0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    S. Ç.

Marina o bölgede yaşayanlar için çok rahatsızlık verici bir oluşum..
Sığacık eskiden benim için keyifli bir yerdi..yirmi gün önce gittim arkadaşların evinde birkaçgün kalayım dedim bir gece zor kaldım..Sığacıkta deniz kenarı kalmamış,iç kasaba olmuş,Teos herşeyi kapamış kocaman bir tekne otoparkı..yapılırsa hayat gelir demişler,hayatı öldürmüş,kapalı kutu..sağ kısımda deniz kenarı bir iki  çay bahçesi,sol cenaha çıkarsan oteller bölgesi..kale içi bilindik küçük küçük butik kafe otel heryerlerde olanlardan..sıkıldım kaçtım..

Yalıkavak..halkı ve köşe yazarları çok karşı çıktı marinaya..zenginler kendi köylerini yapıyorlar dediler ve öyle oldu dedikleri çıktı..eskiden suyun kenarında yürürdün şimdi granit duvarların yanında yürüyorsun kale mübarek..
Turgutreis vs.vs.. nerede marina var sevimsiz bir kıyı şeridi var..sen deniz kenarı için oralara yerleştin ama önün teknepark oldu..üzücü..
Benim daha önceki gibi düşüncem,az yaşamlı bir bölgeye çok büyük bir marina yapılmalı belki ellibin tekne kapasiteli..birkaç kuruluşun ortak olduğu..diğer marinalar kapatılmalı.Aynı Miami,St.Tropez vb.gibi..adamların Demparkları (Universal,Magic   Kingdom)yıllardır aynı kaliteyle hizmet veriyor çünkü 40 büyük şirket sponsorluk yapıyor..ve al sana gerçek marina köyü..diğer kıyılar insanlara kalır böylece..
Vay efendim benim eve çok uzak nasıl gideyim ben tekneme..tekneni ve denizciliği seviyorsan seve seve gidersin..adam taa Almanyadan,Danimarkadan geliyor burdaki teknesine programını yapıp..
Bize kalsa balkonumuza marina isteriz..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Temmuz 29, 2022, 21:02:13 Gönderen: Serdar Çırak »


*

    E. D.

  Serdar hocamın tezi de çok mantıklı iyi bir çözüm gibi duruyor. Hem çevre tahribatı az olur hem de denizcilerin istekleri gerçekleşmiş olur. Uzaklık sorun olmaz, şu anda da ülkenin bir çok yerinden tekne sahipleri teknelerini büyük ölçüde Muğla merkezli tutuyor. Ancak bizde bu gerçekleşir mi? bir araya gelip bunu yapacak şirketler var mıdır? Hadi diyelim bir araya gelip yaptılar, bu fiyatları ucuzlatıp amatör denizcilerin yarasına merhem olur mu? Yoksa yeni bir tekelleşmenin önünü mü açar? Böyle bir çözümü deneyerek görmek lazım ama dünyadaki bu nüfus artışı ve de tekne sayısındaki artışla denizlerdeki sorunların da çözülebileceğine inanamıyorum. Giderek devletler daha yasakçı ve caydırıcı (denize ilgi duyma açısından)olmaya başlayacaktır düşüncesindeyim. Biraz gamlı baykuş misali olacak ama sonumuz hiç iyi değil.


*

    A. Ç.

Marinacılık sanırım tek başına karlı bir yatırım değil. Yeni yapılan marinaların bir çoğu alışveriş merkezi olarak yapılmış da alışveriş merkezini denizden korumak için yapılan korumaların içine teknelerin de yerleşmesi gibi gerçekleşiyor. Bunlar tabii ki şehir merkezlerine yakın yerlerdeki marinalar, uzak kalanlar ise sadece marina olarak yapılıyor ve ticari olarak pek de başarılı oldukları söylenemez. Kalamış marinanın yeniden ihale edilememesinin ana sebebi ise kara yapılarının yapılmasına belediyenin dahil olmak istemesi, yani asıl para karada görünüyor


*

    T. A.

Marina fiyatları Türk Denizciliğini özellikle yelkenciliği  ÖLDÜRECEK.
Covid sonrası maddi durumu müsait çok kişinin tekne almasını fırsat bilen marina sahipleri  fiyatlarını bu varlıklı kesime göre düzenleyerek neredeyse iki misline çıkardılar.Hatta büyük şehirlere yakın fırsatçıların aşırı müşteri talebi ile zevkden dönen başlarını zam yaparak kutlamaya devam ediyorlar.
Burada esas zarar görecek gerçekten denizlerde yaşamak isteyen 30 - 40 feet tekne sahipleri olacak.