Ceki Sagiz ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

C. K.

Tekne Seçimi Hakkındaki Görüşleriniz Çok Kıymetli
« : Ağustos 07, 2025, 21:58:12 »
Öncelikle herkese merhabalar;

Aranıza yeni katıldım, kısmetse önümüzdeki sezon için motor yat almak istiyorum, ve sizlerin de değerli görüşlerinizi almak istiyorum.

Öncelikle internetten araştırdığım ve beğendiklerim sırası ile şöyle;

Lena Yatçılık- Lena32
Aegean Atlas Yatçılık - Atlantic 27 veya 30 ft
Avila Yacht- Catharsis 900
Kavi Yacht- Kavi 9
Westhan Yacht - WST 8,50 (Bu Tekne çok ilgimi çekti)
Anatoli Yacht- ANT8
Power Yacht - 7,95 Ares
Denmare Yacht - 8,20

Farkındayım neredeyse tüm yerli markaları yazdım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ama aranızda kullanmış olan veya bilen benden çok daha tecrübeli arkadaşlarında fikrini almak istedim.

Tekrardan herkese selamlar, iyi seyirler.

Saygılarımla.
*

F. Ç.

Ynt: Tekne Seçimi Hakkındaki Görüşleriniz Çok Kıymetli
« Yanıtla #1 : Ağustos 11, 2025, 05:20:52 »
Merhaba,
Nauta 7.80 kullaniyorum çok memnunum.
Antares 7.80 benzeri havuzlugu bölünmüş içeride ufak bir masa ve 2 koltuk olan teknelerin açık havuzlugu çok daraldığı için  Nauta yi seçmiştim. Daha ferah ve hareket etmek daha kolay oluyor.
Diğerleri ile alakali bir fikrim yok o yuzden yorum yapamayacağım.

*

M. B. A.

« Yanıtla #2 : Ağustos 11, 2025, 14:34:03 »
Gezgin Korsan'a hoşgeldiniz. Sıfır tekne tavsiye etmem, çok sorunla boğuşursunuz. Buradan arkadaşlarımızın vereceği öneriler ve sizin araştırmalarınız doğrultusunda bebeklik sorunları giderilmiş, temiz bir ikinci el tekne almanız daha iyi olur.

*

C. K.

« Yanıtla #3 : Ağustos 16, 2025, 14:22:00 »
Cevap veren korsanlara çok teşekkür ederim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Öncelikle hoş buldum forumda ve denizcilikte yeniyim, siz değerli korsanlarda öğreneceğim çok şey olacak Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Uzun zamandır Seagull firmasının 6,40 ve 9,25 modelini inceliyorum. Anladığım kadarıyla firma kullandığı kalıpları Yurtdışından; anladığım kadarıyla Almanya dan almış. İlk izlenimlerimde her iki modelinde gerek kalıp yapısı gerekse de ön karina yapısı güzel durmakta. 9,25 modeli çift makine kullanımı ile açık denizde bile seyir güvenli olabilir düşüncesindeyim.

Forumda bu modellerden kullanan korsan arkadaş var ise tecrübeleri artıları ve eksilerini dinlemek isterim.

Diğer alternatif olarak ta uzun incelemeler sonucunda Power Yatch Ares 7,95 hoşuma gitti, bu modele çift makine uygulandığında sanırım daha konforlu ve daha güvenli seyir yapabileceği düşüncesindeyim.

Herkese tekrardan çok selamlar, iyi seyirler.

*

B. A.

« Yanıtla #4 : Eylül 25, 2025, 17:51:25 »
Aynı arayışa ben de girmiştim. Bir çok firmayla görüştüm, bir kısmını fuarda bir kısmını da yerlerinde ziyaret ettim. En sonunda kullanıcı yorumuyla Kavi de karar kıldım. En azından firmayla bir görüş ve yerlerinde gör tekneyi. Gerçekten her konuda yardımcı olmaya çalışıyorlar, yeni kalıplarında da güzel güncellemeler yapıyorlar.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

E. A.

« Yanıtla #5 : Eylül 26, 2025, 07:40:44 »
Hoşgeldiniz.

Ben olsam bu fiyatlara 2. el temiz bir benetau antares alırdım. Yerli firmalarımızın işçiliklerini fuarlarda ve kullanıcılarda gördükçe fikrim bu yöne evrildi.
*

A. K.

« Yanıtla #6 : Eylül 28, 2025, 16:29:50 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Hoşgeldiniz.

