0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. D.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Selamlar, seyrüsefer diye bir şey yok, 2023 yılında 33.000 küsür lira ceza yedim. Teknenin son iki senelik(2021-2023 arası) marina çıkış jurnallleri ile avukata 5.000 TL verip dava açtım. Marina Jurnaline göre ki öyle teknenin marina dışında max kaldığı süre iki gün, genelde hep günlük seyirler, buna rağmen davayı kaybettim, aradan 6 ay geçtikten sonra da yanlış hatırlamıyorsam davayı kaybettiğim için karşı tarafın avukatlık ücreti olan ya 13.000 ya da 16.000 TL civarında bir ücret daha ödedim...
33.000 TL yi 15 gün için de öderseniz %25 indirim alırsınız Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ayrıca cezayı yedikten sonra bu davayı kazanırız diyenlere de pek değil hiç inanmayın. Denize çıksanız da çıkmasanız da 15 gün içinde bir kere vermelisiniz. Atığım yok diyorsanız varmış gibi yapmaktan başka çare yok. Ama atık vermeye giderken tekneniz de Fransızca bir melodi çalsın ki  belki Ankara duyar.

Marinalardaki teknelerin birçoğunun sahibi başka bir ilde yaşıyor. Teknelerini yılda bir kaç kez kullananlar da var. Ayrıca yabancı bayraklı ve yabancı sahipli tekneler, tekneyi kapatıp aylarca bırakıp gidiyor. Her onbeş günde bir kim gelip pis su tankı boşaltacak. Yani marina veya barınak jurnallerinin geçerli delil olması gerekir. Ayrıca kanunda da açık ve net "seyrüsefer halinde" diye yazıyor. Tahsin korsan, bence sizin avukatta bir sorun var Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap. Veya anlatımınızda eksik yönler var. Genelde hep günübirlik seyirler ve arada en fazla iki günlük seyirler demişsiniz. Yani tekne sürekli açık ve kullanılıyor anlamına geliyor olabilir. Diğer bir deyişle seyrüsefer halinde değerlendirilmiş olabilir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.
*

T. B.

Selamlar, seyrüsefer diye bir şey yok, 2023 yılında 33.000 küsür lira ceza yedim. Teknenin son iki senelik(2021-2023 arası) marina çıkış jurnallleri ile avukata 5.000 TL verip dava açtım. Marina Jurnaline göre ki öyle teknenin marina dışında max kaldığı süre iki gün, genelde hep günlük seyirler, buna rağmen davayı kaybettim, aradan 6 ay geçtikten sonra da yanlış hatırlamıyorsam davayı kaybettiğim için karşı tarafın avukatlık ücreti olan ya 13.000 ya da 16.000 TL civarında bir ücret daha ödedim...
33.000 TL yi 15 gün için de öderseniz %25 indirim alırsınız Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ayrıca cezayı yedikten sonra bu davayı kazanırız diyenlere de pek değil hiç inanmayın. Denize çıksanız da çıkmasanız da 15 gün içinde bir kere vermelisiniz. Atığım yok diyorsanız varmış gibi yapmaktan başka çare yok. Ama atık vermeye giderken tekneniz de Fransızca bir melodi çalsın ki  belki Ankara duyar.

Marinalardaki teknelerin birçoğunun sahibi başka bir ilde yaşıyor. Teknelerini yılda bir kaç kez kullananlar da var. Ayrıca yabancı bayraklı ve yabancı sahipli tekneler, tekneyi kapatıp aylarca bırakıp gidiyor. Her onbeş günde bir kim gelip pis su tankı boşaltacak. Yani marina veya barınak jurnallerinin geçerli delil olması gerekir. Ayrıca kanunda da açık ve net "seyrüsefer halinde" diye yazıyor. Tahsin korsan, bence sizin avukatta bir sorun var Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap. Veya anlatımınızda eksik yönler var. Genelde hep günübirlik seyirler ve arada en fazla iki günlük seyirler demişsiniz. Yani tekne sürekli açık ve kullanılıyor anlamına geliyor olabilir. Diğer bir deyişle seyrüsefer halinde değerlendirilmiş olabilir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.

Anlatımım da nasıl bir hata gördünüz, ben yaşadığımı anlatıyorum, (dava tutanakları hepsi belgelidir, burada yayımlamam söz konusu olamaz)tekne hafta sonları günü birlik kullanılıyor, daha açık bir ifade ile kışın marina da tuttuğunuz bir tekne ile yazın sezona merhaba demeden 15 günü geçtiği için atık vermek zorundasınız. Veya başka bir deyişle sezon da teknenize iki hafta hiç uğramadınız yine 15 günlük süreyi geçtiği için yine atık vermek zorundasınız. Kanun da 12 mil üzeri atık boşaltılabilir de yazıyor ama nafile,,,,,

*

M. B. A.

Benim limandaki sahil güvenlik karakolundan aldığım bilgi şuydu; eğer limandan sefere çıkacaksan iki seçenek var;

1) İlgilli liman müdürlüğünden sefere çıktığına dair bir kağıt alacaksın. Sahil güvenlik kontrol ederse bunu beyan edeceksin. Böylece sefere çıktıktan sonraki ilk 15 gün boyunca atık kağıdı almana gerek olmayacak.

2) Sefere çıkarken atık kağıdı alacaksın (15 gün içinde limana dönüp tekrar çıkarsan tabi tekrar almaya gerek yok)

*

A. G.

Şu konunun yıllardır tartışılması ne kadar garip. Kanunda seyrüsefer yazdığı açık ama gerçekten bazı SG personeli bunu farklı değerlendiriyor. Bir kontrolde ben de sorun olmuştu arada limanda kaldım ispatlı dedim SG personeli ceza yazmayacağım size ama atık vermeniz lazım dedi. Normalde ters bir yaklaşım görmedim ama ya Tahsin kaptanın yaşadıkları ya da benzerini burda okudum sanki. Tahsin kaptan bir tartışma falan oldu mu SG ile kontrol esnasında ? Diğer yandan esas korkutucu olan mahkemeden cezanın onaylanması bunu gerçekten merak ediyorum o kanuna rağmen nasıl ceza onaylandı. Zira okuduğumuz çok net.
*

M. B. A.

...Diğer yandan esas korkutucu olan mahkemeden cezanın onaylanması bunu gerçekten merak ediyorum o kanuna rağmen nasıl ceza onaylandı. Zira okuduğumuz çok net.

Hukukun hali ortada... Bu ne ki?

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

T. B.

Şu konunun yıllardır tartışılması ne kadar garip. Kanunda seyrüsefer yazdığı açık ama gerçekten bazı SG personeli bunu farklı değerlendiriyor. Bir kontrolde ben de sorun olmuştu arada limanda kaldım ispatlı dedim SG personeli ceza yazmayacağım size ama atık vermeniz lazım dedi. Normalde ters bir yaklaşım görmedim ama ya Tahsin kaptanın yaşadıkları ya da benzerini burda okudum sanki. Tahsin kaptan bir tartışma falan oldu mu SG ile kontrol esnasında ? Diğer yandan esas korkutucu olan mahkemeden cezanın onaylanması bunu gerçekten merak ediyorum o kanuna rağmen nasıl ceza onaylandı. Zira okuduğumuz çok net.
[/qu

Tartışma vs yok, koyda bir çok tekne benzer cezayı yedi. Cevabı zaten Mahir korsan vermiş.
*

K. Y.

Kasetli tuvalet de sizi mavi kart teröründen korumuyor maalesef.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Özgür kaptanım bu konu kapsam dışında kalabilir.

"Atık motor yağı dışında atık üretecek bir donanımı bulunmayan deniz araçları, 08.07.2020
tarihli ve 2020/20 sayılı Denizcilik Atıkları Uygulaması Genelgesi kapsamı dışında yer almaktadır."

Haliyle atık üretecek donanımı olmayan, yani benim anladığım sabit tuvalet ve atık tankı olmayan tekneler bu kapsam dışında kalıyor, aksi durumda bütün sandallar içinde uygulama zorunlu olurdu.

*

Ö. Ö.

Kasetli tuvalet de sizi mavi kart teröründen korumuyor maalesef.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Özgür kaptanım bu konu kapsam dışında kalabilir.

"Atık motor yağı dışında atık üretecek bir donanımı bulunmayan deniz araçları, 08.07.2020
tarihli ve 2020/20 sayılı Denizcilik Atıkları Uygulaması Genelgesi kapsamı dışında yer almaktadır."

Haliyle atık üretecek donanımı olmayan, yani benim anladığım sabit tuvalet ve atık tankı olmayan tekneler bu kapsam dışında kalıyor, aksi durumda bütün sandallar içinde uygulama zorunlu olurdu.

Binlerce sayfa yazılı kural var, halen bazı şeyler yoruma kalıyor işte. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Aylardır marinada yatan tekne ile ilk defa denize çıktığınızda "15 gün önce atık vermemişsin, ben cezamı keserim, sen itiraz et istersen" diyen SG bot komutanına tekneye girince gördüğü tuvaletin tuvalet olmadığını, taşınabilir bişey olduğunu anlatabilir miyiz, bilmiyorum.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ş. F. K.

Aslında anlatabilirsiniz. Baktınız anlamıyor size kesilen ceza tutanağını imzalamayın. İlgili mevzuat maddeleri ile itirazınızı botun bağlı olduğu grup yada bölge komutanlığına yapın.
*

A. Y.

Yabancı ülkelerde durum nedir? 15 gün gibi belirtilmiş süreler oralardada mevcutmu? Ve ücretler ne kadar acaba Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. K.

Şu ana ladar itirazi kabul edilip cezasi iptal olan olmus mu  .
*

S. D.

Bugun yurt disindan gelerek Datca'dan giris yaptim. Datca SG'nin bu konudaki farkli yorumlarini onceden duydugum icin ozellikle gidip sordum.

"Liman'da yer olmadigindan atik veremiyorum, su an alargadayim, limana en erken yarin ogleden sonra alabilecekler beni, yurda bugun girdigim icin de 15 gunum var ama zaten, degil mi?"

Dedigimde "biz sadece sureye bakariz, bugun veya yarin devriyede denk gelirsek ceza keseriz" diye yanitladilar.

Neyse ki biraz dil doktukten sonra tekne ismini not edip, yarin ogleden sonraya kadar musamaha gostereceklerini belirttiler.