0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. A. .

Volvo penta d4 260 motor devir problemi
« : Temmuz 27, 2024, 01:34:42 »
Merhaba Bavaria 37HT teknemde 2 adet Volvo penta d4 260 makine var. Bir makine 1800 1900 devirlere geliyor, sonra devir geriye dogru düşüyor ve tekrar gosterge yukari dogru tirmanmaya basliyor. Yeniden 1900 devirlerde aynı seyi yapiyor. Daha once map sensoru dediler değiştirdik. Sorun cozulmedi ama diger mekine 3000 3200 devirlere dogru ciktikca devir problemli makina diger makinayi yakalamaya calisiyordu. Simdi oda durdu. Neden olabilir
*

A. Ç.

Ynt: Volvo penta d4 260 motor devir problemi
« Yanıtla #1 : Temmuz 27, 2024, 07:31:42 »
Elektronik kontrol ünütesine bağlatmanızı öneririm. Motorda bir arıza olduğunda elektronik devreler motorun yüksek devire çıkmasını engeller ancak sizi karaya ulaştırabilmek amacı ile belirli devirlerde çalışmasına izin verir. Bilgisayara bağlandığında arızanın nedini belli olacaktır. 

*

Ö. Ö.

« Yanıtla #2 : Temmuz 27, 2024, 13:04:30 »
Mehmet korsan hoşgeldiniz,

Forum kuralları gereği kendinizi tanıtım yazınızı ve yüzünüzün görüneceği bir profil fotoğrafı tamamlarsanız seviniriz.

Böylece çok daha keyifli ve sağlıklı iletişim kuracağımıza eminiz.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

g.

« Yanıtla #3 : Temmuz 27, 2024, 15:29:34 »
Gobbi sc 375 teknemde 2 adet d4 260 motor vardı benide bu devir konusu epey bi uğraştırdı.
Bu motorlarda (En azından benim motorlarımda.) supercharger (Komprossör) denilen düşük devirlerde devreye giren (Rölantide çalışmaz.)  ve en üst devirlerde, devreden çıkan bir sistem var. 
Benim yaşadığım sorun genellikle, motorlar bir türlü 3200 devire çıkmıyordu, tekne kaymaya çalışıyordu ama bu hava motorları bazen devreye giriyor, bazen çıkıyordu.  Aslında tekne kaymaya başladığında normal olarak devreden çıkmaları gerekiyor.
Bazende bir devreye giriyor, bir çıkıyor, gaz sabit ama devir acayip oynuyordu.
Bu motorlar mıknatıslı bir sistemle kayıştan güç alıyorlar.
Beyin, ihtiyaç duyduğu zaman mıknatısa elektrik gönderip mıknatısı aktifleştiriyor mıknatıs kasnağayapışıyor kasnak dönüyor ve süpercharger motor devreye girince tekne ok gibi fırlıyordu.
Bu motorlar devreye girmeden tekne kayıcı duruma geçmiyordu.
Bu aşamalarda devamlı bir kararsızlık, devreye girip çıkma, absürt durumları çok yaşadım.
Nalet olsun dedim bu motorları devreye sokan elektrik kablolarını çıkardım motorları iptal ettim bu seferde devir 2500 ü geçmedi.
Tam gaz 2300-2500 devir o kadar.
Mecburen fişi tekrar taktım.
Birde ses yapıyorlar hele düşük devirlerde şöyle bir ağız tadıyla gulet hızında 8-10 knot gibi gezeyim deseniz arkada 2 tane hava motorun sesi motorun sesini bastırıyordu.

Sorunuzun cevabına gelirsek, Ahmet kaptanımın dediği gibi elektrik, elektronik bir arıza olabilir.
Beyin, bende olduğu gibi kararsız kalıyor olabilir.
Bu motorlar turboya çok yüksek basınçlı hava basıyor, ara hortumlarında kayıp kaçak olabilir.
Mıknatıslı kasnakları ben tornalattım ve çok hassas ölçü ile bağlanıyor bu konuda uzman oldum şimle kendim yapıyordum ayarlarını, çünkü bu kasnaklar yapıştığı zaman kaçırıyor olabilir ve ısınma yaparlar.
Supercharger ların içinde sıkıntı olabilir, paletli sistem var içlerinde.
Yakıt sisteminde tıkanıklık olabilir, yakıt filtreleri şişmiş yeterli yakıt gitmiyor olabilir.

Bu motorlara ait almış olduğum ve hiç kullanmadığım yakıt, yağ filtresi, kuyruk tutyası var elimde.
İsterseniz uygun fiyata size verebilirim.
Özelden yazın lütfen.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. A. .

« Yanıtla #4 : Temmuz 27, 2024, 22:34:27 »
 Merhaba benim motorun birisi 3000 3400 devirlere cikiyor digeri malesef 2000 i görmüyor. 2000 devire yaklasirken ciff diye bir ses yapip geri 1700 1800 lere geliyor.
0505 8091997 urunleri ve fiyatlari atarsaniz bakabilirim.
Gobbi sc 375 teknemde 2 adet d4 260 motor vardı benide bu devir konusu epey bi uğraştırdı.
Bu motorlarda (En azından benim motorlarımda.) supercharger (Komprossör) denilen düşük devirlerde devreye giren (Rölantide çalışmaz.)  ve en üst devirlerde, devreden çıkan bir sistem var. 
Benim yaşadığım sorun genellikle, motorlar bir türlü 3200 devire çıkmıyordu, tekne kaymaya çalışıyordu ama bu hava motorları bazen devreye giriyor, bazen çıkıyordu.  Aslında tekne kaymaya başladığında normal olarak devreden çıkmaları gerekiyor.
Beyin, ihtiyaç duyduğu zaman mıknatısa elektrik gönderip mıknatısı aktifleştiriyor mıknatıs kasnağayapışıyor kasnak dönüyor ve süpercharger motor devreye girince tekne ok gibi fırlıyordu.
Bu aşamalarda devamlı bir kararsızlık, devreye girip çıkma, absürt durumları çok yaşadım.
Nalet olsun dedim bu motorları devreye sokan elektrik kablolarını çıkardım motorları iptal ettim bu seferde devir 2500 ü geçmedi.
Birde ses yapıyorlar hele düşük devirlerde şöyle bir ağız tadıyla gulet hızında 8-10 knot gibi gezeyim deseniz arkada 2 tane hava motorun sesi motorun sesini bastırıyordu.

Sorunuzun cevabına gelirsek, Ahmet kaptanımın dediği gibi elektrik, elektronik bir arıza olabilir.
Bu motorlar turboya çok yüksek basınçlı hava basıyor, ara hortumlarında kayıp kaçak olabilir.
Mıknatıslı kasnakları ben tornalattım ve çok hassas ölçü ile bağlanıyor bu konuda uzman oldum şimle kendim yapıyordum ayarlarını, çünkü bu kasnaklar yapıştığı zaman kaçırıyor olabilir ve ısınma yaparlar.
Yakıt sisteminde tıkanıklık olabilir, yakıt filtreleri şişmiş yeterli yakıt gitmiyor olabilir.

Bu motorlara ait almış olduğum ve hiç kullanmadığım yakıt, yağ filtresi, kuyruk tutyası var elimde.
Özelden yazın lütfen.

*

g.

« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2024, 13:26:38 »
Merhaba benim motorun birisi 3000 3400 devirlere cikiyor digeri malesef 2000 i görmüyor. 2000 devire yaklasirken ciff diye bir ses yapip geri 1700 1800 lere geliyor.
0505 8091997 urunleri ve fiyatlari atarsaniz bakabilirim.

Özelden yazın lütfen.

Kaptanım KAD 44 Mü sizin motorlar.
Benim Motorların resimlerini gönderiyorum size, bir bakın aynı motorlar mı.
Benimkiler D4 260 KAD 44 diye geçiyor.

Solda görünenler komprosörler, bu komprosörler çalışmadığı zaman motor devirlenmez.
Ses yapıp devir düşüyorsa acaba bir kayış sıyırmasımı var.

*

M. A. .

« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2024, 14:17:26 »
Merhaba yok ayni degil

*

C. T.

« Yanıtla #7 : Ağustos 05, 2024, 00:16:02 »
Benim yeni aldığım teknede de kad 44 motor var, lakin otomatik sistemi bozup kompresörü bir anahtar vasıtasıyla devreye alan sistem kurmuşlar.DÜŞÜK devirler de 1000 1200 gibi anahtar açıldığında kompresör devreye giriyor (Girdiğinde devir 400 birim kadar düşüyor) ve bir müddet sesli çalıştıktan sonra duruyor.Sonucunda da krank mili kasnağı ile devirdim kasnağı arasındaki 7 kanallı kayışı yakıp koparıyor.Tabi ki sonuçta alternatör, hidrolik pompası ve su devirdim pompası devre dışı kalıyor.Kompresörü devreye almaz isem güçsüz motor ile yoluma devam edebiliyorum.Benim de sorunum bu.Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?
*

g.

« Yanıtla #8 : Ağustos 05, 2024, 12:07:24 »
Benim yeni aldığım teknede de kad 44 motor var, lakin otomatik sistemi bozup kompresörü bir anahtar vasıtasıyla devreye alan sistem kurmuşlar.DÜŞÜK devirler de 1000 1200 gibi anahtar açıldığında kompresör devreye giriyor (Girdiğinde devir 400 birim kadar düşüyor) ve bir müddet sesli çalıştıktan sonra duruyor.Sonucunda da krank mili kasnağı ile devirdim kasnağı arasındaki 7 kanallı kayışı yakıp koparıyor.Tabi ki sonuçta alternatör, hidrolik pompası ve su devirdim pompası devre dışı kalıyor.Kompresörü devreye almaz isem güçsüz motor ile yoluma devam edebiliyorum.Benim de sorunum bu.Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?

Kaptanım teknenizin markası Gobbi 375 sc mi ?
*

g.

« Yanıtla #9 : Ağustos 05, 2024, 12:33:23 »

Kaptanım bende de Gobbi 375 SC vardı, KAD 44 motorlar vardı.
Bendekinde de kompresör motorlarını devre dışı bırakmak için ekstra bir kablo sistemi vardı.
Bu motorlar düşük devirlerde de devreye girip çokta ses yaptığı için sakin gezi turlarında başa bela oluyorlar diye onları devre dışı bırakmak için bu sistemi yapıyorlar.
Mesela 5-6 knot ile kıyıdan sakin seyir yapacaksınız ve arkada 2 tane vızıldayan motor.
Yukarıda yazdım, bu sistemin nasıl çalıştığını.
Devre dışı bırakıncada motorlar gaz yemiyor ve bu seferde hız yapamıyorsunuz planetaryumunun e kalkamıyorsunuz.
Eğer kompresör çalışırken birden bire durursa bu kez motora bağlı mıknatıslı kasnak durur, diğer tarafı kayış döndürmeye devam eder bu arada kıvılcımlar çıkar ve sistem hasar görür.
Eğer kompresör motoru aniden duruyorsa içindeki paletlerde sente kaçıklığı var demektir.
Kanatlar çok hassas bir ayara dönüyorlar.
Birbirlerine değerlerse kilitlenirler.
Komprosörü sakın kendiniz veya tornacıya söktürmeyin.
Bir daha asla aynı sentede takamazsınız.
*

C. T.

« Yanıtla #10 : Ağustos 05, 2024, 22:26:11 »
İyi akşamlar kaptanım.Teknem İzmir yapımı 2000 model Marin Craft.Tek motor.
*

C. T.

« Yanıtla #11 : Ağustos 05, 2024, 22:28:09 »
Bu kompresörlere ve turboya bakan anlayan arkadaşlar vardır umarım.
*

g.

« Yanıtla #12 : Ağustos 06, 2024, 10:10:41 »
Ben Topkapıda bir ustaya kargo yaptırmıştım ancak sanıyorum 4-5 yıl önceydi.
iletişim bilgileri bende yok ama bütün Volvo servisleri veya Volvo ustaları bilirler.
Tuzlada bir Volvo ustası o yönlendirmişti beni

Çünkü o zamanlar koomprosörde tık tık ses geliyor diye datçada bir tornacıya açtırmıştım.
Bir daha asla toplayamadı
Bir kereside çoluk çocuk teknedeyken kendini bir kilitledi kıvılcımlar falan herkes panik oldu
İçindeki paletlere torna yapıp öyle topladı bu usta
Bende bulmaya çalışırım ustanın telefonunu ama dediğim gibi çok süre geçti
Tekneyide sattım zaten.
bu motora ait 2 tane kuyruk tutyası 1 impeller 2 mazot 2 de yakıt filtresi var isterseniz yeni fiyatından daha aşağıya verebilirim size.
whatsupptan bana ulaşabilirseniz görüntülerini gönderirim size kontrol edersiniz
0532 272 14 42