Merhaba Korsanlar, karşılaştığım sorunu kısaca özetleyeyim. Motoru çalıştırmadan önce eşanjör kapağını açıp su durumunu kontrol etmek istedim, görünür mesafede su yoktu. Yaklaşık 5 litre kadar su ilave edip motoru çalıştırdım. Yaklaşık 5-10 dakika kadar çalıştırdım, hiç sorun olmadan çalıştı. Motor soğuduktan sonra eşanjör kapağını açtığımda yine su olmadığını gördüm. Ancak sintine dahil hiç bir yerde su da yoktu. Bu da eşanjörde delik olduğu ve suyun egzos suyuna karışıp atıldığı anlamına gelir diye düşündüm. Eşanjörü söküp durumuna bakmak istedim, ön ve arka hortumları çıkardım ancak eşanjörün içi tamamen kireçlendiği için boru demetini çıkaramadım. Kapakları yeniden monte ederek eşanjörün içini kireci çözmek amacıyla beyaz sirkeyle doldurmak isterken sirkenin sürekli eksildiğini gördüm ve farkettimki sirke hava emiş borusundan dışarı akıyor. Hava emiş borusunu gövdeye sabitleyen kelepçeyi sökerek boruyu eşanjör üst seviyesinin üstüne çıkarınca akış durdu. Bu haliyle bırakıp ayrıldım. Yarın gidip tekrar sökmeyi deneyeceğim, bakalım ne göreceğim.
Soru: Eşanjörle hava emiş hortumu (borusu) arasında nasıl bir irtibat var ki su geçebiliyor? Acaba arada bir delik mi oluştu yoksa normal bir durummu?