0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Özgü korsanım hava raporuna nereden bakıyorsunuz? Bir de tekneniz nedir? Ben kuzeyden Marmara adası doğrultusunda ilerleyeceğim. Cuma Cumartesi sert gösteriyordu ancak biraz önce metooroloji yeni tahmin girmiş. Cuma marmara ortası 15 -20 knot arası , Cumartesi biraz daha yüksek. Tuzla dan biraz uzar ancak kuzeyli bir rota tutturursanız daha konforlu bir seyir olur diye düşünüyorum..
Ersin korsanım, fazla uzun seyirler yapmadan sana seyir önerim aşağıdadır.1-Fenerbahçe- Güzelce Marina 25 mil. Kanal 72 Tel. 0212 868 39 08 Akşam taksi tutup Mimar Sinan a gidip Köşem restoranda balığını yiyebilirsin. Alper korsanın selamı var dersen hesap bile almayabilirler. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap . (Bizi kendisi arabasıyla marinadan götürdüğü için öyle olmuştu) İlke den B.Çekmece barınak müdürünü referans alırsan orda da kalabilir taksiye binmeye bilirsin 2- Güzelce - Marmara adası limanı 55 mil . Oflunun yerinde yemekten evvel midye dolmalarını götürmelisin. Sabah kalkınca en yakın pastaneden poğaça simitini alır hemen kahvede çayını içersin. 3- Marmara adası - Gelibolu barınak . 43 mil Barınakta Barbaros restoranın önüne bağlanır (0542 5126718) karides, sardalyaları götürürsünüz. Yakıt alabilirsin4- Gelibolu - Bozca ada 50 mil. uzun yol derseniz ortada çanakkale marinada kalabilirsiniz (0286 2128453). Eğer Yunan adalarını da gideceğim diyorsanız burda tüm işlemleri Faruk ve Caner halleder (0543 5509722) Yakıt alabilirsin5-Bozca ada - Assos 37 mil . Yolda Sivrice ve kadırga koylarında yüzme mola verebilirsiniz. Assosta yer yoksa Küçükkuyu barınağa geçebilirsiniz. Orda Murat kaptan size yardım edecektir. telefonla haber veririm ben kendisine6-Assos - Ayvalık 20 mil. Cunda adasında balıkçı barınağına veya Setur marinaya bağlanırsın. kanal 72 telefon 266 312 26 96 Yakıt alabilirsin marinadan7-Ayvalık Bademli 30 mil. Giderken Dikiliye uğrayıp balık alabilirsin. Kalem adası ile Garip adasının arasına güneyden girip 3 m ye zincirini döşer kendini Karayiplerde zannedersin. İstersen kalem adasında (Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap) otelin iskelesine ücret karşılığı bağlanıp otelin imkanlarından da yararlanabilirsin 0232 67780238- Bademli - Foça 22 mil Foçalı korsanlar zaten seni bekliyorlar 2 ay burda kaldıktan sonra9- Foça - Karşıyaka 27 mil10 - Karşıyaka - Urla 17 mil11- Urla - Çeşme 44 mil. Çeşme marina kanal 72 tel. (232) 712 2500 Çeşme gecelerine akarsınız artık. Yakıt alabilirsin12- Çeşme- Teos 37 mil Kanal 72 Tel.232 745 80 80 .13- Teos - Kuşadası 33 mil (Direk teos-didim dersen 68 mil) kanal 73 Telefon 256 618 14 6014- Kuşadası - Didim Marina 45 mil Kanal Telefon 0256 813 80 81 Yakıt alabilirsin15- Didim- Gümüşlük . 17 mil Burda tekneni alargada bırakıp restoranlara çıkarsın16- Gümüşlük - Bodrum 16 mil. Kanal 73 Telefon 252 316 18 60 Bodrum geceleri sizi bekliyor.Yunan adalarını programa dahil etmedim. Bodrum dan sonra ne kadar vakit kalır dönüşe daha aşağı inermisiniz. Gökova , Marmaris, Fethiye ,Kaş, Antalya, Mersin, İskenderun nereye kadar gideceksiniz bilmiyorum.Tatlı seyir hayalleri dilerim 2 ay şimdilik
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yapİzmirli olduğumuzdan bizim için favori yerler önce çeşme , sonra Kuşadası ve Foça idi. Ben aliağayı bile bilmem. ÖZellikle sörfe merak salınca da Yıllarca alaçatı dan çıkmaz olduk. Erdek, Paşalimanı, Avşa , Ayvalık ve erdermit körfezini bilmiyorum bile. O yüzden önce Marmara adasına mı uğrasam diye düşünüyorum. Kuzeyli bir rota çizip, Cuma gününe kadar burlarda takılayım diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi , hava yelken yapmaya çok müsait gibi duruyor. Cengo sanırım gelemeyecek, Miço olarak zaman zaman bana eşlik eden komşumun da gelebileceğini sanmıyorum. Dolayısı ile ve her zaman olduğu gibi yanlız bir seyir olacak gibi duruyor. Gece yol almayı düşünmüyorum. Moda dan direk marmara adasına , asmalı koyuna gidebilirm, kuzeyli bir seyir izleyip, Büyükçekmece tarafından da gidebilirim. Böylece belki Kabaalioğlu 'nu da görmüş olurum.. Dediğim gibi kafamda bir plan yok. Bir basıp çıkalım bakalım diye düşünüyorum.Yelken yapacağım dersen, ya da 30-40dm/gün hızla seyir yapacaksan, Trakya kıyılarını takip etmek yerinde olur(Ortadan Marmara Adasına uğrayarak gitmene göre yaklaşık 10 dm daha fazla yol yaparsın). Büyükçekmece, Marmara Ereğlisi, Tekirdağ, Mürefte, Şarköy, Gelibolu, Çanakkale, Anıt(Morto) Limanı. Bunlardan durumuna/havaya göre seç beğen al, atlaya zıplaya seyir yap. Yalnız bu rotada topuklar, kayalıklar ve sığlıklar daha çoktur ama yerleri bellidir. Gülüm balım Çanakkaleyi geçersin.Edremit körfezi işi uzatır. Ben de birkaç kez niyetlendim körfezi gezmeyi ama karadan çok gezdiğim için midir yoksa, ya uzatmayalım hemen aşağıya inelim/yukarıya çıkalım diye midir bilmiyorum bir türlü kısmet olmadı Ersin.Çanakkale Boğazından sonra, Bozcada, Babakale, Sivrice Koyu, Ayvalık, Bademli, Yeni Foça, Foça(Eski dersen Foçalılar kızarlar Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ), İzmir Körfezine girmek istersen gir, girmezsen Karaburunu aşıp Eğri Liman la devam et, Gerence Körfezi ve Ildır Körfezinde uğranılacak çok yer var zamanın kalmışsa uğra derim.Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBu bağlantıdan Marmaris – Ayvalık (Türkiye Ege)(31.07.2011)(Kml) , Marmaris-Marmara(Güney)-İstanbul (19.05.2012)(Kml) ve İstanbul-Kuzey Ege-Marmaris (12.09.2012)(Kml)tıklayarak Google Earth de açarsan tüm koy ve limanları göreceksin. Vira Demir ile Türkiye ve Kıbrıs Karasuları gezi kitaplarından da biraz okursun uğramayı düşündüğün limanları.Bütün bu rotalar arkadaş/sevgili/eşle gezilecek güzelim yerler. Bu sezon sonu dönüşte rüzgar olursa yukarı çıkarken hepsine uğramayı düşünüyorum yeniden.Keyifli seyirler.
İzmirli olduğumuzdan bizim için favori yerler önce çeşme , sonra Kuşadası ve Foça idi. Ben aliağayı bile bilmem. ÖZellikle sörfe merak salınca da Yıllarca alaçatı dan çıkmaz olduk. Erdek, Paşalimanı, Avşa , Ayvalık ve erdermit körfezini bilmiyorum bile. O yüzden önce Marmara adasına mı uğrasam diye düşünüyorum. Kuzeyli bir rota çizip, Cuma gününe kadar burlarda takılayım diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi , hava yelken yapmaya çok müsait gibi duruyor. Cengo sanırım gelemeyecek, Miço olarak zaman zaman bana eşlik eden komşumun da gelebileceğini sanmıyorum. Dolayısı ile ve her zaman olduğu gibi yanlız bir seyir olacak gibi duruyor. Gece yol almayı düşünmüyorum. Moda dan direk marmara adasına , asmalı koyuna gidebilirm, kuzeyli bir seyir izleyip, Büyükçekmece tarafından da gidebilirim. Böylece belki Kabaalioğlu 'nu da görmüş olurum.. Dediğim gibi kafamda bir plan yok. Bir basıp çıkalım bakalım diye düşünüyorum.
Özgü korsanım, 45 feet tekne ile sıkıntısızca yol alabilirsiniz bence.
44 feet bir tekne ile üstelik apaz seyri ile ...
Cengo 'nun da vapur ile intikali ile geyik muhabbeti yaptık. Hemen söyleyeyim hepiniz hakkında dedikodu yaptık. Redaktör ile olan seyirden başlayıp....
Sen adamin 1 feetini ye, 1 feet yol alama! Aha buyur!