0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

C. E.

Hegel 30 Amper dc-dc charger Baglanti Yardımı
« : Nisan 27, 2026, 16:18:24 »
Merhabalar,

Hegel 30 amper dc-dc charger ile alternatör den gelen akım ile Lifepo4 aküyü şarj etmek istiyorum.

2 adet elektrikci geldi malesef bir bilgileri yok.
Alternatör motor aküsüne oradan charger a ve chargerın cıkısından da lifepo4 aküye gidiyor.

Tetikleme kablosu ile D+ dan motor çalıstıgından sarj baslaması ıcın kablo cektim alternatör, konta arkası, ya da motor stsr kablosundan her seferinde alternatör şarjı kesti.

Başka bir yöntem de bulamadım.

Fikir verebilirseniz çok sevinirim,  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

C. E.

Ynt: Hegel 30 Amper dc-dc charger Baglanti Yardımı
« Yanıtla #1 : Nisan 28, 2026, 15:00:15 »
55 amper hitachi alternatöre yüksek mi geliyor

*

A. . A.

« Yanıtla #2 : Nisan 28, 2026, 20:07:32 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
55 amper hitachi alternatöre yüksek mi geliyor

Benim aklıma gelen ilk şey bu oldu, lifepo4 aküler şarj sever dolayısıyla limitlemeden bağlarsanız alternatörü yorabilir. Akü marka modeli (varsa datasheet) ve alternatörün verebileceği max akımı öğrenebilirseniz belki daha net konuşabiliriz. Hegel'i bilmiyorum ama Victron Orion'da şarj limitleme var. Böylece alternatör hem marş hem lifepo4 doldurdurken yorulmuyor. Hegel'in usb ya da bluetooth üzerinden programlanabilirliği varsa, limit koymayı deneyebilirsiniz belki?
« Son Düzenleme: Nisan 28, 2026, 20:10:18 Gönderen: Aykut Alper »

*

A. . A.

« Yanıtla #3 : Nisan 28, 2026, 20:35:40 »
Bir satıcıda aşağıdaki bilgiler var:

Hegel - Inges 30 Amper 12 Volt Dc / Dc Akü Şarj Cihazı - Yaşam Aküsü Şarj Cihazı - ND1212-30
Bu cihazın amacı araç aküsünden arkadaki yaşam akülerini (JEL-AGM-STANDART-LİTYUM) tam ve güvenli şarj etmeyi sağlamaktır.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Ürün Modeli: ND1212-30
Giriş Nominal Gerilimi: 12 VDC
İşlem Voltaj Gerilimi (Giriş): 10 - 16V
Giriş Akımı Sınırlaması: ≤68A
Sessiz Akım (Beklemede): <0.60A
Çıkış Nominal Gücü: 500 Watt (W)
Çıkış Nominal Akımı: 40 Amper (A)
Akü Şarj Modu: 3 Aşamalı Tip
Düşük Akım Modu: 30A
Düşük Akım Modu Aralığı: 18 - 22A

Değişken Şarj Akımı: 3 - 5A
Dalgalanma Gerilimi (Ripple Voltage): <500mV rms
İşlem Voltaj Aralığı (Giriş): 37 - 43V

"Giriş Akımı Sınırlaması: ≤68A" deniyor ama aynı zamanda düşük akım modu 30A. Ürün modeli de 30A... Biraz kafa karıştırıcı, mümkünse şarj ederken kaç amper çekiyor ölçün. Bir de belki en kötü ihtimal kasa içinde dip switch gibi bir şey vardır, oradan ayarlanıyor olabilir.