0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. A.

Hybrid Micro Inverter
« : Mayıs 13, 2026, 22:35:30 »
Selam herkese..

Forumlarda yeni çıkan (Yada ben yeni gördüm) Micro inverter ve hybrid micro inverter diye 2 inverter gözüme çarpmaya başladı.

Direk panelden aldıgı voltajı 220 ye çeviriyor , arada akü falan yok , güneş yok ise elektrikte yok..

Hybrid olanı , akü bağlantısı da var , gündüz 220 , akşam akü üzerinden..

Mantıklı geldi ...

Hybrid

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Solar Grid Tie Micro Inverter

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. S.

Ynt: Hybrid Micro Inverter
« Yanıtla #1 : Dün, 12:43:58 »
Sulama sistemlerinde uzun süredir kullanılıyor. Güneşi gorunce pompa tarlaya suyu basıyor. Çiftçi aku masrafı vs ile uğraşmak istemiyor.

*

Ö. Ö.

Ynt: Hybrid Micro Inverter
« Yanıtla #2 : Dün, 21:53:33 »
Bu mikro inverterlar evlerde de destek sistemleri olarak yaygın olarak kullanılıyor.
Büyük modelleri şebekeye elektrik satmaya da uygun özellikleri var, üretilen enerjinin fazlasını şebekeye verebiliyor veya dışarı vermek istemiyorsanız üretimi kısıyor. (Ben evde böyle bir 3kW ongrid inverter kullanıyorum. Şebekeye satarım diye başladım ama prosedürler öylesine insanı hayatından bezdirici ki lanet olsun deyip bıraktım..)

Küçük olanlar (500-1000W civarı) şebekeye satmaktan çok küçük birkaç panel ile balkondan vb. hiç tesisat, plan proje ile uğraşmadan direk fişe takıp ürettiğini eve takviye etmek üzere tasarlanmış. Zaten boyutları da oldukça küçük. Panelin arkasına gizlenebiliyor.

Bu küçüklerin şöyle bir uygulama alanı da var, malum güneş bir çatının her yerine eşit gelmiyor, farklı açılarda farklı üretimler olabiliyor, ama bunları bir araya toparlamak oldukça zor.
Doğrusu zor demeyelim de plan proje, hesap kitap gerekitiriyor, ve oldukça pahalı, çoklu PV (güneş paneli) girişi olan inverterler gerekiyor.
Ama bu mikro inverterlar ile hiç öyle alengirli işlere girmeden, her biri birbirinden farklı açıda duran, boyutta, güçte panelleri 220V hattı üzerinde bir araya getirmeyi sağlıyor.
Yani adeta her panel 220V veriyor ve direk ev şebekesine bağlıyorsunuz, bitti gitti gibi bir durum.

Ülkemizde bu tip kullanım çok yaygın değil ama avrupa gibi güneşlenme süresi ve açısı sorunlu olan yerlerde farklı kurulum kombinasyonları sağladığı için hayli popüler olmuş durumda.

Hibrit konusuna hiç girmeyelim.. biraz "all-in-one" mantığı ile yapılmış, her senaryoya (akülü, off-grid, on-grid, vb.) uygun ama oldukça pahalı cihazlar.