0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Solar panel - charger arasına 30A otomatik sigorta aldım ama charger 20A victron , 30A yüksek mi oldu ? 25A bulamadım , 20 den başlıyor ,30-40 gidiyor.. 20 amper sürekli attırır mı ?Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kaptanım geçmiş olsun..Evet MPPT düşük, 30 olmalıydı. Ancak kışın asla %100 akım vermez.Başka bir yerde de sorun olabilir. Profesyonel destek alıken MPPT'yi değiştirin. 30 A ve doğru marka olsun. Havensis veya victron ilk aklıma gelen. Ben victron kullanıyorum. Arkadaşım da havensis birkaç yıldır. Çin markalarında genelde sorun çıkıyor..Both şalter yerine dc dc charger daha iyi olabilir. Bir soruşturun. Profesyonel desteksiz zorluklar yaşatabilir.Kolay gelsin..
Teşekkür ederim ilginiz ve değerli tavsiyeleriniz için,selamlar
Akünün "patlaması"nın sebebi aşırı şarj olmalı.Muhtemelen solar regülatörünüz bozulmuş ve aküyü 14.1 volt ile şarj etmek yerine panelden gelen 20-25V ile hiç regülasyon yapmadan şarj etmeye çalışmış gibi.340W panel için 20A'lik regülatör seçimi yanlış değil. Zaten panellerinizden 20A'in üstünde bir akım çekme ihtimali pek yok. 340W panel gerçekte kayıplar nedeni ile en iyi ihtimalle ~250w civarı güç verecektir, bu da 17-20A akım demek. Kaliteli bir 20A regülatör için sorun değil. Ama eğer havalandırması iyi olmayan bir yerde çalışıyor ise regülatör bu üst limitte çalışmaya dayanamamış olabilir. Bu açıdan bir üst dilimde. 30A bir regülatör seçimi mantıklı olabilir.Marş için JEL olmayan cins aküleri kullanabilirsiniz. AGM aküler hem daha çok kullanılabilir kapasiteye (DoD) sahip olması açısından daha mantıklı olabilir.
Ülkemizde yaygın kanaat solar panelin üstünde yazdığından az elektrik üreteceği..