Adım geçmiş madem, müdahil olayım
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap Bu sistemin adı Dock & Go.
Elektrik motorunun bozulması çok ama çok düşük bir ihtimal. Kontrol ünitesinin bozulması da öyle.
Şaka gibi ama bu sistemlerdeki arızaların büyük çoğunluğu iki sebepten oluyor
- Motor aküsünün zayıflaması (elektrik motoru motor start aküsünden besleniyor, oraya yüksek CCA ve yüksek AH bir akü grubu koymak lazım)
- Kablo temassızlığı (çok fazla kablo ve konektör var ve kontrol ünitesi pek çok yerden gelen sinyali yönetiyor, en ufak bir temassızlık da sistemin komple çökmesine sebep olabiliyor)
ZF maalesef bu konuda yetkin personele sahip değil. Biz bir grup Dock & Go sahibi Beneteau ve Jeanneau tekne sahibi bir araya gelip ZF genel müdürü seviyesinde bakım, tutum, onarım konularına çözüm getirmeye çalışıyoruz.
Türkiye'de bu işlerden anlayan sadece tek bir kişi var, Erol Memişoğlu. Dünya tatlısı bir insandır, çok bilgilidir ama tabi esas işi bu olmadığı ve artık ZF'de çalışmadığı için tedarik ve bilgi zincirinde bir kopukluk var.
Biz ZF'nin bu konude Erol'u resmi olarak yetkilendirip parça ve güncel yazılım desteği sağlamasını arzu ediyoruz. Bakalım, sanırım biraz yol alacağız.
Eğer bu değişimler yapıldıysa, itirazı zor ve kanıtlanması da zor bir konu var ortada demektir. ZF veya yetkili servisi sattığı ve hele ki montajını yaptığı ürünleri geri almaz kolay kolay.
Eğer satış yapılmadıysa ve bu teklif niteliğinde bir proforma faturaysa önce Erol ile görüşülmeli, onun görüşüne göre bir yol çizilebilir.
Bu arada bu sistemi komple söküp ZF'nin manuel SD serisi kuyruklarına geçen donatanlar da oldu. Dolayısıyla şu anda piyasada iyi durumda ikinci el parça da mevcut.
Mesela Tunç Aytunç korsanın elinde bir set var diye biliyorum.