi bir yerinde çürüme vs varsa "yaptır da gel" diyebilirler.Hatırladığım kadarıyla ruhsat yenileme "uyap.gov.tr" sitesindeki (site ismi yanlışsa korsanlarım doğrusunu yazsın) sorulara yanıt verilerek bağlı olduğunuz Liman Başkanlığı'ndan randevu alarak hallediliyor.Ne yazık ki bu konuda da olumsuz bir haber vermek zorundayım.Süresi geçtiği için ruhsat içinde cezaya kalmışsınız.Bu ceza kesin olmamakla birlikte,1 yıllık yenileme bedelinin en az yarısı kadar diye hesaplarsanız sürprizle karşılaşmazsınız. Tekne bakımı konusuna gelince,denizcilikte geçer akçe olarak döviz konuşulduğu için ne yazık ki ucuz değil.Ucuzlatmak için işin içine girip işçilik kısmını kendiniz yapmanız gerekiyor.Bu konuda "ben yapamam" diyorsanız çevrenizden birilerine yaptırabilirsiniz. Şimdilik aklıma gelip yazabildiklerim bunlar.Başka korsan arkadaşlarım da düşüncelerini yazarlar diye düşünüyorum.Kolay gelsin.İyi Günler.
Ben kendi fikrimi soyleyeyim: ahşap bakım ister. Hep bakım ,yine bakım tekrar bakim. Ve hiçbir zaman yapilan masraf satışta geri gelmez. Alan kişi yapılan masrafı duymak istemez "yaptinsa kendin için yaptın" der. Merakliyim binerim, bakimini da yaparim derseniz karar sizin. Eger masraf yapmaya kara verirseniz fatura alin doviz bazinda not tutun. İleride kardeslerle olan dialog nasıl gelişir, o da ayrı bir konu. İşiniz zor. Kolay gelsin.
Berfin korsan'ın aşağıdaki "Babamın mirası" adlı konuda yazdığı duruma benziyor.Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBuradan size faydalı olacak bilgileri okuyabilirsiniz.Ne yazık ki tekneyi devam ettirmek zor olduğundan satış kararı almışlardı, umarım sizin için sürdürülebilir bir yol bulursunuz.
Merhaba;Liman Başkanlığı,Ağ ile balıkçılık yapanların sandallarını karada kontrol ederek ruhsatlarını yeniliyor.Sizinki de olabilir diye düşünüyorum.Bilen korsanlarım yazsın yada bağlı olduğunuz Liman Başkanlığı'na telefon ederek veya şahsen başvurarak öğrenebilirsiniz.