Ben olsam bu fiyatlara 2. el temiz bir benetau antares alırdım. Yerli firmalarımızın işçiliklerini fuarlarda ve kullanıcılarda gördükçe fikrim bu yöne evrildi.
Bu tip teknelerin 2inci ,3cu  eli fazla değer kaybetmiyor

*

C. Ş.

« Yanıtla #7 : Ekim 01, 2025, 17:24:14 »
Merhaba Kaptanım,

2020 yılında sıfır Sancak 9.20 aldım. denize indikten 15-20 gün sonra sattım.
İlk sipariş verdiğimde bir arkadaşım sıfır Şahin alacağına ikinci el mercedes al daha iyi demişti. O zaman çok kızmıştım ama çok çok haklıymış.
Simdi 2014 model Beneteau GT 38 im var. 11 yaşında denizci bir tekne.
Dezavantajı 2 Motor 2 Kuyruk Toplamda 4 motormuş gibi bakım parası ödüyorsunuz. Yıllık motor bakımım 3.500.- eur civarında.
Keşke yerli tekne üreticileri para hırsına kapılmadan düzgün tekneler üretse ve hepimiz yerli tekne alsak. Teknenin makyajı işe yaramıyor. Denge ve Güvenlik önemli.
*

A. T.

« Yanıtla #8 : Ekim 02, 2025, 13:14:48 »
Merhaba Kaptanım,

2020 yılında sıfır Sancak 9.20 aldım. denize indikten 15-20 gün sonra sattım.
İlk sipariş verdiğimde bir arkadaşım sıfır Şahin alacağına ikinci el mercedes al daha iyi demişti. O zaman çok kızmıştım ama çok çok haklıymış.
Simdi 2014 model Beneteau GT 38 im var. 11 yaşında denizci bir tekne.
Dezavantajı 2 Motor 2 Kuyruk Toplamda 4 motormuş gibi bakım parası ödüyorsunuz. Yıllık motor bakımım 3.500.- eur civarında.
Keşke yerli tekne üreticileri para hırsına kapılmadan düzgün tekneler üretse ve hepimiz yerli tekne alsak. Teknenin makyajı işe yaramıyor. Denge ve Güvenlik önemli.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapÇok haklısınız kaptanım. Aynı sıkıntıyı şimdi ben de yaşıyorum. Şimdiki aklımla kesinlikle eski ama yabancı yapım bir tekne alırdım.
Sıfır tekne bile alsanız ve üretici size bu teknenin CE'si var bile dese (özellikle yerli imalatçıların teknelerinde) 2013/53/EU kuralları açısından bağımsız bir CE denetimi / surveyi yaptırın derim. Eksik/ayıp/ kusurlar tespit edilirse (ki %100 edilecektir) de imalatçıya, CE denetçisinin parasını kendilerinden tahsil edeceğinizi söyleyin. Hodri meydan; bu sayede bakalım hangi yerli imalatçı bu kurallara uyarak ayıpsız bir üretim yapıyormuş görürüz. Çünkü maalesef bizim ülkede insan hayatı çok ucuz ve işin kötüsü üreticiler bunu biliyor.
Selametle. Ne alırsanız alın keyifle kullanmanızı dilerim.
*

A. K.

« Yanıtla #9 : Ekim 02, 2025, 19:55:09 »
Bir ce dir gidiyor ce sertifikasinin neden verildigini  neyi kapsadiğini anlatabilen var mi
*

A. Y.

« Yanıtla #10 : Ekim 03, 2025, 11:05:07 »
Bir ce dir gidiyor ce sertifikasinin neden verildigini  neyi kapsadiğini anlatabilen var mi

o iş muamma atilla abi , kimisi diyor ce serfitikası olmazsa yurtdışı gezisi yapamazsın seyahat izni vermezler , kimisi diyor öyle birşey yok Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap millet kuşadasından 4 5  metre kayıkla ' resmi ' olarak yunana gidiyor geliyor , bu Ce ne işe yarıyor bende anlamadım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #11 : Ekim 03, 2025, 13:08:23 »
Belki şu resmi bilgiler biraz faydalı olur;

CE BELGESİ YÖNETMELİĞİ

CE İŞARETİ İLE İLGİLİ SORU VE CEVAPLAR

GEZİ TEKNELERİ VE KİŞİSEL DENİZ TAŞITLARI YÖNETMELİĞİ
« Son Düzenleme: Ekim 03, 2025, 13:11:46 Gönderen: Özgür Ökten »
*

C. K.

Cevap veren tüm korsan kaptanlara çok teşekkür ederim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Evet herkesin dediği gibi maalesef yerli üreticilerimizin bir çoğu en düşük maliyetle en büyük parayı kazanmak ne yazık ki.

Açıkçası tekne arayışımın en önemli sebeplerinden birisi balıkçılık hobim, nadir de olsa Bodrum dan Yunanistan Leros adası vs. gibi ulaşım sağlamak. Bu sebepten dolayı hem stabilite hem de güvenlik açısından çift motorlu dıştan takma motorlu modeller.

Sizlerin de değerleri yorumlarına istinaden arayışım yabancı üreticilere yönlenecek Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ama son zamanlarda Offshore yapılı iki marka daha dikkatimi çekmekte.

Kaya Marin Raptor-X

Enma Marin Baraccuda

Ve son incelediğim sanırım üreticisi yabancı;

Wave Breaker 310cc modeli

Bunlar hakkında da değerli görüşlerinizi rica edeceğim.

İyi seyirler dilerim.