0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    Ö. Ö.

Ynt: Kaptanın Görev Yetki ve Sorumlulukları
« Yanıtla #15 : Şubat 08, 2024, 16:17:56 »
Kaptan her durumda sorumludur, kararlarının hesabını verir.

Bizzat kurtarmaya yardım etmese de bir ucundan tutmaya, hiç yoksa iletişim malzeme veya moral desteği vermek zorundadır. En yakın resmi otorite "tamam görevin bitti" diyene kadar olay ile bağlantılı kalmak zorundadır, dönüp gidemez.

Bu açıdan tüm durum (yardım isyeyenlerin durumu) ve ortam (hava, deniz, tekne şart ve imkanları) mümkün olduğunca kayıt altına alınmalıdır.

Ben kendime, yolcuma, ekibime ve gemime zarar vermeyeceksem (veya zararı göze alıyorsam) hiçbir hukuki sorumluluğu düşünmeden can kurtarma işini yaparım, sonrasında da mahkemede çatır çatır can kurtarmanın insani bir görev olduğunu, kimsenin beni bu konuda yargılayamayacağını savunurum.


*

    E. S.

Ynt: Kaptanın Görev Yetki ve Sorumlulukları
« Yanıtla #16 : Şubat 12, 2024, 13:43:01 »
2.85 m şişme botum, 7.5 m yelkenli kanom var. İkisi de bağlama kütüğüne kayıtlı.  Binmek isteyenlere şartları ve sorumlulukları anlatıp öyle kabul ediyorum. Uymayanı toplu taşıma bulabileceği ilk yerde indirip seyrime devam ediyorum. Yolcuya birşey olsa sonuçta hesabı benden istenecek.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap