0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

B. A.

Sarma yelken sunbrella değişimi vs yeni yelkenler
« : Eylül 02, 2024, 16:37:36 »
Merhaba,
Cutter arma teknemin sarma yelkenlerinin eskiyen sunbrella güneşliklerini değiştirmeyi düşünüyorum. Yelkenler 10 yaşını geçmiştir.
Şu anda yırtılma ve çürüme durumu yok. Dikişler hafiften koyvermenin başlarındalar. Fiyat ve fonksiyon olarak artı ve eksileriyle yenilemek mi yoksa sadece güneşliklerin yenilenmisi mi daha doğru olur sevgili korsanlar?

*

A. Ç.

Ynt: Sarma yelken sunbrella değişimi vs yeni yelkenler
« Yanıtla #1 : Eylül 02, 2024, 16:52:12 »
Bir gezi teknesinde yelken ömrü 6 sene kabul edilir. Yarışçıların her sezon yelken değiştirdiği dikkate alınırsa oldukça uzun bir süredir. Yelkenlerin asıl değiştirilme nedenleri dikişlerin eskimesi veya yırtılmalar değildir. Rüzgar etkisine bağlı olarak esner ve torbalanırlar yani şekilleri bozulur. Yelkenleriniz yenilemenizi öneririm. 

*

A. U.

« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2024, 04:09:53 »
Yeni yelken ile ilgili bir konu olduğu için buradan paylaşmak istedim.

Çok skiden lazer ve pirat ile yelken yapıyordum. Şimdi hem kendimi tazelemek hem de oğlumla güzel anılar biriktirmek için uygun bir yelkenli tekne almak istiyorum.

Uygun fiyatlı bir rota kırlangıç gördüm ve satın almayı düşünüyorum ancak ana yelkeni yırtıkmış. Bana fikir olması açısından böyle küçük bir teknenin yelkenini nereden yenileyebileceğim ve yeni bir yelkenin kabaca maliyeti üzerine tahminlerinizi paylaşabilirseniz çok memnun olacağım.

Şimdiden teşekkür ederim.

*

A. K.

« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2024, 09:19:39 »
Çok örnek bir davranış tebrikler. Başlangıç için alacağınız teknenin yeni veya ikinci el olmasına iyi karar vermelisiniz. Yeni tekne tabi iyidir , herşeyi yeni ve yelkeni lacka olmamıştir, ancak belirli zaman sonra tatminsizlikten dolayı tekneyi bir üst versiyonla değiştirmek zorunda kalacaksınız. bu sefer de değeri düşmüş olacak.
İkinci el teknede alımı ve satımı arasında pek zararınız olmaz . Kullanılmış teknede kullanımdan veya zamanın yıprattığı parçalar olacak eğer yenilemezseniz  bunlar cocukta isteksizlik oluşturacaktır.
Şansınıza, baktığınız teknenin yelkenleri yok/yırtık , çünkü deforme olmuş yelken sizi götürmez ve bu isteksizlik yaratır.. Bu sayede teknenin en önemli parçasını sıfır yaparak tekneden max verim alırsınız.

Arşivimizde yelken üreten firmalar yazılmış bunları arayarak güncel fiyat alabilirsiniz.

*

E. S.

« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2024, 09:34:45 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Yeni yelken ile ilgili bir konu olduğu için buradan paylaşmak istedim.

Çok skiden lazer ve pirat ile yelken yapıyordum. Şimdi hem kendimi tazelemek hem de oğlumla güzel anılar biriktirmek için uygun bir yelkenli tekne almak istiyorum.

Uygun fiyatlı bir rota kırlangıç gördüm ve satın almayı düşünüyorum ancak ana yelkeni yırtıkmış. Bana fikir olması açısından böyle küçük bir teknenin yelkenini nereden yenileyebileceğim ve yeni bir yelkenin kabaca maliyeti üzerine tahminlerinizi paylaşabilirseniz çok memnun olacağım.

Şimdiden teşekkür ederim.

Profilinizden Aydın'da yaşadığınızı görüyorum, size mesafe olarak da yakın ayrıca ekonomik ve işinde çok iyi olan YelkenBiçer firmasını önerebilirim.
Firma Bilgileri şöyle:
Yelkenbiçer Denizcilik
Metal İşleri Sanayii Sitesi, 2. Cad. No:131 35470 İzmir

Tel: (232) 257 6341
Faks: (232) 257 6241

*

E. Ç.

« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2024, 09:35:01 »
Yelken imalatı yapan firmaların bilgileri için; Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

A. U.

« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2024, 23:05:20 »
Bilgilendirici yorumlar için çok teşekkür ederim. Siteyi yeteri kadar kurcalamamışım, sabırlı hatırlatmalarınız için ayrıca teşekkür ederim. İstediğim gibi fikir sahibi oldum. Aldığım yelken fiyatlarına göre tekneyi alıp yeni yelken ile donatmak oldukça makul gözüküyor.

Yarın bakmaya gidiyorum. Alabilirsem tekneyi alınca da burada paylaşacağım.
*

A. U.

« Yanıtla #7 : Eylül 25, 2024, 23:22:10 »
Tekneyi aldım, hayırlı olsun. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Yorumlar için tekrar teşekkür ederim. Oldukça küçük bir yelkenli kayık, biraz onarım işleri de var, bir de yeni yelken siparişi vereceğim, ama Why Knot? Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

Ö. Ö.

« Yanıtla #8 : Eylül 26, 2024, 00:05:43 »
Aha! İsim de belli oldu!  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Eylül 26, 2024, 00:07:05 Gönderen: Özgür Ökten »
*

O. G.

« Yanıtla #9 : Eylül 26, 2024, 10:42:47 »
Ne arşiv?
Pes Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #10 : Eylül 26, 2024, 12:09:14 »
Ne arşiv?
Pes Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Arşiv değil alın teri.. yok googlelama yeteneği.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Gerçi araştırma/bulma konusunda Erdem varken benim esamem okunmaz da, aklımda kalmış bu isim, googlelayınca çıktı karşıma işte..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap