Mustafa Alp ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese selam;Dümen simidimin üzerindeki deri malzeme deniz kuşullarına daha fazla dayanamadı, parça parça oldu. üzerine tekrar deri veya benzeri bir malzeme ile kaplama yapmak istiyorum, ancak malum deniz şartları, tuz, güneş etkenleri karşısında nasıl bir deri olmalı? izmir ve kuşadası civarında yapan var mı? veya malzemeyi alıp kendi yapan var mı? bilgi ve tecrübe rica ederim.saygılarımla
Erdem Bey günaydın, öncelikle size, sorulara verdiğiniz cevap ve denizcilere verdiğiniz destek için tekrar teşekkür ederim. Gezgin Korsan da yelken ile ilgili bir konuya rastladım, bu sebeple sizden bir konuda daha yardımızınızı rica edeceğim; 1981 model victor 34 yelkenlim ile yazları kuşadası kaş arası, genellikle gökova ve hisarönü körfezinde vakit geçiriyorum, bu sene yunan adaları için gezi planım var , tabii zaman bütçe meselesi, emekli bir öğretmen olarak bu işler zor, deniz fakiri de emekliyi de sevmiyor, size sormak istediğim; 34 feet yelkenli victor 34; 6,5 ton, 10,40 boy, 3.45 en, direk boyu güverteden itibaren tam 12 mt, direk ile baş arası tam bilemiyorum ama 4 -4,5 mt tahminen, simetrik balon düşük rüzgarlarda seyir yapmayı düşünüyorum. satılık bir ikinci el balon yelken var ölçüleri 12.50 x 6.15, sizce uygun mudur? görüşlerinizi beklerim.
Erdem Bey;öncelikle samimi dönüşünüz için teşekkürler, çoğunlukla tek başıma seyir yapıyorum, hanım var ama denizci değil, bu sebeple düşük havaları tercih ediyorum. Derdim düşük havlarda motor seyri yerine yelken seyri yapmak, hem rüzgarın tadını çıkarmak hemde konfor sağlamak. bu yüzden balon yelkeni araştırıyorum. Bu arada biraz araştırma yaptım, simetirk balon biraz dertli , tramola , gönderi sök taşı vs , ekip işi. Sanırım çoraplı asimetrik olabilir belki, yada mevcut genoayı büyütmek olabilir. Zira teknemin orjinalinde olan ikinci direği mevcut değil. ana direk bumbası kısa, performansı düşük gibi geliyor. Bu durumda mali açıdan zorlamayacak formüller üzerinde çalışıyorum. çoraplı asimetrik yelken kullanmak ya da genoa yı büyütmek yararlı olabilir belki. yani düşük havalarda daha hızlı yol alabilirim diye düşünüyorum. siz ne düşünürsünüz ? ayrıca Genoa ya ekleme yapmak ve alanı büyütmek işe yarar mı ?
...Dümen simidimin üzerindeki deri malzeme deniz kuşullarına daha fazla dayanamadı, parça parça oldu. üzerine tekrar deri veya benzeri bir malzeme ile kaplama yapmak istiyorum, ancak malum deniz şartları, tuz, güneş etkenleri karşısında nasıl bir deri olmalı? izmir ve kuşadası civarında yapan var mı? veya malzemeyi alıp kendi yapan var mı? bilgi ve tecrübe rica ederim....