0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ayhan Kaptanım,Öncelikle tekneyi vinçte ne kadar süre tutulabileceklerini öğrenmenizde yarar var.Mesai bitimi gibi zaman dilimlerine denk getirerek teknenin ağırlığını vince verebilir, böylece hızlı kuruyan bir malzeme ile tamiratı gerçekleştirebilirsiniz. Unutmayın ki salma üzerindeki yükü tamamen almadan yapacağınız tamiratlar su yapmayı engellemeyecektir.Bir diğer önerim ise bu riske hiç girmemenizdir.Geçen yaz paylaştığınız teknelerden birini satın aldığınızı var sayıyorum. Karadan, özel izin belgesiz transfer edilebilir tekneler çoğu.Tekne zaten karada şuanda, her halükarda arma ve salma sökülecek zaten. Şimdi yapın bu işi ve yükleyin kamyona, götürüp asıl tamirat yapılacak karaparktaki yerine koyun derim.Shiply.com dan çok uygun fiyata nakliyeci bulabilirsiniz.
Şimdi netleşti durum.36 CC izin belgesiz ve refakatçi araç olmadan taşımak yasal olarak mümkün değil sanırım UK'da. Karadan transfer çok pahalıya gelir bu boy bir teknede.Ancak, salması sökülecek teknede önce direk sökülür. Genel uygulama bu şekildedir. Direk sökülmeden salma söküldüğünde tamir sırasında tekne oldukça dengesiz bir durumda kalabilir. Bu risklerin farkında olmanız faydalı olur sizin.İlla da direk sökülmeden işlem yapılacaksa. Riskleri azaltmanın yolları var tabii. Bölgenizdeki hava durumunu sorgulamak, ekstra cradle destekleri, teknenin iskele sancak yönündeki ağırlıkları dengelenmesi gibi.Zaten işi yapacak firma bu riskler konusunda bilgilendirir sizi.Geçici tamirat konusuna gelirsek;Asıl tamirat zaten epoxy ile yapılacak. Doğru uygulama bu. Doğru hazırlanmış gramajda elyaf katmanları ve doğru uygulama sürelerine dikkat edilirse sorunsuz olur.Geçici tamiratta ise, reçetede yazandan daha fazla sertleştirici ile hazırlanmış polyester reçine çok hızlı donar. Ama epoxy üzerine polyester reçine tutunması zor olur. uygulama yapılacak alanın çok iyi temizlenmesi şart. Vinilester reçine kullanmak diğer bir seçenecek. Soğuk havalarda vinilester çok hızlı donar.Parça parça epoxy geliyor dediğiniz durumda ise; sizden öne yapılan tamiratta yanlış yapılan bir şeyler var yada (size şimdi önerdiğim gibi) polyester veya vinilester kullanılmış olabilir.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapŞimdi netleşti durum.36 CC izin belgesiz ve refakatçi araç olmadan taşımak yasal olarak mümkün değil sanırım UK'da. Karadan transfer çok pahalıya gelir bu boy bir teknede.Ancak, salması sökülecek teknede önce direk sökülür. Genel uygulama bu şekildedir. Direk sökülmeden salma söküldüğünde tamir sırasında tekne oldukça dengesiz bir durumda kalabilir. Bu risklerin farkında olmanız faydalı olur sizin.İlla da direk sökülmeden işlem yapılacaksa. Riskleri azaltmanın yolları var tabii. Bölgenizdeki hava durumunu sorgulamak, ekstra cradle destekleri, teknenin iskele sancak yönündeki ağırlıkları dengelenmesi gibi.Zaten işi yapacak firma bu riskler konusunda bilgilendirir sizi.Geçici tamirat konusuna gelirsek;Asıl tamirat zaten epoxy ile yapılacak. Doğru uygulama bu. Doğru hazırlanmış gramajda elyaf katmanları ve doğru uygulama sürelerine dikkat edilirse sorunsuz olur.Geçici tamiratta ise, reçetede yazandan daha fazla sertleştirici ile hazırlanmış polyester reçine çok hızlı donar. Ama epoxy üzerine polyester reçine tutunması zor olur. uygulama yapılacak alanın çok iyi temizlenmesi şart. Vinilester reçine kullanmak diğer bir seçenecek. Soğuk havalarda vinilester çok hızlı donar.Parça parça epoxy geliyor dediğiniz durumda ise; sizden öne yapılan tamiratta yanlış yapılan bir şeyler var yada (size şimdi önerdiğim gibi) polyester veya vinilester kullanılmış olabilir.Erdem kaptanim,Ben epoxy / polyester vs karistirdim tahminim. Epoxy der iken "International Watertite Epoxy Filler" (or Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap) tarzi bir seyi (yani putty gibi bir seyi) kast etmistim. Fiber derken de once karsitirdiginiz yapistiriciyi sonra da uzerine koydugunuz elyafi kast etmistim. Zaten benim yaptigim tamir de o sekildeydi kullandigim malzeme Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap idi. Ama olmadi haliyle Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
O bölgede yapısal bir zayıflık var sanırım, hep geçici çözümlerle idare edilmiş şimdiye kadar.Tekne karaya oturduğunda o dolgu kırılmış burkulmuş olabilir. O burkulmanın üzerine birde, tekne tekrar salma üzerine binince elyafla kapatılamayacak bir durum oluştu demek.Soyulan parçaları, önceki dolgudan arta kalan yerleri temizleyip, hasarlı bölgeyi ortaya çıkarmak ve tekne askıdayken hızlı kuruyan bir malzeme ile tekrar dolgu uygulayıp uygun bir havada asıl tamirat alanına ulaşmaktan başka bir çare yok gibi.Umarım hevesinizi kaçırmaz bu kız sizin. Geçmiş olsun, kolay gelsin...