Sabah 6 da uyanınca hemen halatları çözüp yola koyulduk. Ama gene şansa lodos esiyordu ve süratimiz 2500 devirde 5,5 mildi.
Boğaza girince Geliboluda Avrupa yakasına geçip akıntıdan faydalanmak istedim.
Nara burnunda tekrar Anadolu yakasına geçtik. Bu arada rüzgar poyraza döndü. Hemen cenovayı açarak hızımızı 8 mile çıkardım.
Boğazdan çıktıktan sonrada 7 mil süratle Bozca adaya gittik. Daha önce aradığım Ramazan Bey tonozda yer olmadığını bir tek
çapa atmalık yer kaldığını o da ben yetişebilirsem dedi. Olmazsa charter teknesinin üstüne bağlanmam gerektiğini, teknenin
kaptanına da beni rıza usta gönderdi dememi söyledi.
Bende Cuma akşamı motorun son kontrollerini yapan bizim Rıza İli ustayı arayıp bahsedilen senmisin diye sordum. Hayır dedi.
Adaya varınca tekrar telefon açınca yer olmadığını ,feribot iskelesine gitmemi Şerif Alinin bizi orda beklediğini söyledi.
Bizden önce 2 motoryatı yanaştırınca bize de ferbotun kapaklarını indirdiği yatay kısım kaldı. neyse bağlandıktan Opeti
aradık. Bize tanker şöförünün telefonunu verdiler.marinada olmadığını birazdan geleceğini mazotunun olup olmadığını bilmediğini söyledi.
Bizde yarım saat tekrar aradık. marinada motoryata mazot verdikten sonra geleceğini söyledi. Bir müddet sonra gelmeyince
marinaya gittim. Motoryat azıcık mazot alıyordu. 3,5 tonu geçmişti.
Doldurması bittikten sonra gelip benim depo ve çanta bidon eksiklerimi doldurdu. 50 lt 198 TL. İnsan utanıyor biraz Leeyynnn 50 litre içinmi 4 kere telefonla beni çağırıp durdunuz demedi allahtan
Akşam telefonla arayan arkadaşımın tavsiyesi üzerine koreliden önceki restoran olan balukamı bazukamı hatırlamıyorum bir
yere gittik. Hanım sıcak ot tabağını beğenmedi. Barbunlarda kokuyordu diye restorana düşük not verdi.
Yemekten sonra dolaşacak hal kalmadığı için alışveriş bile yapamadan yatmaya gittik.
her gün beni arayan Tümay korsanım Midillinin batısından geçip Çeşme rotasını önerdi. Tekneye gelip Yunan bayrağını arayıp
bulamayınca rota mecburen Ayvalık oldu
Saat 5 gibi avare olduk. Hızımız 2500 devirde 7 mildi. Ancak babakaleye 2 mil kala 5,5 mile düştü. neden acaba
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapAkıntı tersmi dönüyor burada diye düşünmeye başladım.
10 gibi sivrice koyuna girerken esmeyen rüzgar 15 knot civarında esmeye başladı. Hiç demir atmamış eşim (zaten
bozcaadada panik olmuştu çapa atacağız diye) burda rüzgarda tekne durmaz desede kıyıya 3 metrede kendisine demirin
nasıl atılacağını yaptırarak öğrettim. Önce eşim yüzdükten sonra ben denize gözlükle girdim. Pervanedeki kekomozlara
bakayım derken beyaz bir plastik torbanın pervane ile sail drive arasına dolanmış olduğunu gördüm. neyse 4-5 dalışta
temizliyebildim. Sonra eşime demiri toplatıp Ayvalık marinanın yolunu tuttuk. Saat 3 gibi mazot iskelesinden eksilen
mazotumuzu (18,8 lt 73,44 TL) tamamlayıp marinaya bağlandık. Marina sözleşme ücreti günlük 76 TL, yıllık 1976 Euro
Bozulan tuvalet pompası için marinanın önerdiği servis sahibinin eşi marina ofise gelince durumu anlattım . tamam hemen
ilgileneceğiz dedi. parça gerekirse hemen ister yarında takarız dedi. saat 5 de kimse gelmeyince telefonla aradığımda tamam
yarım saate kadar geliyorum dedi. neyse 6 ya doğru geldi. Hımmm ekiplerim yok yarın bakarız parça gerekiyorsa da 2 gün
sonra gelir deyince erken gelseydiniz parça yarına gelirdi deyip teşekkürle yolladık.
