0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. Z.

Ynt: Amatör radyo (ham) lisanslı korsanlar nerede
« Yanıtla #75 : Ocak 17, 2023, 00:55:58 »
Amatör Telsiz Ehliyet sınzavları ne zaman yapılacak?
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #76 : Ocak 17, 2023, 12:18:28 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Amatör Telsiz Ehliyet sınzavları ne zaman yapılacak?
Sınavlar artık herhangi bir takvime bağlı olmaksızın Meb'in  e-sınav sisteminden yapılıyor.

Kıyı emniyet web sitesinden başvuru yaparken MEB'i seçip ilerlediğinde istediğin tarihte girebiliyorsunuz.

*

İ. D.

« Yanıtla #77 : Eylül 08, 2023, 19:53:08 »
iyi akşamlar
hadi konuyu biraz hareketlendireyim..
2021 de aldığım baofeng A58s ile başladı amatörlük..o sene Ertan hocayı(TA1BE)  bayağı yormuştum,o ne bu ne diye  !*.2022 biraz karışık geçti,bodrumdan erken dönmek zorunda kaldım (büyük oğlumun düğün telaşı nedeniyle) daha sonrası dönemedim geriye..tabi bu arada istanbul da devam etti arayışlar..teknolojik bir zıplamayla anytone 878uv 2 plus DMR bir cihaz aldım..hadii gene uğraşlar vs..cihazın hem kendi yapısı hemde yazılım tarafı öğrenilene kadar bayağı bir uğraş verdik  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap o dönemde de sağolsun gene bodrumdan selim hoca ( TA4ABZ) çok yardımcı oldu..ama şimdi içine girip girmemekte tereddüt ettiğim HF konusu var..du bakalım ne olacak  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

vee uzun araştırmalar sonucu xeigu x6100 ve jpc 12 anten ile HF dünyasına da adım attım,şu anada wmo dan sipariş ettiğim psu (power supply unit) bekliyorum.çünkü kendi bataryası max 5w çıkış yapıyor ve toplamda 40dk civarı gidiyor..Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap    TR de de var çeşitli psu'lar,ama kimi uygun değil,kimi abi bişey olmaz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap kimide üzerinde yazan değerlerlerle alakasız..bu cihaz direkt HF cihazlar için üretilmiş...

*

O. D.

« Yanıtla #78 : Eylül 09, 2023, 08:24:13 »
Bende burdayım! TB1CXF Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

İ. D.

« Yanıtla #79 : Eylül 09, 2023, 08:38:33 »
Bende burdayım! TB1CXF Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

K. K.

« Yanıtla #80 : Aralık 20, 2024, 01:12:40 »
Antalya’dan merhaba

Henuz hic bir aktif frekans bulamadim veya beceremedim. Bu bolgede olup aktif kullanilan frekanslari paylasacak bir korsan olursa memnun olurum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

TA4KKM
73
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #81 : Aralık 20, 2024, 13:04:28 »
Antalya’dan merhaba

Henuz hic bir aktif frekans bulamadim veya beceremedim. Bu bolgede olup aktif kullanilan frekanslari paylasacak bir korsan olursa memnun olurum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

TA4KKM
73
Öncelikle hoşgeldiniz! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Amatör Telsizcilikte adım adım ilerlemekte fayda var, uzak mesafe iletişimden önce yerel iletişim imkanları iyice öğrenilip tecrübe edilmeli, sonrası zaten oradan gelen tecrübe ile çok daha kolay ilerleyecektir.

Yerel amatör telsiz iletişimin en kolaylaştırıcı yöntemi ise röleleri kullanmak.
Böylece az bütçe, küçük cihazlar, düşük güçler, minik antenler ile tüm şehri (hatta bölgeyi) kapsayacak iletişim mümkün oluyor.

AKRAD ve TRAC gibi derneklerin ve Amatör Telsizci gruplarının web sayfalarında güncel röle frekans bilgilerini bulmak kolay, oralardan başlamak en doğrusu gibi.

*

K. K.

« Yanıtla #82 : Aralık 24, 2024, 20:57:03 »
Öncelikle hoşgeldiniz! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Amatör Telsizcilikte adım adım ilerlemekte fayda var, uzak mesafe iletişimden önce yerel iletişim imkanları iyice öğrenilip tecrübe edilmeli, sonrası zaten oradan gelen tecrübe ile çok daha kolay ilerleyecektir.

Yerel amatör telsiz iletişimin en kolaylaştırıcı yöntemi ise röleleri kullanmak.
Böylece az bütçe, küçük cihazlar, düşük güçler, minik antenler ile tüm şehri (hatta bölgeyi) kapsayacak iletişim mümkün oluyor.

AKRAD ve TRAC gibi derneklerin ve Amatör Telsizci gruplarının web sayfalarında güncel röle frekans bilgilerini bulmak kolay, oralardan başlamak en doğrusu gibi.

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Bu röleleri telsizime kaydedip dinlemeye çalıştım fakat hiçbir sinyal veya görüşme duyamadım. Ya ben ayarları beceremedim, yada herhangi bir trafik yoktu. Hemen tekrar deneyeyim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #83 : Aralık 24, 2024, 23:49:37 »
Cihaz ayarları ve röle kullanımı konusunda kulüp sayfalarından okuyup öğrenebilirsiniz, dublex + ton kullanımı olduğu için ayarlar biraz karışık olabilir. Sadece frekansı seçip kullanmak mümkün değil.

Örnek1

Örnek 2

« Son Düzenleme: Aralık 24, 2024, 23:53:12 Gönderen: Özgür Ökten »
*

K. K.

« Yanıtla #84 : Aralık 25, 2024, 01:16:36 »
Cihaz ayarları ve röle kullanımı konusunda kulüp sayfalarından okuyup öğrenebilirsiniz, dublex + ton kullanımı olduğu için ayarlar biraz karışık olabilir. Sadece frekansı seçip kullanmak mümkün değil.

Örnek1

Örnek 2

Hocam zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Tone ayarlarını yapmama rağmen henüz hiç bir röle ile iletişim kuramadım. Bendeki telsizde shift ve offset yok (tyt md_uv390 dmr). Görebildiğim kadarıyla tone ve squelch ayarları ile bağlantı sağlayabilmem gerekiyor. Marin frekansları alabilmek için tone’u off yapıp squelch’i 1 yapmam yeterli oldu fakat asli amacım olan amatör frekanslarla iletişim sağlayamıyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Araştırmaya devam ediyorum hala, tekrar teşekkürler. 73
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #85 : Aralık 25, 2024, 02:30:19 »
Biraz yeni ve çok özellikli bir cihazınız var, uzaktan fikir vermek zor ama anladığım kadarı ile bilgisayar bağlantısı ile ayarlar daha kolay yapılıyor olabilir. İnternette model ismi ile arama yaparsanız pek çok video ve kılavuz çıkıyor gibi.
Amatörlük biraz da merak ve kurcalama gerektiriyor netekim..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

K. K.

« Yanıtla #86 : Aralık 25, 2024, 12:41:59 »
Biraz yeni ve çok özellikli bir cihazınız var, uzaktan fikir vermek zor ama anladığım kadarı ile bilgisayar bağlantısı ile ayarlar daha kolay yapılıyor olabilir. İnternette model ismi ile arama yaparsanız pek çok video ve kılavuz çıkıyor gibi.
Amatörlük biraz da merak ve kurcalama gerektiriyor netekim..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Tekrar teşekkür ederim. Sanırım ayarlarım doğru fakat bu aralar ilk teknemizin işleri, kendi işlerim vs derken denemeleri hep evde yaptığım için sinyal almada sorun yaşıyorum sanırım. Bugün Kuşadası’na gideceğim, orada annemin balkonundan testlere devam edeceğim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu arada neredeyse telsizin tüm videolarını izledim. Asli amacımız olan eşimle karşılıklı iletişim kurmada sorun yaşamıyoruz. O da amatör telsizci bu arada  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Sadece dmr bir kanal ayarlayıp karşılıklı uzaktan diğer telsizi uyandırma ve gps konumunu alıp gönderebilme ayarını yapacağım. Bu özellikleri için bu telsizi tercih ettik. Yıllar önce Erciyes dağında snowboard yaparken Aselsan’ın walkie talkie telsizini kullanmıştık fakat pek işe yaramamıştı. Şimdi hem tekne hem de küçük botumuzu aktif kullanmayı düşündüğümüzden, hem de snowboard aktivitelerimizde birbirimizi dağda bulabilmek için bu telsizleri kullanmayı planlıyoruz. Her iki extrem koşulda da cep telefonu ile arama yapmak veya telefona cevap vermek zor olacağı için telsiz işimize yaracaktır.

Tekrar yardımlarınız için teşekkür ederim. 73

TA4KKM
« Son Düzenleme: Aralık 25, 2024, 12:44:50 Gönderen: Kartal Kama »
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #87 : Aralık 25, 2024, 13:38:46 »
EVet, muh
Tekrar teşekkür ederim. Sanırım ayarlarım doğru fakat bu aralar ilk teknemizin işleri, kendi işlerim vs derken denemeleri hep evde yaptığım için sinyal almada sorun yaşıyorum sanırım. Bugün Kuşadası’na gideceğim, orada annemin balkonundan testlere devam edeceğim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Evet, evin içinden deneme yanlış olmuş, UHF biraz olsa da VHF ev içinden hiç işlemez. Cihazı sadece pencereden dışarı tutmanız bile çok fark yaratır.
İşin içine girdikçe anten işinin nasıl kaotik bir yapısı olduğunu gördükçe hem hayran kalacaksınız hem korkacaksınız. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Digital cihazlarda bilgisayara bağlayıp kanal/frekans yüklemeleri daha kolay olduğu için gitmeyi planladığınız tüm bölgelerdeki röleleri kayıt etmeniz çok işinize yarayacaktır.
*

İ. D.

« Yanıtla #88 : Ocak 01, 2025, 19:29:52 »

en güncel röle bilgileri buradadır.genelde derneklerin (trac-anarad-akrad vb ) röle listeleri güncel olmayabiliyor..telegramda kaliteli gruplar var her tür bilgi için..tavsiye ederim..