0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. Ç.

Ynt: Roll Bar / Arch Maliyeti
« Yanıtla #15 : Eylül 06, 2024, 15:03:44 »
Son olarak DIY projelerine meraklı, elinden iş gelen kaptanlar için faydalı olabilecek bir kaynak paylaşayım.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

S. T.

« Yanıtla #16 : Eylül 06, 2024, 15:20:37 »
Son olarak DIY projelerine meraklı, elinden iş gelen kaptanlar için faydalı olabilecek bir kaynak paylaşayım.

Masallah Erdem,her yerin adresini biliyorsun,iyi arşivci olur senden..🙂

*

E. Ç.

« Yanıtla #17 : Eylül 06, 2024, 16:32:41 »
Güncelleme:

Profesyonel Spor Aletleri imalatı yapan bir firmadan, örnek olarak yukarıda incelediğim 1999 nolu üründen adetli olarak imal ettirmenin maliyetini istedim. (Firma sahibi sportif balıkçılığa meraklı bir tanıdık)

Gelişmeleri buradan paylaşırım.

*

E. K.

« Yanıtla #18 : Eylül 06, 2024, 18:16:12 »
Marmaris'te tekne krom işleri yapan bir işletme 4000 euro fiyat verdi. Korkunç rakam! İsveç'de bu fiyata İsveç 1970'ler yapımı (taş gibi fiber) okyanuslar aşabilen 31 feet yelkenli alınabilir.

Sonuç olarak bu rakamın yarısından biraz azına Yunanistan'da yaptırmak için sipariş geçtim.
*

E. K.

« Yanıtla #19 : Eylül 06, 2024, 18:18:46 »
Özgür, Sedat, Erdem, Atilla korsanlara verdikleri bilgiler için teşekkür ederim.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

E. S.

« Yanıtla #20 : Eylül 07, 2024, 12:56:40 »
Erkin kaptanım Marmaris Yacht marinada kendisi de tekne sahibi aynı zamanda Geko olan Tamer Develioğlu tam zamanlı teknesinde yaşayan emekli bir makina mühendisi, teknesinin marina masraflarını çıkarabilmek adına roll bar imalatı yapıyor. Fiyatı pek çok esnafa göre çok çok uygun. Bağlantı Kurmak isterseniz Telefonu forumda vardır bulamazsanız size yazarım. Selamlar.
*

E. K.

« Yanıtla #21 : Eylül 09, 2024, 02:14:47 »
Teşekkürler Efe Kaptan. Ömceden bilseydim Tamer Kaptan ile iletişime geçerdim. Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi siparişi geçtim. Ancak ileride benim gibi bir arayışa girenler için yol gösterici olacaktır.

*

Ö. Ç.

« Yanıtla #22 : Şubat 02, 2026, 11:18:37 »
Güncel maliyeti bilmem ama zarif-hafif-ekonomik konstrüksiyon konusundaki tecrübelerimi şurada yazmıştım, fikir verebilir;

Özgür Kaptan, bu resimlerin linkleri kırık, resimleri nasıl görebiliriz tekrar. Panel ve krom işim olacak da.
*

E. Ç.

« Yanıtla #23 : Şubat 02, 2026, 16:14:32 »
Güncelleme:

Profesyonel Spor Aletleri imalatı yapan bir firmadan, örnek olarak yukarıda incelediğim 1999 nolu üründen adetli olarak imal ettirmenin maliyetini istedim. (Firma sahibi sportif balıkçılığa meraklı bir tanıdık)

2 yıl sonra bir durum güncellemesi;

Alıntıladığım mesajı yazdıktan birkaç hafta sonra, Martek, Baltic, Atlantic vb. markaların kaynak gerektirmeyen, teknenin kıç tasarımına göre (3 eksende) özelleştirilebilen, e-ticaret üzerinden satışı yapılabilen ve montaj için ihtiyaç duyulan tüm parçaların tek bir pakette sunulduğu çözümler hakkında bir sunum yaptım fabrika sahibine.

Yüksek kar marjları ortaya çıktı imalat maliyetleri ortaya çıkınca. Ancak, ürün geliştirme ve pazarlama konuları konuşulurken asıl işlerinin yoğunluğundan sebep tıkandık.

Daha küçük ölçekli birkaç farklı atölye ile daha görüşmelerim oldu ama, sonuç olarak. Raftaki projelerime bir tanesi daha eklenmiş oldu.
*

E. Ç.

« Yanıtla #24 : Şubat 02, 2026, 16:27:54 »
Güncel maliyeti bilmem ama zarif-hafif-ekonomik konstrüksiyon konusundaki tecrübelerimi şurada yazmıştım, fikir verebilir;

Özgür Kaptan, bu resimlerin linkleri kırık, resimleri nasıl görebiliriz tekrar. Panel ve krom işim olacak da.

İlgili başlık altındaki fotoğrafları tekrar yükledim
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #25 : Şubat 02, 2026, 18:03:50 »
Harikasın Erdem! Teşekkürler..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ne yazık ki eski resim yükleme kaynakları zaman içinde yok oluyorlar..
*

E. Ç.

« Yanıtla #26 : Şubat 02, 2026, 18:20:28 »
Harikasın Erdem! Teşekkürler..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ne yazık ki eski resim yükleme kaynakları zaman içinde yok oluyorlar..

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Güncelleme:

2 yıl sonra bir durum güncellemesi;

Alıntıladığım mesajı yazdıktan birkaç hafta sonra, Martek, Baltic, Atlantic vb. markaların kaynak gerektirmeyen, teknenin kıç tasarımına göre (3 eksende) özelleştirilebilen, e-ticaret üzerinden satışı yapılabilen ve montaj için ihtiyaç duyulan tüm parçaların tek bir pakette sunulduğu çözümler hakkında bir sunum yaptım fabrika sahibine.

Yüksek kar marjları ortaya çıktı imalat maliyetleri ortaya çıkınca. Ancak, ürün geliştirme ve pazarlama konuları konuşulurken asıl işlerinin yoğunluğundan sebep tıkandık.

Daha küçük ölçekli birkaç farklı atölye ile daha görüşmelerim oldu ama, sonuç olarak. Raftaki projelerime bir tanesi daha eklenmiş oldu.

Bahsettiğim dönemde yaptığımız toplantılarda neler konuştuk aklımda kaldığı kadarıyla yazayım, dursun burada. O kadar mesai yaptık zamanında, belki birinin işine yarar.

Solar Arch imalatındaki başlıca sorunlar;

Custom imalatlarda genellikle push pit sökülüp atölyeye/fabrikaya gönderiliyor. Yükün çoğunluğunu karşılayacak dikme boru ( ağırlığa bağlı olarak ) daha kalın bir profille (paslanmaz kaynak kullanılarak) değiştiriliyor. Daha sonra yapı elemanlarının tamamı atölyede imal edilip tekneye geri getiriliyor ve montaj tamamlanıyor. (Tabi bu süreç maliyeti inanılmaz arttırıyor. Hem söküm, hem imalat, hem de montaj için ekip gerektiriyor.)

Push Pit'e akuple olmayan imalat yöntemlerindeki en büyük sıkıntısı ise, tekne sahiplerinin kıç aynaya yada kıç güverteye delik delmek istememeleri şeklinde oluyor.

Her iki yöntemde de yekpare imalat yapıldığı için malzemelerin taşınması imalatçı firma tarafından yapılıyor ve atölyelere uzak yerlere çok daha yüksek bedeller talep ediliyor yada hizmet verilemiyor.

Ayrıca atölyelerin neredeyse tamamı, sadece Solar Arch ihtiyacı olan kaptanlara Matafora kombinasyonlu imalatı öneriyorlar, haliyle maliyetler çok çok daha artıyor.

Tekne delinmeden/push pit sökülmeden, üstelik farklı ölçülerde kıç ve ayna tasarımları olan teknelere paket çözüm sunabilmek için yapılması gerekenler şöyle;

Yükseklik, en ve boy olmak üzere 3 farklı değişken ölçülerde montaja izin veren teleskopik imalat tasarımı. Kullanılan profil kalınlıklarının oluşan yüklere göre çeşitlendirilmesi. (Örnekler ekli dosyada mevcut)

Montajı yapılan teleskopik sistemin uzun yıllar formunu koruması ve oluşan yükleri karşılayabilmesi için, dişi profillerin iç yüzeylerinin korozyona dayanıklı kompozit vb malzeme ile desteklenmesi. Setskur civata bağlantı noktalarının hesaplanması ve yükü karşılayabilecek şekilde ve kalınlıkla imalatı.

Tüm yapının mevcut push pit'e bağlanması için gerekli olan çift yönlü adaptörlerin paslanmaz malzemeden imalatı. (Örnek tasarım ekli dosyada mevcut.)
*

Ö. Ç.

« Yanıtla #27 : Şubat 03, 2026, 21:08:40 »

İlgili başlık altındaki fotoğrafları tekrar yükledim
Teşekkür ederim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. Ç.

« Yanıtla #28 : Şubat 03, 2026, 23:30:59 »
NOa Stern Arch

900 Euro KDV ve Kargo Dahil

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

« Son Düzenleme: Şubat 03, 2026, 23:43:31 Gönderen: Erdem Çakır »
*

E. Ç.

« Yanıtla #29 : Şubat 03, 2026, 23:56:06 »

Paket içeriğine bakılırsa, TR'den tüm malzemeler satın alınabilir gibi.

Hem gümrük sorunu aşılır hem de daha da özelleştirilebilir.