Tümay korsanım telefonda eşimin rahat seyir yapabilmesi için Meteorojinin sitesinde detaylı hava tahmini haritasında
Midillinin arkasının rüzgar almadığını burda rahatlıkla çeşme boğazına iniş yapabilecemizi söyledi. Gece yatmadan evvelde
haritayı hanıma gösterip endişelenecek bir şey olmadığını söyledim.
Akşam yemeği için AliBey adasına gittik. çarşıda biraz dolanıp CUNDA BALIK EVİ nde yemeğe oturduk. Geçen seneki
mezelerden farklı sıcak ege otları(yoğurtlu sarımsaklı) dün geceki hüsrandan sonra almak istemedik. Ancak restoranın sahibi
muhakkak denememiz gerektiğini beğenmezsek hesaba yazalmayacağını söyleyince tamam dedik. Girit böreği, yufkaya
sarma karides çok güzel , beğendili ahtapot mükemmeldi. Dönüşte sıcak dondurmadan sonra teknemize gelip yattık.
Salı sabahı 4.30 gibi avare olup gece karanlığında Ayvalık kanalına girdik. Gece deneyiminide yaşamış olduk kanalda
Midilli doğu ucuna doğru rota tuttum. 2 saat sonra Rüzgar çıkınca hemen cenovayı açıp motor yelken seyre devam ettik.
Rüzgar fazla şiddetli olmayınca Tümay korsanın önerisi yerine direk Çeşme kanalını hedefledim. kanala yaklaşırken rüzgar
kesildi. Kanalın ortasına girdiğimizde birden bire batıdan 16 knot ortalam ile esmeye başlayınca hemen genovayı açtım.
Birazdan kaba dalgalarda yapmaya başladı. 7 mil süratle çeşmeye vardığımızda saat 15.15 idi. Marinaya önceden
telefonla rezervasyon yaptım. Girişte yakıt iskelesini sordum hemen girişte dediler. Limana girince sağ tarafta birinci
mendireğin içinde sarı kırmızı Shell rengi çizgileri görünce ordaki iskeleye yönlendim. Telsiz ile görevli olmadığı söyledim.
tamam gönderiyoruz dediler. neyse hanım öğrenmişti. Rüzgarda bastırınca hemen yanaşı bağlandık. bir müddet sonra resmi
bir görevli gelip burası serbest bölge deyince yanlış bağlandığımızı anladık
Üye Ol veya Giriş YapNeyse ordan çıkıp 2. mendireğin içine girince yakıt istasyonunu gördük. Rüzgarüstünde kaldığı için bir kaç manevra ile zorlukla
bağlanabildik. Buradada 75 TL lik yakıt aldık. palamar botlar bize beklememizi söylediler. Büyük bir motor yatı götürüp
bağladıktan sonra bizi bağlanacağımız yere getirdiler. Bir baktım 2 pontonun arasına kıyıdaki betona bağlayacaklar. İtiraz
ettim. Ben kıçtan kara pontona bağlanmak istiyorum dedim. Bize ofisin söylediği yer burası dediler. Telsizle ofisi aradım .
Başka yerimiz yok dediler. O daracık arada rüzgarın basması ile 2 bot yanımda olduğu halde salmam büyük bir ketch teknenin
tonoz halatına takıldı. Palamar görevlisi tekneye gelip dümene geçince ben hemen aşağı inip dergiden Alaçatı marinanın
telefonunu arayıp buldum. Telefonda yer olmadığını öğrenince mecburen gösterdikleri yere bağlandık. gerçi burasıda şehir
merkezine çok yakın. marina ofise de çok uzak. Ofise giderken palamar botla gittim.
Üye Ol veya Giriş Yap2 günlük sözleşme yaptım. Bir gün 33 euro Kdv, 2 gün olursa 66 euro kdv dahil oluyor.
teknik servis arayışının neticesinde 3. firma geliriz dedi.
akşam yemeğini İmren restoranda yedik. Börülcenin bir kısmı kokuyordu. patlıcan ezme salatanında sarmısağı sonradan
ekleme olduğu için lezzeti kötüydü. Yaprak sarmada fıstık,üzüm gibi malzemeleri ne gördüm, nede tadını alabildim. Şiş
kebabın eti yumuşaktı güzeldi. Akşam tekneye gelince hanım hemen yattı. bende güvertede yandaki restorandan gelen caz
müziğiyle yarım şişe şarap içip erkenden yattım.
Şimdi bozulan tuvalet için gelen servis geldi. Biz manuelden anlamayız deyince şimdi elektrikli taktırıyoruz.
Üye Ol veya Giriş Yap