0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kullandığım teknelerde genelde telsiz olmasına karşın ben kendime zamanında Icom m35 almıstım. Onu kullanıyorum. Marina giriş çıkışlarında işimi goruyor. Güvenlik olarak bakıcak olursak en kötü senaryo dizilimim şu şekilde.1 - Cep Telefonu: Türkiye karasularında cep telefonu yüksek oranda her yerde çekiyor. Bunun için su geçirmeyen bir cep telefonu kullanmak yanımda taşımak birinci önceliğim.2 - Tekne Sabit Telsizi: Var ise kendimi ek olarak güvende hissediyorum. Olmaması durumunda el tipi telsizi mümkün oldugunca el altında yanımda tutuyorum. 3 - El telsizi: Tekneyi terketme durumunda teknedeki telsizin ne kadar iyi olduğunun bir önemi yok. Onun için el el telsizi göz teması kurabileceğiniz tekneler ile iletişime geçebilmek için ideal. Seyirlerimizin kıyıya genelde yakın olması, çoğu kıyımızda/bölgemizde gemi trafiğinin çok olmasından dolayı halihazırdaki sabit telsizin yanına marine, su geçirmeyen, batmayan bir el telsizin ek güvenlik için yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum. Bir dolaba koyup sadece acil bir durumda çıkarmaktansa el telsizini aktif olarak kullanmak, şarj etmekte hem ömrü konusunda yardımcı olacaktır, hemde ihtiyacımız olduğu bir durumda çalışır olduğundan emin oluruz. Kolay Gelsin
Özgür Korsanım Herhangi bir el telsizini teknenin sabit vhf telsiziyle eşleştirmek mümkün değil mi? Yada araya tekne içindeki 1-2 telsiz için bir röle devresi yapılamaz mı?
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Özgür Korsanım Herhangi bir el telsizini teknenin sabit vhf telsiziyle eşleştirmek mümkün değil mi? Yada araya tekne içindeki 1-2 telsiz için bir röle devresi yapılamaz mı?"Eşleştirmek" dediğiniz nedir?Aynı anteni kullanmaları gibi mi? Soruyu tam anlayamadım ne yazık ki..Eğer tek bir VHF anteni birden çok cihazda kullanmak isterseniz "splitter" denilen cihazlar kullanılabilir, ama bağımsız cihazların tek bir anteni kullanması arıza durumları için çok tercih edilen birşey değil.Veya, cihazların biriyle (örneğin güçsüz olan el telsizi) konuşurken diğeri (güçlü sabit telsiz) de aynı yayını yapsın isteniyorsa bunu da "repeater" denilen cihazlar yapıyor ama pratik ve ucuz şeyler değil.Eğer sorduğunuz el telsizini sabit telsizin mikrofonu gibi kullanmak ise bu mümkün değil. Pahalı marka sabit telsizlerin uzatma mikrofonları veya kablosuz mikrofon üniteleri var, tek çare onlar..Mikrofonu olmasa da sabit telsizin hoparlörünü uzatmak kolay. Hemen her telsizin arkasında bir external hoparlör çıkışı vardır, buradan bir kablo ile içerideki sabit telsizin hoparlörünü dışarıya uzatmak ve tüm konuşmaları kaçırmadan dinlemek mümkün..Konuşmak için ise yakın mesefeler ise el telsizi ile, uzak mesafeler ise totoyu kaldırıp içeriye girip sabit telsizi kullanmak en pratik çözüm.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap