0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. Ç.

Ynt: Fiber tamiri
« Yanıtla #30 : Nisan 07, 2026, 12:15:30 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
O bölgede yapısal bir zayıflık var sanırım, hep geçici çözümlerle idare edilmiş şimdiye kadar.

Tekne karaya oturduğunda o dolgu kırılmış burkulmuş olabilir. O burkulmanın üzerine birde, tekne tekrar salma üzerine binince elyafla kapatılamayacak bir durum oluştu demek.

Soyulan parçaları, önceki dolgudan arta kalan yerleri temizleyip, hasarlı bölgeyi ortaya çıkarmak ve tekne askıdayken hızlı kuruyan bir malzeme ile tekrar dolgu uygulayıp uygun bir havada asıl tamirat alanına ulaşmaktan başka bir çare yok gibi.

Umarım hevesinizi kaçırmaz bu kız sizin. Geçmiş olsun, kolay gelsin...

Cok tesekkurler.
Hevesimin kacacagini sanmiyorum.
Bayagi sevdim ben bu kizi.
Onumuzdeki yillarda TR a getirmeyi dusunuyorum zaten.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. P.

« Yanıtla #31 : Nisan 10, 2026, 16:06:17 »
Sanirim en kotu tamiri yapmisim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
 Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Simdi tekrar actim ve olayi bir ustaya biraktim.
"Nasil tamir yapilmaz"a ornek olmasi amaci ile paylasiyorum resimleri  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

Ö. Ö.

« Yanıtla #32 : Nisan 11, 2026, 14:23:05 »
Evet, resimler tam bir "nasıl yapılmaz" dersi olmuş! Açıklıkla paylaştığınız için çook teşekkürler.

Bence sizin durumunuzda belki sizin yaptığınız karaya oturma belki önceki kullanımındaki kazalarda salma belli ki ön taraftan ciddi bir darbe almış ve arka kısmı tekne içine/yukarı doğru yapısal bir hasara sebep olmuş.
Bunun sadece "deliği tıkamak" gibi yöntemlerle tamir edilemeyeceğini düşünüyorum.
Her ne kadar esnek bir malzeme ile de tamir etseniz eğer o bölgenin taşıyıcılığı, salmanın bağlantı yerleri vb. zarar gördüğü için ilk yelken seyri sırasında oluşan yüklerden bu kısım yine hareket edip sorun yaratacaktır.

Önerim (sanırım sizin de şimdi giriştiğiniz yöntem) salmayı söküp, bölgeyi içeriden ve dışarıdan iyice açıp/temizleyip, salma bağlantı yerlerini ve salmanın karinaya değdiği tüm yerleri hem içeriden hem dışarıdan sağlamlaştırmak, yapısal bütünlüğü sağlayıp sonra estetik düzeltmeyi yapıp en son salmayı yerine monte etmek olacaktır.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

A. P.

« Yanıtla #33 : Nisan 11, 2026, 17:44:58 »
Özgür kaptan
Teşekkürler.
Tahminim epey zaman önce bu tekne ciddi bir şekilde salmasini çarpmış.ve arkadaki bölümün hemen önündeki playwood Matrix kırılmış. Tahminim salma üzerine oturunca o yuzden esniyor.
O zaman dan beri de geçici olarak idare etmişler.
Önce geçici tamirini yapacağız ve 2 hafta sonra da, karaya alıp salmayi indirip tamir edeceğiz. O arada da salma bağlantılarını falan kontrol edip gerekirse degistirecegiz.
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #34 : Nisan 12, 2026, 13:15:15 »
Ne yazık ki yelkenli teknelerin en yumuşak karnı bu salmanın gövde ile birleştiği yerler.

Yeni modern teknelerde hem malzeme biliminin gelişmesi hem de bu bölgeye özel tasarlanan, fiber içine gömülmüş taşıyıcı/yük yayıcı metal konstrüksiyonlar ile bu dezavantaj yönetilebilse de sanırım eski teknelerde sadece karinanın bu kısmı biraz daha kalın/sağlam yapılarak idare ediliyordu.

*

A. P.

« Yanıtla #35 : Nisan 13, 2026, 14:50:14 »
Ne yazık ki yelkenli teknelerin en yumuşak karnı bu salmanın gövde ile birleştiği yerler.

Yeni modern teknelerde hem malzeme biliminin gelişmesi hem de bu bölgeye özel tasarlanan, fiber içine gömülmüş taşıyıcı/yük yayıcı metal konstrüksiyonlar ile bu dezavantaj yönetilebilse de sanırım eski teknelerde sadece karinanın bu kısmı biraz daha kalın/sağlam yapılarak idare ediliyordu.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap