0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Ö. U.

Ynt: Babamın anısına.. doğduğum yer Karşıyaka 'ya yelken ile..
« Yanıtla #270 : Haziran 29, 2015, 22:48:39 »

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Özgü korsanım hava raporuna nereden bakıyorsunuz? Bir de tekneniz nedir?  Ben kuzeyden Marmara adası doğrultusunda ilerleyeceğim. Cuma Cumartesi sert gösteriyordu ancak biraz önce metooroloji yeni tahmin girmiş. Cuma marmara ortası 15 -20 knot arası , Cumartesi biraz daha yüksek. Tuzla dan biraz uzar ancak kuzeyli bir rota tutturursanız daha konforlu bir  seyir olur diye düşünüyorum..

Ersin korsanim, hava durumuna 3-4 ayri yerden bakiyorum. Genelde telefona yukledigim programlar
Sailflow
Windguru
Pocketgrib
Meteoroloji

Tekne,  beneteau oceanis 45

Kuzeyli dusunuyorum ben de.  Gece yolculugumuz yok hic, onun icin tuzladan cumartesi sabah 5 gibi cikmayi dusunuyorduk.  25knot ruzgar iyi diyordum ama fazlasi bu acemilik icin riskli gibi sanki..

Sent from my iPad using Tapatalk
*

E. B.

« Yanıtla #271 : Haziran 29, 2015, 23:33:53 »
Özgü korsanım, 45 feet tekne ile sıkıntısızca yol alabilirsiniz bence. Zafer abinin google maps taki güzergah haritalarından da faydalanabilirsinz.  Benim teknem 22 feet , ben , büyükçekmece , Marmara ereğlisinin açığından geçerek apaz ve pupa  seyri ile yarın gideceğim. Ben dönerken rüzgarı kafadan alacağımdan tekrar tekirdağ istikametine yükselip , dar apaz seyri ile marmara ereğlisi ve büyükçekmece istikametini kullanacağım. ancak Cumartesi günkü toplantımı telefon ile çözebilirsem o zamn çanakkaleye doğru devam etmeyi planlıyorum.

44 feet bir tekne ile üstelik apaz seyri ile kueye doğru yapacağınız bir seyir bence her durumda sularımızda karşılaşabileceğiniz bir seyir olacağından bence tecrübe kazanmak için çok iyi olur. Sıkıntı yaşarsanız geri dönersiniz en kötü..

*

E. B.

« Yanıtla #272 : Haziran 29, 2015, 23:38:09 »
Zafer Dedeoğlu nun önerileri ve Zafer abinin rota planı ile devam edeceğiz. Yarın rüzgar hafif gözüküyor. Bu durumda doğruca Marmara adasına da yönelebilirim. asmalı koyu varış noktamız. Asmal da Zafer Dedeoğlundan bir bilgi gelmedi yemek içmek ile ilgili. Bu konuda yorum ve tavsiyelere açığız.

*

Ö. U.

« Yanıtla #273 : Haziran 29, 2015, 23:46:10 »
Zafer korsanin guzergahini arayacagim hemen. Cok tesekkurler yonlendirme icin.. Saraylar'i dusunuyoruz biz de ilk durak icin.

Sent from my iPad using Tapatalk
*

E. B.

« Yanıtla #274 : Haziran 30, 2015, 00:10:47 »
Ersin korsanım, fazla uzun seyirler yapmadan sana seyir önerim aşağıdadır.

1-Fenerbahçe- Güzelce Marina  25 mil. Kanal 72 Tel. 0212 868 39 08  Akşam taksi tutup Mimar Sinan a gidip Köşem restoranda balığını yiyebilirsin. Alper korsanın selamı var dersen hesap bile almayabilirler.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap . (Bizi kendisi arabasıyla marinadan götürdüğü için öyle olmuştu) İlke den B.Çekmece barınak müdürünü referans alırsan orda da kalabilir taksiye binmeye bilirsin

2- Güzelce - Marmara adası limanı 55 mil . Oflunun yerinde yemekten evvel midye dolmalarını götürmelisin. Sabah kalkınca en yakın pastaneden poğaça simitini alır  hemen kahvede çayını içersin. 

3- Marmara adası - Gelibolu barınak . 43 mil Barınakta Barbaros restoranın önüne bağlanır (0542 5126718) karides, sardalyaları götürürsünüz. Yakıt alabilirsin

4- Gelibolu - Bozca ada  50 mil. uzun yol derseniz ortada çanakkale marinada kalabilirsiniz (0286 2128453). Eğer Yunan adalarını da gideceğim diyorsanız burda tüm işlemleri Faruk ve Caner halleder (0543 5509722) Yakıt alabilirsin

5-Bozca ada - Assos  37 mil . Yolda Sivrice ve kadırga koylarında yüzme mola verebilirsiniz. Assosta yer yoksa Küçükkuyu barınağa geçebilirsiniz. Orda Murat kaptan size yardım edecektir. telefonla haber veririm ben kendisine

6-Assos - Ayvalık 20 mil. Cunda adasında balıkçı barınağına veya Setur marinaya bağlanırsın.  kanal 72 telefon 266 312 26 96 Yakıt alabilirsin marinadan

7-Ayvalık Bademli 30 mil. Giderken Dikiliye uğrayıp balık alabilirsin. Kalem adası ile Garip adasının arasına güneyden girip 3 m ye zincirini döşer kendini Karayiplerde zannedersin. İstersen kalem adasında (Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap) otelin iskelesine ücret karşılığı bağlanıp otelin imkanlarından da yararlanabilirsin 0232 6778023

8- Bademli - Foça 22 mil  Foçalı korsanlar zaten seni bekliyorlar 2 ay burda kaldıktan sonra

9- Foça - Karşıyaka 27 mil

10 - Karşıyaka - Urla 17 mil

11- Urla - Çeşme 44 mil. Çeşme marina kanal 72 tel. (232) 712 2500 Çeşme gecelerine akarsınız artık. Yakıt alabilirsin

12- Çeşme- Teos 37 mil Kanal 72  Tel.232 745 80 80 .

13- Teos - Kuşadası 33 mil (Direk teos-didim dersen 68 mil) kanal 73 Telefon 256 618 14 60

14- Kuşadası - Didim Marina 45 mil Kanal   Telefon 0256 813 80 81 Yakıt alabilirsin

15- Didim- Gümüşlük . 17 mil  Burda tekneni alargada bırakıp restoranlara çıkarsın

16- Gümüşlük - Bodrum 16 mil. Kanal 73 Telefon 252 316 18 60 Bodrum geceleri  sizi bekliyor.

Yunan adalarını programa dahil etmedim. Bodrum dan sonra ne kadar vakit kalır dönüşe daha aşağı inermisiniz. Gökova , Marmaris, Fethiye ,Kaş, Antalya, Mersin, İskenderun nereye kadar gideceksiniz bilmiyorum.

Tatlı seyir hayalleri dilerim 2 ay şimdilik
Zafer korsanları karıştırmayalım:)

Bu dedeoğlu, Güzergahlar Zafer Türkmen de.. Yukarıda vermiş..

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

E. B.

« Yanıtla #275 : Haziran 30, 2015, 00:11:42 »
İzmirli olduğumuzdan bizim için favori yerler önce çeşme , sonra Kuşadası ve Foça idi. Ben aliağayı bile bilmem. ÖZellikle sörfe merak salınca da Yıllarca alaçatı dan çıkmaz olduk. Erdek, Paşalimanı, Avşa , Ayvalık ve erdermit körfezini bilmiyorum bile.

O yüzden önce Marmara adasına mı uğrasam diye düşünüyorum. Kuzeyli bir rota çizip, Cuma gününe kadar burlarda takılayım diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi , hava yelken yapmaya çok müsait gibi duruyor. Cengo sanırım gelemeyecek, Miço olarak zaman zaman bana eşlik eden komşumun da gelebileceğini sanmıyorum. Dolayısı ile ve her zaman olduğu gibi yanlız bir seyir olacak gibi duruyor. Gece yol almayı düşünmüyorum. Moda dan direk marmara adasına , asmalı koyuna gidebilirm, kuzeyli bir seyir izleyip, Büyükçekmece tarafından da gidebilirim. Böylece belki Kabaalioğlu 'nu da görmüş olurum.. Dediğim gibi kafamda bir plan yok. Bir basıp çıkalım bakalım diye düşünüyorum.

Yelken yapacağım dersen, ya da 30-40dm/gün hızla seyir yapacaksan, Trakya kıyılarını takip etmek yerinde olur(Ortadan Marmara Adasına uğrayarak gitmene göre yaklaşık 10 dm daha fazla yol yaparsın). Büyükçekmece, Marmara Ereğlisi, Tekirdağ, Mürefte, Şarköy, Gelibolu, Çanakkale, Anıt(Morto) Limanı. Bunlardan durumuna/havaya göre seç beğen al, atlaya zıplaya seyir yap. Yalnız bu rotada topuklar, kayalıklar ve sığlıklar daha çoktur ama yerleri bellidir. Gülüm balım Çanakkaleyi geçersin.

Edremit körfezi işi uzatır. Ben de birkaç kez niyetlendim körfezi gezmeyi ama karadan çok gezdiğim için midir yoksa, ya uzatmayalım hemen aşağıya inelim/yukarıya çıkalım diye midir bilmiyorum bir türlü kısmet olmadı Ersin.

Çanakkale Boğazından sonra, Bozcada, Babakale, Sivrice Koyu, Ayvalık, Bademli, Yeni Foça, Foça(Eski dersen Foçalılar kızarlar Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ), İzmir Körfezine girmek istersen gir, girmezsen Karaburunu aşıp Eğri Liman la devam et, Gerence Körfezi ve Ildır Körfezinde uğranılacak çok yer var zamanın kalmışsa uğra derim.

Bu bağlantıdan Marmaris – Ayvalık (Türkiye Ege)(31.07.2011)(Kml) , Marmaris-Marmara(Güney)-İstanbul (19.05.2012)(Kml) ve İstanbul-Kuzey Ege-Marmaris (12.09.2012)(Kml)

tıklayarak Google Earth de açarsan tüm koy ve limanları göreceksin. Vira Demir ile Türkiye ve Kıbrıs Karasuları gezi kitaplarından da biraz okursun uğramayı düşündüğün limanları.

Bütün bu rotalar arkadaş/sevgili/eşle gezilecek güzelim yerler. Bu sezon sonu dönüşte rüzgar olursa yukarı çıkarken hepsine uğramayı düşünüyorum yeniden.

Keyifli seyirler.

Bu da Zafer Türkmen..
*

M. T.

« Yanıtla #276 : Haziran 30, 2015, 07:39:58 »
Özgü korsanım, 45 feet tekne ile sıkıntısızca yol alabilirsiniz bence.

44 feet bir tekne ile üstelik apaz seyri ile  ...

Neden 1 feetini yedin teknenin ayak uzeri ?

*

E. B.

« Yanıtla #277 : Temmuz 01, 2015, 11:44:24 »
Sevgili korsan kardeşliği..

Dünkü hava muhalefeti nedeni ile seyrimizin ilk bacağı kısa kaldı:)

Tayo Mar için hava muhalefeti demek rüzgar yok demek. yanlış anlaşılmasın.

Denize çıktığımızda poyraz beklerken frışka bir lodos ile karşılaştık. Florya açıklarında rüzgar tamamen kesilince , seyre motorla devam etmek icap edeceğinden , Marmara ereğlisi yerine klasik güzergah olan  Sivri ada isitkametine geri dönüldü . sivri adada kısa bir konaklama ve sonrasında sivri Ada yassı ada arasında alagarda balık tutma etkinliği ve 10  knotluk hafif poyraz ile Burgaz Ada antigoni restoranda mola verildi.

Cengo 'nun da vapur ile intikali ile geyik muhabbeti yaptık. Hemen söyleyeyim hepiniz hakkında dedikodu yaptık. Redaktör ile olan seyirden başlayıp öyle devam etti konular.  Saat sabah 1.30 sularında Kalamış fenerbahçeye bağlandık. 6 saat kadar keyifli bir yelken seyri yaptım.

Çok havalı bir Burgaz ada iskelesine girişim vardı valla.. Vapur da yanaşmak üzere idi. Burgaz ada kaşık adası arası hava sıkışmış, poyraza dönmüş 15 knot civarı esiyordu. Tayo Mar tüm yelkenleri fora olmak üzere sivri ada pupasında , kaşık adası ve burgaz adanın arasındaki dar geçitten geçip, vapura 30 m. kala mükemmel bir tramola ile sancak kontradan iskele kontraya geçti.

Ne yalan söyleyeyim Aali nin kulaklarını çınlattım. Vapurdan birçok yolcunun fotoğraf çekiyor olması ayrı bir hoşluktu. Vapur kaptanı , selamlamak için mi ya da küfür niyetine mi düdük öttürdü bilmiyorum. Tonoza yaklaşırken tüm yelkenler mayna edilmiş ve katlanmış halde idi. antigoni restoranın botu gelip bizi aldı ve günün yorgunluğu buz gibi rakı , ahtapot ızgara , kavun ,peynir, peynirli ve cevizli roka salatası eşliğinde atıldı.

Tayo Mar , ile tüm yelken trimleri yapılmış halde iskele kıç aynaya yaslanıp , hiçbirşeyi ellemeden çok rahat bir seyir yaptım. Rotamı hep günlük 5 saatlik seyirlere göre planlıyordum. Ancak dünkü seyirden sonra çok rahatlıkla yorulmadan durmaksızın seyir yapabilmenin mümkün olduğunu gördüm. Tümay korsanın dediği gibi sabah erken çıkıp, akşam bozcaada yapmak çok mümkünmüş.

*

B. B.

« Yanıtla #278 : Temmuz 01, 2015, 11:54:06 »
Cengo 'nun da vapur ile intikali ile geyik muhabbeti yaptık. Hemen söyleyeyim hepiniz hakkında dedikodu yaptık. Redaktör ile olan seyirden başlayıp....

Eyvah eyvah Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. K.

« Yanıtla #279 : Temmuz 01, 2015, 12:07:11 »
Yani birinci gün nereye kadar gidildi?
*

E. B.

« Yanıtla #280 : Temmuz 01, 2015, 12:28:08 »
Ahmet , koşu bandı gibi düşün ..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap koştuk koştuk ama bir yere gidemedik.

Ya da masal diliyle söyleyeyim..

az gittik uz gittik dere tepe düz gittik bir de dönüp arkamıza baktık ki bir arpa boyu yol gittik.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. T.

« Yanıtla #281 : Temmuz 01, 2015, 12:55:40 »
Sen adamin 1 feetini ye, 1 feet yol alama! Aha buyur!
*

Z. D.

« Yanıtla #282 : Temmuz 01, 2015, 13:04:50 »
Sen adamin 1 feetini ye, 1 feet yol alama! Aha buyur!

Mesut niye acele ediyorsun. Daha bunun yazı var , kışı var. Var da var. Moda koyu bırakılır mı hiç  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. K.

« Yanıtla #283 : Temmuz 01, 2015, 13:29:46 »
Şimdi ben doğrumu anladım siz Sivri Burgaz arasına kadar mı gittiniz? hala ordamısınız? Bir ara Florya açıkları gibi bir şey okudum bende heyecanlandım geliyorlar diye .Yanımdaki tonozu falan hazırladım. Karşılama için günü geçmiş imdat fişeklerini atarız diye hazırlık yaptım.Romen Halk Dansları topluluğu vardı oralarda onlara rica ettim karşılama için iskelede iki dönüverin dedim.İftar çadırında yer ayırttım falan ama  nafile. Burgaz'a kadar gidilmiş. Herhalde birde dönülmüş. Zaten sizin ordan Karpuzu atsan Adalar'a kadar gidiyor der üstadlar. Hadi hayırlısı bakalım.
*

E. B.

« Yanıtla #284 : Temmuz 01, 2015, 13:35:23 »
Ya rüzgar yoktu diyorum.. Yerim dardı diyorum ala alaaaa Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ahmet ben senin orada olduğunu bilse idim ne yapar eder gelirdim. Attın mı kayığı denize..

Mesut sen daha dönmedin dimi amerigalardan.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap