0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

N. B.

Ynt: Esperanza'dan 2009 yaz gezi günlüğü
« Yanıtla #300 : Ağustos 19, 2009, 11:35:12 »
Ben öyle anlamadım nedense.
*

E. G.

« Yanıtla #301 : Ağustos 19, 2009, 14:17:24 »
MUSTAKBEL ESPERANZA TAYFALARINA ÖNERİLER ve UYARILAR,

1-Esperanza ya katılma gununuzde uzerinizde siyah -beyaz kıyafetler olması,1. sınıf vatandaş muamelesi görmeniz için çok faydalı olacaktır.Beşiktaş tarihi ve son şampiyonlukla ilgili anektodlar itibarınızı artıracaktır.Ben birinci bolumu tesadufen hallettigimden,antifutbolcu olarak kafa sallama ve arasıra slogan atma ile durumu idare ettim.

2-Sut,barbunya,sokella,helva,recel,tereyag kelimeleri kullanmanız ve bulundurmanız,tekneden atılma sebebi olabilir

3-Testesteron fazlalığı nedeniyle ,hiddetlu ve hiperaktif olduğu gozlemlenen kaptanın teknesine er olarak binip her olarak inmek istemiyorsanız,kaptanın huri bir misafiri olduğundan emin olarak yola çıkınız.Onuncu gunde diline,20. gunde keline vurdugundan,daha sonraki gunler tehlike arzedecektir.
Durumun tespiti,10. gunde tekne önü podyumdan gecen  çıtır hurilere tam bana gore dediginde vakıf olduk.
Tayfa olarak biz de,abi bak tam sana gore diye işaret ettigimiz halde ,kaptan  bize dotlu gobekli hatunları öneriyordu.
Hakkını teslim etmek gerekir,internet üzerinden yaptığı bilimsel ve notdefterli çalışmalarla yeteri kadar yedekhuri bulundursa da , karadaki hurilerin varlığı tehlikeyi ortadan kaldırmayacaktır.Geçen yıl yediği 4650 TL internet kazığı nedeniyle bu yilki arama tarama çalışmaları da pek verimli olmadığından adaları ikili olarak dolaşmaya devam ettik.
20incigunde  homursu korsanın tayfasından , sepeti salıyor,balıgı tutuyor,temizliyor ,pişiriyor,topluyor, yıkıyor,sesi de hiç çıkmıyor,bi de yatağı ısıtıyor diye surekli ovguyle bahsetmeye başlayınca;
 musteriler feryat ediyor,iki icra gelmis gerekceleriyle,7 havada  donme kararı aldırarak durumu kurtardık.
30 gune kadar kalsaydık fıçı nobeti falan diye tutturabilirdi.

3-Yıkanmış bulaşıklar pertavsızla inceleneceginden bu konuda bir onegitim almanızda yarar goruyorum.Hernekadar erik kabını suyla calkalayıp koydugumdan,bulaşık işlerini  tamamen kaptana devrederek ,homurtulardan kurtulmuşsam da siz o kadar şanslı olmayabilirsiniz.
Her balık tan dondugum de  evin babası balık getirmiş ,anası bulaşık yıkıyor diye homurdansa da,duymamazlıktan gelerek,bulaşık işinden kurtardım.Bu arada adını homursumsu olarak değiştirsek mi diye de düşündüğüm olmuştu.
4-Lokantaya giderken yeşil acı biberleri yanınıza aldığınızda,büyük prim kazanırsınız.Aksi takdirde,yemek boyu garson dan acı biber istemek zorunda olacaksınız.Çünki acı biber yemeden ,kaptan yemeğin lezzetini alamamaktadır.
5-ilk günden itibaren ağız şapırdattığınız suçlamasına maruz kalabilirsiniz.Bu nedenle ayrı kahvaltı ve yemek saatleri ile mekanlarını tavsiye ederim.İddia ispat edilmemekle beraber,kaptan deyince doğru olduğu için sabah erken kahvaltı ve oglen dumendeyken aşağıda atıştırma yolunu seçtim.Akşamları ise son günlerde  balık yiyeceğim diye kaytarmaya başladım.Ama yine de çap çap korsan adı uygun goruldü.

6-Sabah dolapta soguk kola olmadıgında ortadan kaybolmanızda yarar var.Aksi takdir de kendisi tüp ançuez ve fume ringa yerken sizin ceviz ve fıstığı çok yediğiniz ,kötü beslendiğiniz konusunda sürekli uyaracaktır.

7- liman giriş ve çıkıışları,hiperaktivite ve hiddetin en doruk noktalarıdır.Daima bir hata yapacağinizdan ,eldiven ,ayakkabı yanında kulak tıkaçlarınızı takmanızda da yarar vardır.

8-Dumansız hava sahası,tuzlu yeme,fotograf çekme vb konulara fazla girmeyiniz,lodos yemiş tekneye dönersiniz.Zinhar sigara ve puro aleyhine konuşulmayacaktır.Çok fotoğraf çeken e japon korsan adı verilir.

9-Yukarda belirtilen noktalara dikkat ettiğiniz surece,birlikte seyahatin çok keyifli olacağından emin olabilirsiniz.İstediginiz şeyleri en iyi söyleme zamanı , kesilmiş Salahaddin Duman makalerini okuduktan hemen sonraki dakikalardır.
 çekirdek çıtlatan gezgin korsanlara ve engin dalgalarda beni egiten homursumsu kaptanıma sonsuz teşekkürler,
seyirlere sefa,
tirilyede kucaklaşmak üzere,
çeyrek kaptan erdal de zahter

*

A. A.

« Yanıtla #302 : Ağustos 19, 2009, 14:40:01 »
zahterim gel sen sensiz bitmez bu seyahat...

*

E. G.

« Yanıtla #303 : Eylül 02, 2009, 14:15:12 »
Kaptanım ,
Aramızda ihtilaf konusu olan,
palamut,ton,tombik,orkinos konusundaki baglantıya Ahsen korsan baska bir bolumde noktayı koymus bulunuyor.
Bilgilerinize arzederim,
Tombik kofte ve corba ytarifleri de aynı bolumde mevcut.(Kuzine)

Ceyrekkaptan erdal de zahter

Türkiye deki türler    (kara palamut sakın ak olmasın)

Uskumrugiller (Scombridae) [değiştir]
•   Gobene balığı (Auxis rochei)
•   Yazılı orkinos (Euthynnus alletteratus)
•   Çizgili tonito (Katsuwonus pelamis)
•   Ak palamut (Orcynopsis unicolor)
•   Palamut (Sarda sarda)
•   Kolyoz (Scomber japonicus)
•   Uskumru (Scomber scombrus)
•   Palamut kolyozu (Scomberomorus commerson)
•   Orkinos (Thunnus alalunga)
•   Orkinos (Thunnus thynnus) 
*

E. G.

« Yanıtla #304 : Eylül 02, 2009, 14:16:32 »
karapalamut nam ı diger tombik,akdeniz palamutu ,orkinos yavrusudur. Bol kanlı canlı ,kılcıklı olur.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

A. A.

« Yanıtla #305 : Eylül 02, 2009, 18:18:57 »
bu benim dediğim..senin dediğin.tombik diye bişi duymadığın.karapalamut denen balığında orkinos yavrusu olmadığı ve de toriğin palamutla bir ilgisinin olmadığı idi. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap))
bunuda balıktan sonra karpuz yenmez işine çevirme Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
*

A. Y.

« Yanıtla #306 : Eylül 02, 2009, 22:00:01 »
Affınıza sığınarak (kaptan tayfa arasına girmek istemezdim ama)

orkinos 100 kilodan fazla olanlara deniyor diye biliyorum
onun küçüklerine (yavrularına) tombik deniyor (bu durumda biz bütün tombiklere orkinoz diyoruz galiba)
ama resmi gazetede Gobene balığı (Auxis rochei) nı tombik diye tenımlamıs

Yazılı orkinos (Euthynnus alletteratus) a da Akdeniz Palamutu , Kan Palamutu, Tombik  diyorla bunun rengi kahverengimsidir ve tadı pek güzel değildir. sanıyorum buna bazı bölgelerde karapalamut diyorlar.

Ama gercek lezzetli olan orkinoz Thunnus thynnus dur.

*

A. A.

« Yanıtla #307 : Eylül 02, 2009, 22:04:53 »
NEDENSE TOMBİKLERE BALIK TEZGAHLARINDA BİLMEYENLERE PALAMUT diye yutturulur (caps lock takıldı evren korsan prd Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
*

E. G.

« Yanıtla #308 : Eylül 03, 2009, 13:18:37 »
çevir kaz yanmasın kaptanım...
Ben literaturde tombik diye bir tur un olmadıgını soyledim.
ORFOS ada alanya da ARAP derler.
SEn palamut,Ton,Tombik,Orkinos ayrı turlerdir dedin gibime geliyor.
Konusmalar kayıtlı olmadıgı icin,musteri hizmetleri işi cozemedi.
Ahsen korsanın verileri korsan bilgi bankadına eklendi.

Karpuz  meselesine gelince,balıktan sonra karpuz yenmez demedim,kazık yenmez dedim.Herifler 1 euroluk karpuz un dilimini 6 euro ya satıyorlardı .
ceyrek kaptan erda de zahter
*

A. A.

« Yanıtla #309 : Eylül 03, 2009, 14:16:33 »
dedim ya karpuz işine çevirme diye.sende ispat ettin Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)) avrupada tavernadasın çift porsiyon karpuza 3 € versen ne olur ya ..6 değil
*

E. G.

« Yanıtla #310 : Eylül 03, 2009, 14:57:31 »
kaptanımın karpuzuna  6 degil 36 euro feda olsun.Yeter ki onun karnı doysun.(Yoksa krize girer,tayfayı duman eder!!!)

ESPERANZA Kural 1 -Kaptan daima haklıdır.
(Tayfa lafzı mahfuzen saklıdır.)

Ceyrekkaptan erdal de zahter
*

m. b.

« Yanıtla #311 : Eylül 04, 2009, 00:16:41 »
.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. A.

« Yanıtla #312 : Eylül 04, 2009, 00:20:20 »
mustafa korsan sen birde orada olupta önce balıktan sonra karpuz yenmez sonra karpuzu götürürken ben öyle demedim masa dağınıkken yenmez dedim  i kulaklarınla duyacaktın kiiiiiiiiiiii........
*

E. G.

« Yanıtla #313 : Eylül 04, 2009, 11:13:24 »
Kaptanın  aklına karpuz  geldiyse,durumu vahim demektir.
Ben tırstım.Kalamış civarına gitmeyecegim,eylul sonuna kadar.
Çekirdek çıtlatan korsanlara da perde nin indigini ilan edelim.
Baki kalan bu gok kubbede bir hoşseda imiş!!!!

ceyrekkaptan erdal de zahter
*

A. A.

« Yanıtla #314 : Eylül 04, 2009, 11:23:19 »
zahterim sensiz olmaz bu iş sen gel yinede....