0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

İ. S.

Ynt: Yunan adalarına hoş geldinizzz... komşunun yeni vergi uygulaması
« Yanıtla #90 : Şubat 02, 2014, 18:28:11 »

12 metreden sonraki her metre için artı 100 € olacak diye biliyorum İsmail korsanım:

Örneğin 15 metre için 400 € + 200 €= 600 €

Sizin yazdığınızdan ben 15 metre için 1.500 € gibi anlıyorum(Yanlış yorumlamış olabilirim).

Selamlar.
[/quote]

Zafer Korsanım,
Bildiğiniz doğru.Yanlış anlattım sanıyorum.12 m.üzeri tekneler €400 + 3 m.x €100  : € 700 şeklinde.

Ayrıca ; telefon ile görüştüğüm Meriç Köyatası kardeşimiz, kanununu uygulanma durumu ile ilgili Yunanistan'dan e-mail beklediğini konunun netleşeceğini ifade etti.

Selam ve saygılar
*

H. E.

« Yanıtla #91 : Şubat 02, 2014, 18:31:53 »
Buna göre 12 m bir tekne 10 gün dahi kalsa bir seferde 400€ ödeyecek ama 13 metre tekne aylık 10 € dan 130€ ödeyecek ve Yunan sularına bir daha gitmeyecekse başka ödeme yapmayacak. Doğru mu anlıyorum?

*

K. U.

« Yanıtla #92 : Şubat 02, 2014, 22:06:36 »
Katamaranlar,trimaranlar veya çoklu manganlar için durum nedir.?
boy:4.99 m trimaran eni: 8m  40 m2 bir alan hiçte fena değil....
Bizde kayıt harcı yonanda dolaşım vergisi yok ...Böyle bir tekne tasarlamakta fayda olur sanırım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. T.

« Yanıtla #93 : Şubat 02, 2014, 22:32:48 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Buna göre 12 m bir tekne 10 gün dahi kalsa bir seferde 400€ ödeyecek ama 13 metre tekne aylık 10 € dan 130€ ödeyecek ve Yunan sularına bir daha gitmeyecekse başka ödeme yapmayacak. Doğru mu anlıyorum?
İlk taslak böyle diyordu, son durum değişmiş sanırım.
*

D. E.

« Yanıtla #94 : Şubat 02, 2014, 23:50:47 »
   İsmail Kaptan'ım,
'' 6 ay içinde 90 gün kaldığımızdan '' demişsin.?  ne demek ? açıklarmısın lütfen .
   Geçen sene bize 2 yıllık vize verdiler, multi giriş çıkışlı, 90 günlük.  Ayrıca midilli'den giriş yaptığımızda da , Transitlog'a  6 ay  süre verdiler. Ben şöyle anlamıştım :
   Yunan Adalarına, 2014 yılı sonuna kadar, istediğim kadar giriş çıkış yapabilirim ama bir girişte 90 günden fazla kalamam . 89.uncu gün çıkış yaparım, ertesi gün yeniden giriş yapabilirim  diye biliyorum. Yani : 2yıllık vize vermişlerse , 2 yıl içinde istediğim kadar giriş çıkış yapabilirim ( 90  günü geçmemek şartıyla ) .
   Yanlış mı biliyorum ??

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

O. T.

« Yanıtla #95 : Şubat 03, 2014, 00:10:32 »
Demir korsanım yıllar boyu iş icabı şengen vizesi alırım .Vize iki yıllık olabilir çok girişli doğrudur ama iki yıl içinde 90 gün kalabilirsiniz.
*

H. A.

« Yanıtla #96 : Şubat 03, 2014, 00:17:35 »
Farzedelim iki yıl içinde 90 günden fazla kaldık, cezası varmıdır varsa nedir, yoksa sadece yakalanınca sınır dışımı ederler.

*

M. Ö.

« Yanıtla #97 : Şubat 03, 2014, 07:47:50 »
Hakkı abim;
Yeşil pasaportta olsa,2 yıllık vizenizde olsa  6 ay içinde toplam 90 gün kalabilirsiniz.Buna çok dikkat edin.
Bu 90 gün parçalı veya bir seferde olabilir. Örnek:
1 mayıs 2014 te 2 yıllık vize aldınız. 1 kasımda 2. 6 ay süreniz başlıyor.1 Mayıs 2015 te 3. 6 ay başlıyor.1 Kasım 2015 te 4. 6 ay başlıyor. Her 6 aylık bölümde toplam 90 gün kalabiliyorsunuz.

Aksi takdirde yüklü bir para cezası ve bir daha vize alamama gibi yaptırımlar var.Para cezası tam emin değilim ama 600€ civarında olması lazım.
« Son Düzenleme: Şubat 03, 2014, 07:53:21 Gönderen: Mustafa Özdemir »
*

M. A.

« Yanıtla #98 : Şubat 03, 2014, 11:55:37 »
Bulunmaz Hint Kumaşı sanki mübarek  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Altınmı tartıyorlarmış anasını satiyim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Müstehak bize. Gitmeyin yav onların olsun 90 günü  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

O. T.

« Yanıtla #99 : Şubat 03, 2014, 12:21:14 »
Hakkı abicim yeşil pasaport olmadığı için bende 90 gün için yorum yapamıyorum.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
ama şöyle söyliyeyim ABD 10 yıllık vize veriyor çok girişli ve çıkışlı ama gidipte orda 3-5 sene oturamıyorsun mesela.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. S. E.

« Yanıtla #100 : Şubat 03, 2014, 12:44:56 »
Hakkı abim;
Yeşil pasaportta olsa,2 yıllık vizenizde olsa  6 ay içinde toplam 90 gün kalabilirsiniz.Buna çok dikkat edin.
Bu 90 gün parçalı veya bir seferde olabilir. Örnek:
1 mayıs 2014 te 2 yıllık vize aldınız. 1 kasımda 2. 6 ay süreniz başlıyor.1 Mayıs 2015 te 3. 6 ay başlıyor.1 Kasım 2015 te 4. 6 ay başlıyor. Her 6 aylık bölümde toplam 90 gün kalabiliyorsunuz.

Aksi takdirde yüklü bir para cezası ve bir daha vize alamama gibi yaptırımlar var.Para cezası tam emin değilim ama 600€ civarında olması lazım.
    Tam 600 euro  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap,çocuklardan ceza almıyorlar Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap. Sistemlerine işliyorlar,parayı bir sonraki girişinizde , üzerinden 5 yılda geçse  faizsiz olarak alıyorlar.
« Son Düzenleme: Şubat 03, 2014, 12:48:40 Gönderen: Atilla Serdar Erdoğan »
*

M. Ö.

« Yanıtla #101 : Şubat 03, 2014, 12:53:02 »
Hakkı abicim yeşil pasaport olmadığı için bende 90 gün için yorum yapamıyorum.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
ama şöyle söyliyeyim ABD 10 yıllık vize veriyor çok girişli ve çıkışlı ama gidipte orda 3-5 sene oturamıyorsun mesela.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Orhan korsanım, paylaştığım  bilgi benim yorumum değil,konsolosluk görevlilerinden alınmıştır. Kesindir,güvenebilirsiniz. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Amerikaya gelince biraz farklı ,10. Yıllık vize ile babamın sağlığı ile ilgili olarak gittiğimde kapıdaki gümrük görevlisi pasaportuma 6 ay kalabilecek şekilde bir damga basmıştı.
*

E. O.

« Yanıtla #102 : Şubat 03, 2014, 12:57:02 »
Geçmiş yıllarda, yani "gençlik başımda duman.." hallerimizde Yunan'a giriş yaptığımız ama çıkış yapmadan Memlekete döndüğümüz durumlar olmuştu, sonraki senelerde de yeni yaptığımız girişlerde, henüz yeşil pasaporta vize uygulanan dönemlerde vizemizi alabilmiştik. Ceza vs de ödememiştim...
Bu bahsedilen 90 günlük sınırlamayı bilmiyordum.
Peki, bu durumda bu süreyi nasıl takip ediyorlar?
« Son Düzenleme: Şubat 03, 2014, 12:58:22 Gönderen: Eyüp Oğan »
*

D. E.

« Yanıtla #103 : Şubat 03, 2014, 13:03:56 »
   Hakkı Korsan'ım,

Sorunuza kesin yanıt verebilirim, denenmiş ve yaşanmış olayların sonucu olarak :

Oğlum Tunç, Temmuz 2013 te Fransa'dan  tekne Transferi yapmak amacıyla Yunan Konsolosluğundan 10 günlük vize aldı ( ilk hesapta 10 gün yeterli diye! ). Fransa'da tekne tesliminde problem olunca geciktiler ve  Çeşmeye getirdikleri tekne için Sakız adasından çıkış alırken, 4 gün gecikme bedeli olarak 600. € ceza kestiler, bu cezayı pasaportuna işlediler, nakit ödeme talebini de kabul etmeyerek, ilk giriş yapacağı Schengen ülkesinden bu cezanın tahsi edileceğini söylemişler...

Bilgileinize...
*

D. E.

« Yanıtla #104 : Şubat 03, 2014, 13:06:39 »
   Eyüp Korsan'ım,
Girişte pasaportunuza giriş tarihi basıyorlar, Çıkışta da çıkış tarihi basıyorlar. Aradaki fark ? ?