Giriş Yap
Kayıt Ol
Önceki
Sonraki
Giriş Yap
Bağlı kalma süresi:
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Giriş Yap
Kayıt Ol
Configuration
Boxed Container
Hide Carousel
Gezgin Korsan
Makine Dairesi
Mevzuat, Deniz ve Tekne ile ilgili Sorular ve Yanıtları
Vekalet ile satış işlemi
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
A. B. .
Vekalet ile satış işlemi
«
:
Eylül 20, 2025, 22:21:20 »
Merhaba gezgin korsanlar yeni bir tekne almak için anlaştık lakin tekne sahibi satışa işinden dolayı gelemiycek arkadaşına vekalet vererek satış yapmak istiyor vekalet ile tekne satış işlemi nasıl olur her ikimizde bilmiyoruz konu hakkında bilgisi olan varmıdir?
A. K.
Ynt: Vekalet ile satış işlemi
«
Yanıtla #1 :
Eylül 28, 2025, 16:37:14 »
Vekaletname tekne satişıni içeriyorsa neden olmasin. En iyi cevabi size noter verir . Vekaletnamede yazili kelimeler çok onemli.
Yanliz ödemeyi kim alacak gerçek satici mi vekalet sahibi mi. Bu önemli
Malum araba alim satim da cok ince konu
M. B. A.
«
Yanıtla #2 :
Eylül 29, 2025, 15:07:11 »
Adem korsan, vekalet verecek kişi teknenin bağlama kütüğü ruhsatı ile birlikte notere gidecek.
Araç satışı gibi genel geçer vekaletname ile tekne satılamıyor. Mutlaka bağlama kütüğündeki tüm detayların vekaletname'de olması gerekiyor.
A. K.
«
Yanıtla #3 :
Eylül 29, 2025, 18:13:44 »
Zaten kutuk teknenin ruhsati. Teknenin ismi çok onemli degil . Eger isim yazilacaksa limani da yazilmali cünku ayni isimde bir çok tekne var . Sadece numarasi bir tane bizim tc no gibi.
«
Son Düzenleme: Eylül 29, 2025, 18:16:31 Gönderen: Atilla Kaplan
»
H. S.
«
Yanıtla #4 :
Eylül 29, 2025, 20:12:25 »
Tekneyi satın alırken görüştüğümüz, pazarlık yaptığımız beyefendinin aslında gerçek sahibi olmadığını, ruhsatnamenin abisi üzerine olduğunu öğrenmiştik. Bu “abi” ile hiç görüşmedim ve tanışmadım bile. Görüştüğüm kardeş sahip, satış için benden!! vekâlet vermek için birini bulmamı istedi. Vesile olan ortak tanıdığımıza söyledim ama kabul etmedi. Uzun ve başarısız uğraşlar sonrası, sonuçta onların önerisiyle, vekâleti eşime verdiler ve teknenin satışını bana eşim yaptı. Şimdi düşünüyorum da…Çok saçmaymış. Ve aslında soru şuydu. Satabilmek için bunu bile yapıyorlarsa, acaba ben ne almıştım!
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »