0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. T.

Sevgili korsanlar,

İçten takmalı motora sahip yeni bir tekne alındığında bu teknelerin motor üretici servislerinin garantiden ilk açılışlarını yapabilmesi için denizde seyir yapmaları zorunlu mudur?
Bilgisi olan var mıdır?

Benim teknemin üreticisi seyir testi yapıp vakit ve nakit kaybetmemek adına fabrikasının arka bahçesine su dolu bir havuz yapmış. Ürettiği tekneleri de oraya koyup bazı testler yapıp işi biten tekneyi havuzdan vinçle taşıyıp tırla sevk ediyor. Bu uygulama hakkında sizin görüşlerinizi merak ediyorum. Bu uygulama caiz midir?

Selamlar, sevgiler.
*

E. A.

Hocam benim Mercury 40 motorun 1. yılı dolduğunda (daha 9-10 saatteydi) 20 saat (veya 1 yıl diye geçiyor)bakımını yaptırdım. Hiç bu nerede yüzdü ne kadar yüzdü demediler.

*

Ö. Ö.

Motor açısından bu uygulama bence çok sorun değil.
Motor suda mı, yüke biniyor mu, ileri geri manevra hareketleri yapılıyor mu, biraz sallantılı ve sıcak ortamda çalışıyor mu.
Bunların cevabı evet ise %99 deniz testi yerine gerçer bence.

Elbette hiçbir havuz testi gerçek sonsuz kombinasyon içeren deniz şartlarını karşılayamaz ama sizin de gerçek bir tekne kullanıcı olarak motoru zora sokacak deniz ortamına girme ihtimaliniz belki daha da düşük olacaktır, bilmek zor.

Bence buradaki daha kritik şey motorun gerçek bir deniz motoru olup olmadığı, tasarlandığı tekne modeline takılıp takılmadığı, hesap edildiği çalışma mekanik şartlarında mı kullanıldığı gibi şeylerdir.

*

A. T.

Üreticiler her ne kadar standart üretim yaptıklarını söyleseler de her tekne sahibinin isteği üzerine farklı tank sayısı, yerleşimi ve hacmi ile, farklı mobilya ve eşya ile donatılıyorlar. Dolayısıyla da teorik olarak ağırlıklar ve bunların konumları değiştiği için, özellikle 12 metre altı teknelerde teknenin ağırlık merkezi her teknede farklı pozisyonlanıyor.  İşte sırf bu sebeplerden dolayı bile ben her içten takma motora sahip teknenin üreticiden teslim alınmadan önce deniz seyrine çıkmasını ve uygun pervane çapının ve kanat açısının bu seyirdeki motor verilene göre yapılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum.
*

S. T.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
  İşte sırf bu sebeplerden dolayı bile ben her içten takma motora sahip teknenin üreticiden teslim alınmadan önce deniz seyrine çıkmasını ve uygun pervane çapının ve kanat açısının bu seyirdeki motor verilene göre yapılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum.

Seri tekne üretip ,böyle bir talebi karşılayan bildiginiz bir üretici varmı?

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz