0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

B. B.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tekneme 2 adet portatif araç tipi kompresörlü buzdolabı eklemek istiyorum. Bunların her birinin ortalama güç tüketimi 45  watt.

Sadece bu 2 buzdolabını besleyecek akü(ler) ve bu akü(leri)  besleyecek  güneş paneli almayı düşünüyorum.
1)   Bu doğru bir yaklaşım mı?
2)   Bu iki buzdolanını besleyecek Akü/ler kaç amp olmalı?
3)   Bu aküler için güneş panellerinin gücü ne olmalı?
4)   Mevcut alternatörün bu akü/leri de şarj etmeli.
5)   Sahilden elektrik alındığında mevcut redresörün bu akü/lere de elektrik sağlaması lazım.

Panel 288w ~300w
Akü 140A x 1adet 12V
Diğer sorular sadece bağlantı meselesi
*

M. K. K.

sayın özgür ökten kaptanım,
verilen linkteki "KOLAY GÜNEŞ PANELİ HESAPLAMA" dosyası bazı telefonlara yüklenemiyor. uyumlu olmadığını söylüyor. mesela samsung SM-N950F NOTE8... bunu başka  nasıl kullanabileceğim ? öneriniz vamıdır?

*

Ö. Ö.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
sayın özgür ökten kaptanım,
verilen linkteki "KOLAY GÜNEŞ PANELİ HESAPLAMA" dosyası bazı telefonlara yüklenemiyor. uyumlu olmadığını söylüyor. mesela samsung SM-N950F NOTE8... bunu başka  nasıl kullanabileceğim ? öneriniz vamıdır?

Ne yazık ki Google uygulamaları zorunlu olarak üst versiyon işletim sistemi (API) kullanmaya zorluyor. Ve her yıl da bunu yükselterek kullanıcıları telefonlarını değiştirmeye zorluyorlar. 😔

Şu an Google tarafından uygulamanın kullanılabileceği en düşük işletim sistemi Android 10 (API düzeyi 29) olarak belirlenmiş. Elden birşey gelmiyor..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap