0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

F. G.

Ynt: Turkiye gunceleri.
« Yanıtla #30 : Ekim 31, 2025, 05:10:15 »
 Merhabalar. Izninizle kaldigim yerden devam edeyim.

Buralar oldukca degismis. Tamam people watching falan filan severiz de bu kadar ust uste kucak kucaga olmak biraz geriyor insani. Mesela halk kafe yapmislar. Lokasyon olarak iyi ama cok masa sandalye atmislar bahceye. Ozellikle yogun oldugu saatlerde resmen diger insanlarla ayni masada oturuyormus gibi hissediyorsunuz kendinizi. Isi bilenler sabah erkenden gelmis, buyuk ihtimalle hareketlenme baslayinca da uzayacaklar. Isin cakalligini bende ogrenirim yavas yavas. Bu ortamlarda bir diger sorun sigara dumani. Her ne kadar bahcede otursanizda masalarin birbirine yakinligindan oturu biraz rahatsiz edici oluyor. Amerika da bu konuda cok guzel uygulamalar var, universite kampusleri, parklar bahceler vs vs toplu olarak paylasilan alanlarda ortam dumansiz, acik hava olsun olmasin. Bu konuda mesela trafik cezalarini fazla abartmayip burdan yurumeye calissalar 3 lira 5 lira neyse artik. Zaten sagolsun devletimiz gotu toplamak icin oldukca yaratici fikirler uretiyor, bence bu konuyada bir el atsinlar. Dur ben CIMER e yazayim bunu en iyisi.
 Dedigim gibi, tasak gecmeye gelmedim buraya. Kendimce bir misyonum var. Erken kalkip motora atliyorum carsisi, pazari, esnaf lokantasi. Deneyimliyorum. Bu arada ilginc bir nokta, bu "deneyimlemek" tanimina da fena "kurulmaya" basladim. Konusma dili son derece akisgan ve degisken bir mevzu malum. Disaridan bakinca, dilimize giren yada artik tedavulden kalkan deyimler, tanimlar. Birde citir kizlarin 'Ş' harfini "S" gibi telaffuz etmesi...Tam "Dayi" moduna giriyorum. Old skool.
 Esnaf lokantasi deneyimliyorum. Nazik Ana diye bir yere gittim. Turk fimlerindeki uvey Ana cikti. Nazik falan da degil direk kol boregi. Ertesi gun lokal bir abiye anlattim. "Ya orasi esnaf lokantasi Bodrum un hesapli yerlerindendir " falan dedi. Neticede Bodrum cok ucuz biryer degil sanirim. Ama genede alternatif opsiyonlar yok degil. Gerci beni daha ziyade bozan, trafik oldu. Ben motor kullanmanin avantajiyla fazla sorun yasamasamda, bircok noktada trafik size bir ege kasabasinda olmadiginiz imajini veriyor. Gecen gelisimde yaptigim gibi Gumbet in ordan asip yarimadayi sirasiyla butun yerlesimlere girip cikarak iste Turgutresi, Yalikavak vs gezsemde gecen bu sure zarfinda ki en fazla 6 sene olmustur, yasanan degisim ve buyume pek icimi acmadi. Suphesizki Bodrum son derece gozde biryer. Hic "tu kaka" yapmaya gerek yok lakin ben kendi capimda kiyaslama yaptigim icin bir "acaba?' demedim degil. Gumusluk de guzel bir ortam vari(biraz park problemi oluyor sanirim). Ozellikle plajin sonlarina dogru yani mimoza tarafi degilde diger tarafa sonuna kadar yurudugunuzde. Oraya belediyenin destegiyle sanirim bir festival/konser alani yapmislar son derece bohem, biraz hippie farkli bir vibe. Ozellikle aksam gun batiminda acikta SUP yapanlar falan, deneyimlemeye deger. Bodrum da gecirdigim 3 gunun sonunda ileride tam zamanli yerlesmek icin bana tam hitap etmedigi kanisina vardim. Kesinlikle cok ayricalikli bir yer ama hani karavandi, motordu pansiyondu oteldi falan git gez biraz takil ama daha fazlasi icin bilemiyorum. Hernekadar bilemiyorum desemde kafamda netlesen bazi seyler oldu, bu baglamda gittigime degdi, verimli oldu benim icin. Motoru verip minubusle Marmarise gecmeye karar verdim. Yeni yapilan Bodrum otobus terminaline gittim. Sehrin biraz disinda biryer ama ne tuhaftir gelen minubusler yine sehrin merkezinden kalkiyor ve isi bilenler oradan bindikleri icin minubus zaten dolu geliyor. Oyle olunca tekrar merkeze donup biletimi alip koltuga kuruldum . Minubus zamaninda kalkti ve kisa bir sure sonra sehrin disindaki buyuk otogara geldi. Toplasan 5 kisilik yer var. Kaptan hemen karpuz secer gibi 5 kisiyi atti araca. Yasli teyzeler dayilar da kadroya girmeye calistilar ama iyi kalpli kaptan "teyzem siz taburede gidemezsiniz, bak yaslisiniz yol uzun  arac dolu vs vs". Insanlik olmemis adama bak, ne iyi niyetli falan diye dusunuyorum ben. Yolculuk esnasinda sohbet ederken ogrendimki megersem belli bir yasin ustune ucretsizmis o yuzden onlari almak istemiyormus bizimki. Vay anasini diye dusunurken Dunyanin en guzel yol ayrimlarindan birine gelmisiz bile. Saga donunce cetibeli, duz gidersen antalyaya kadar yolun var.

*

F. G.

« Yanıtla #31 : Ekim 31, 2025, 05:27:39 »
 Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Gumusluk gun batimi, Belediye cay bahcesi.

*

M. B. A.

« Yanıtla #32 : Ekim 31, 2025, 10:02:39 »
Faruk korsan Kuzey Ege'ye de bak. Marmaris filan özellikle yaz mevsiminde aşırı sıcak. Eğer teknede, denizde, koylarda konaklamıyorsan durum fena. Arkadaşlarım yerleşti, birkaç sene sonra kaçtılar sıcaktan. Bodrum nispeten daha iyidir o konuda ama Kuzey Ege başka güzel. Küçükkuyu'dan tut; Altınoluk, Güre, Akçay, Burhaniye, Karağaç, Gömeç, Ayvalık-Cunda, Dikili-Bademli, Foça vs. vs...

*

F. G.

« Yanıtla #33 : Ekim 31, 2025, 18:02:19 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Faruk korsan Kuzey Ege'ye de bak. Marmaris filan özellikle yaz mevsiminde aşırı sıcak. Eğer teknede, denizde, koylarda konaklamıyorsan durum fena. Arkadaşlarım yerleşti, birkaç sene sonra kaçtılar sıcaktan. Bodrum nispeten daha iyidir o konuda ama Kuzey Ege başka güzel. Küçükkuyu'dan tut; Altınoluk, Güre, Akçay, Burhaniye, Karağaç, Gömeç, Ayvalık-Cunda, Dikili-Bademli, Foça vs. vs...
Cok guzel bir noktaya temas ettin Mahir Kaptan. Simdilik sicak beni fazla bozmuyor ama ileride hem kuresel isinma hemde yas itibariyle bu asiri sicaklar durumunu goz onune almak bir mecburiyet haline gelebilir. Donuste Berlin uzerinden dondum. Berlin e bir indim, millet bildigin palto ile geziyor. Tamda ingiltere uzerinden bir cephe gelmis, agustos ayi olmasina ragmen oldukca soguktu. Nasil rahatladim anlatamam...Butun gun zaten bisiklet le takiliyorum orda, yani istedigin gibi aktif takilabiliyorsun, hava sicakligi caydirici etken olmuyor.
 Gelecege donuk alternatif planlarimi gozden gecirirken, eger ustu kapali gecersem amacima ulasmami engelleyecek bir husus var. Kesinlikle yanlis anlasilmak istemiyorum, yani artik 50 yasima geldim, hani imaj kasmak, kendimi oldugumdan ve yasadigimdan farkli gostermek gibi bir arzum istegim yok ama bahsettigim gibi eger ben bu surecte verimli bir karar vereceksem zaten bunlardan bahsetmek zorundayim. Ben Biga da dogdum. Peder bey silahli kuvvetler mensubuydu, ilkokula baslayana kadar hayatim kuzey ege de gecti. Biga, Bayramic, sonrasinda Bozcaada. Anaokuluna Bozcaada da gittim. Sonrasinda ver elini Kulp, Ergani derken film orda koptu zaten. Neyse iste o zamanlar Bozcaada inanilmaz masalsi bir yerdi. Rahmetli Babamin karsisina cok firsatlar cikmis, komple mustakil tas evler falan oldu fiyatina. Tabi hem parasizlik hem vizyonsuzluk hemde adanin o zamanki durumunu goz onune alinca bunlar pek bir girisim yapmamislar. Babam orada karakoldaki askerleri kullanarak agaclandirma falan yapiyor, bir tarla sahibi de kiyak olsun diye 700 metre tarlayi dost isi, hesapli bir sekilde iki ortak, Babama ve arkadasina satiyor. Bu dedigim olaylar tabi 80'ler. O zamandan beri ben sadece bir kere gidebildim, 93 yilinda. Arsa tam o zamanki Turkiye elektrik kurumu lojmaniyla dip dipe idi. Sonrasinda bundan 5-6 yil once TEK lojmani ni ihaleyle alip butik otel tarzi birsey yaptilar Linasya adinda. Hos bir yer. Derken diger ortak artik bizden gecti falan seklinde bize telefonla ulasip kendi haklarini satmak istediklerini soylediler. Yani uzun lafin kisasi orada 700 M2 bir topragim oldu ama tabi takip ettigim kadariyla adada imar durumlari biraz cetrefilli. Yine internetten takip ettigim kadariyla Ada inanilmaz degismis, farkli bir demografi ortaya cikmis. Oldukca pahali, ayrica lojistik olarak da bana biraz ters olabilir. Onun disinda tabi iklim olarak belkide zamanla o taraflari degerlendirmek yolunu secebilirim. Bir firsat bulup gitmek, Adada biraz takilmak, ortami bir gormek istiyorum. Kuzey Ege olursa Bozcaada olabilir yani. Ama simdilik cografi konum olarak bence en avantajli(benim icin) yer asagilar. Fethiye den cok uzaklasmak istemiyorum acikcasi. Bodrum bile o yuzden biraz ters geliyor.
*

F. G.

« Yanıtla #34 : Ocak 26, 2026, 09:48:42 »
 Sabahlari erken kalkiyorum. Rahat bir ayakkabi, biraz su. Kiyidan kiyidan yuruyerek icmelerin sonundaki limana kadar gidiyorum. Agustos boceklerinin ciriltisi huzur veriyor. Bol bol yuzuyorum, pazara cikiyorum. Carsiyi geziyorum. Hayat guzel gibi. Yada sadece tatilde olmanin vermis oldugu panzehir. Bilemiyorum.
 Emanet bir motor ayarladi bir arkadasim. 150 CC lik scooter. Turunc uzerinden dagi asan bir yol varmis orayi buldum. Guzel koyler var, buralari mutlaka gidip gormek lazim zira onumuzdeki 20 yil zarfinda buyuk ihtimalle mevcut dokularini buyuk oranda kaybetme ihtimalleri var. Bayir da guzel bir cinaralti ortam var koy kahvesi gibi. Oturdum cayimi ictim. Buralarda da yasanir diye gecirdim icimden. Sehrin karmasasindan uzak, bir kac tavuk falan.
 Taslicayi gecip serceye indim. Nedense gecen seneki kadar cazip gelmedi. Sogute dogru gecerken gun batimi harikaydi.
 Donus yolunda polis cevirme yapti. Cok guzel bir yere tezgahi kurmuslar. Datca tarafindan ve yarimadadan gelenlerin Marmaris yonune gidebilecekleri tek yol. Ehliyet ruhsat la basladik. Ruhsat tamam da ehliyet ABD ehliyetim vardi. Onu verdim.
 Alkol varmi? Yok.. Sen genede bir ufle diyince ufledim. Alkol cikmayinca adamin yuzu eksidi. Ilahi bir emir almis gibi biryerlerden zorluyor, guya ben o motoru kullanamazmisim. 150 cc lik oldugu icin motor ehliyeti lazimmis. Anlatiyorum, 2006 dan beri motor ehliyetim oldugunu. Actim telefondan New York Motorlu araclar kurumunun web sayfasindan gosterdim. DM yaziyor ehliyetin uzerinde, oradaki M motorcycle falan hepsini gosterdim. Yok o M moped dedi, ee iste motorsaykil, bisiklet yani moped...En sonda "ben ingilizce bilmek zorundamiyim" diyerek cezayi yazdi. Tabi artik isin uzmani olmuslar, tehditler caktirmadan. Iste motoru baglariz, cekiciye de bir 7-8 bin verirsin bak...Neticede ilk gecen baska bir motorcuyu durdurup motoru kagit uzerinde ona teslim etmis gibi yapiyorlar sende ceza makbuzunu alip gidiyorsun. Zehir zikkim olsun.

Zaten iki gunum kalmisti, adliyeye gidip itiraz falan edebilecek bir yol yordamdan da bihaber oldugum sineye cektim. Sonradan birde haber geldi, motorun sahibinede ayni ceza geliyormus yani toplamda 18bin gibi birseyi tokatladilar. Tabi o cezayida ben odedim.
 Bu tarz seyler insanin agzinda cok kotu bir tat birakiyor. . Neyse, biraz kizginim uzun lafin kisasi.
 Gelismeleri elimden geldigince takip ediyorum. Bu gocek mapa samandira mudahelesi, hatta gene konumuzla alakali ya basit bir motorsiklet ehliyeti konusunu o kadar karisik hale getirmisler ki adami motordan sogutur. Amator denizcilik belgesi zaten ayri bir konu basli basina. Bu yaz yasadigim olay iki kere daha basima gelse buyuk ihtimalle rotayi baska yere kirarim. Hele birde artik koylarda adam gibi denizcilik yapma ihtimalimiz de biterse artik baska limanlara siginacagiz.
« Son Düzenleme: Ocak 26, 2026, 09:56:26 Gönderen: Faruk Göçmen »

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

M. A.

« Yanıtla #35 : Ocak 26, 2026, 10:27:29 »
Sıkıtıntılı bir gün olmuş..

Daha ilginç olanı eğer Türk ehliyetin var ve expired olduysa , o Türk ehliyeti yüzünden de ceza yiyorsunuz..Sizin , -ben 20 seneden beri Türkiye'de bile değildim demeniz işe yaramıyor..Yenilemediğiniz için extra bir ceza da oradan geliyor.Hiç Tr ehliyetiniz yok ise yurtdışı ehliyet ile 6 ay sorun yok...
*

F. G.

« Yanıtla #36 : Ocak 27, 2026, 06:31:37 »
Sıkıtıntılı bir gün olmuş..

Daha ilginç olanı eğer Türk ehliyetin var ve expired olduysa , o Türk ehliyeti yüzünden de ceza yiyorsunuz..Sizin , -ben 20 seneden beri Türkiye'de bile değildim demeniz işe yaramıyor..Yenilemediğiniz için extra bir ceza da oradan geliyor.Hiç Tr ehliyetiniz yok ise yurtdışı ehliyet ile 6 ay sorun yok...
Turk ehliyetinde israr edince TC kimligim var diyerek onu gosterdim. Sonradan bana arkadaslar "sen hic TC kimligi ehliyet vs isine girmeden sadece ABD ehliyetini versen belki yirtardin" dediler ama acik ve net soylemek gerekirse benim o cemberi yarmam imkansizdi, yani adam nasil cikip deprem sonrasi "pamuk eller cebe" diyorsa, normal vatandasindan yurtdisi cikis haraci aliyorsa benide orada kucaga oturtmayi kafaya koymus. 3/5 birseyler atesle dedi iste. Bizim burada motorsiklet grubumuz var. Bu olayi orada anlattim. Hic Turk ehliyetiyle ugrasma, git Uluslararasi ehliyet al dediler. Hani su tercumesi varya. Ben genede ugrastim, bir dunya cezasi, yok Turk polis teskilati guclendirma vakfi, cart curt , doktordan rapor falan. Ehliyeti bu sekilde yenileyip uzerine birde Turkiyeye gidince motorsiklet eklettirecegim. Insallah bir daha benzer bir olay yasamam.

*

F. G.

« Yanıtla #37 : Ocak 27, 2026, 06:53:43 »
Tabi simdi konumuz aslinda Turkiye ama neticede alternatifleride surekli kolluyorum. Bende bos beles gezmek yok, hep kesif kolu cikartip bulundugum ortamda acaba oranin yagindan sutunden yararlanma imkani varmi falan bu konulara dikkat ederim. Buhranli bir kafayla skyscanner da takilirken gidis donus $96 ya bilet cikti karsima. Atladim gittim. Gozlemlerimi paylasmak istiyorum zira sizlerinde isine yarayabilecegini dusunuyorum. Amacim sunu yaptim bunu yaptim demek, ilgi cekmek falan filan degil.  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

F. G.

« Yanıtla #38 : Ocak 27, 2026, 07:08:17 »
Puerto Rico ozellikle stratejik acidan cok onemli bir konumda. Inanilmaz bir gecmisi var ulkenin, ozellikle tarih ve politika meraklilarinin ilgisini cekecektir. Baskentleri San Juan i daha once gormustum, lakin baskentin disina cikma imkanim olmamisti, bu yuzden acikcasi fazla etkikenmemistim. Bu gidisimde bir arac kiralayip adanin etrafinda tam tur attim.  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap   
*

F. G.

« Yanıtla #39 : Ocak 27, 2026, 07:44:32 »
 Arkadaslar , burada inanilmaz bir potansiyel var. O yuzden hic umutsuzluga kapilmaya gerek yok. Onumuzdeki surecte Turkiyede daralirsaniz atlayin gelin. Gibraltardan zaten okyanusa bos bidon atsaniz bir sekilde karayipler de karaya vuruyor( Fazla abarttim evet) Dogudan batiya Atlas okyanusunu gecmek, ozellikle denizci bir tekne icin asiri kompleks bir durum teskil etmiyor. Neticede asirlardir kullanilan bir rota, dogru zamanda dogru tekneyle yola cik!
 Bahamalar bu aralar biraz karisik, oldukca kazik bir cruising permit ucreti cektiler. Bircok tekneci protesto amacli bahama taraflarini pas geciyor ama sirf bahamalarda zaten bir sezon takilmak mumkun. Oradan asagi dogru saldiginizda farkli kulturler, farkli tadlar farkli dokular. Yuzlerce ada binlerce koy, Robinson Cruiso gibi takilabileceginiz insansiz, butun plajin size ait oldugu ortamlar...Denizler balik dolu, bakkaliydi cakkaliydi market alisverislerinizi yaptiniz. Zaten meyve olayi ucmus vaziyette, yarisini ben tanimiyorum soyulurmu kabuguylami yenir vs vs. En onemlisi, darlama yok, sahil guvenlikmis, yok bayragin yipranmis ordan ceza, yok alkol kokusu aldim ordan ceza, yok yok yok. Zaten adamlarda bira olayi sosyal bir mevzu, yani bira icmissin icmemissin onu sayan yok. Ha birde, degisik biralari denemeyi seven birisi olarak ozellikle vurgulamak isterim. Nereye gidersen git bira buuzzzz. Abi sidik gibi bira veriyorlar eline TR de uyuz oluyorum. Marmariste maclarin seyredildigi bir yer var bayagi kaynak ortam oluyor ozellikle dunya kupasi, avrupa maclari olunca. Birdahaki sefere adama diyecegim kardes parasini vereyim ama kendi birami getireyim diye. Dominik Cum. de bir bira icin, cok ozel bir servis sekli vardir, cabuk bir el hareketiyle sisenin agzina standart sarilan bir peceteyle verilir. Sende peceteyi bir sag sol yapar dudagina gelecek kismi silersin. Ve bu bira "duvakli" gelir. Yani gelinin basindaki duvaktan esinlenerek, bembeyaz buzdur sisenin ust kismi. O yuzden ona duvakli derler. Oralarda sicak bira satamazsin, batarsin direk. Ne anlatiyordum ben yaa?
*

F. G.

« Yanıtla #40 : Ocak 27, 2026, 07:54:25 »
 Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

F. G.

« Yanıtla #41 : Ocak 27, 2026, 08:15:48 »
 Kasirga donemini makul ve mantikli bir risk yonetimi politikasiyla gecirebileceginiz yerleri kesfedip seyir planlarini ona gore yapiyorsunuz. Turkiyedeki marina fiyatlarina nazaran daha uygun olacagi kanisindayim. Acikcasi, bu fiyatlandirmalarla, Turkiyede amator denizciligin surdurulebilirligi zaten supheli.
 Yukaridaki resimlerdeki kirima ugramis tanklarin hikayesini zaten biliyorsunuzdur. Orasi Culebra adinda bir adacik ve Dunyanin en iyi plajlarindan birisi olarak kabul edilen flamenco plajina ev sahipligi yapiyor. Ilginc bir nokta , orayada demir atmak serbest. Cunku dip kum. Ayrica in cin top oynuyor yani gunubirlik tur yapan kaptanlarla itis kakis, kictan kara yi abartip koya coken ya sonradan gorme "Kaptan" larla ugrasmak yok. Dinginlik var, sukunet var. Vibe var. Ahenk var. Gene o civarda cok bakir resifli koylar var. Daliyorum, hayretler icerisinde, suyun alti cumbus. Cikinca navily den bakiyorum, yok artik ya burayada demir atilmaz heralde diye, orayada bedava 3-5 mapa samandira koymuslar, yan taraflar da gene demir atmak serbest. Ozetlemek gerekirse, karayipler cok bakir cok el degmemis ve asla ustuste degil. Marina altyapisi iyi ki zaten anladigim kadaryla isterseniz sezon boyu demirdede kalmak mumkun. Arz ederim.

*

M. B. A.

« Yanıtla #42 : Ocak 28, 2026, 15:20:37 »
Faruk korsan valla süpermiş oralar... Sen buraya geleceğim derken bizi oralara çekeceksin gibi (bu memlekette YA-ŞAN-MAZ arkadaş, bu yaştan sonra uğraşamam belki ama bekar gençlerin yerinde olsam burada bir dakika durmam) Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap