Erdem Çakır ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    E. Ş.

   Abiler herkese selamlar.

  2x 205 güneş panelinden 40 Amper 12V mppt'ye oradanda 2x 100'lük jel aküye inverter falan normal bir elektrik sistemi bağlantım var. Saat 13.00 gibi jel aküler dolmuş oluyor (güneş panelinden daha faydalanılabilir gibi yorumluyorum). Bir tane de küçük Pvm cihazım var. Mppt'nin input'undan Pvm'e atlama yapıp oradan da tekne aküsünü (100'lük normal araba aküsü) şarj etmek gibi bir düşüncem var. Bu bağlantı sisteme zarar verir mi ? Destek için şimdiden teşekkürler.
*

    Ö. Ö.

Bir güneş paneli çıkışına 2 regülatörü aynı anda paralel bağlamak pek iyi fikir değil.
Doğrusu ek araba akünüzü pwm regülatör yerine var olan akü üzerinden DC-DC şarj aleti ile şarj etmek olur.

Internette "dc-dc şarj cihazı" diye aratın, pek çok seçenek çıkacak, şarj edeceğiniz akünün kapasitesine uygun güçte bir cihaz seçebilirsiniz.
100Ah kurşun asit klasik akü için max 3-5A çıkış gücü olan bir şarj cihazı yeterli olacaktır.


*

    M. B. A.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap örnek cihaz?

*

    O. B.

Ben 2 MPPT kullandım. Biri rüzgar jeneratöründen geliyordu diğeri güneş panelinden ama aynı anda aynı aküye bağlantı söz konusu değil. Güneş panelinden gelen hattı ikiye ayırıp hatların üzerine aç kapa anahtar koyup manuel olarak hangi hattın hangi aküyü şarj edeceğini kontrol etmek gerekir. Sisteme bir sorun yaratmaz ancak ikisini de açık unutursanız akülerde sorun çıkar.
*

    Ö. Ö.

Bu arada şimdi DC-DC şarj cihazlarının fiyatlarına bakınca aklıma geldi, muhtemelen ayrı şarj cihazı almak yerine 75-100W 'lık bir güneş paneli alıp elinizdeki var olan PWM regülatörü kullanırsanız araba aküsünü daha ekonomik yoldan şarj edebilirsiniz.

100W'lık bir panel yaklaşık 5-6 saatlik verimli bir güneş aldığında tam boşalmış (DoD %30 - 30Ah kapasite kaybı) 100Ah'lik kurşun-asit aküyü dolduracaktır.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz