0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. O.

Ynt: Teknenizin isimleri ve isim koyma öyküleri..
« Yanıtla #165 : Temmuz 02, 2025, 17:32:01 »
Bizim kızımızın adı Hypatia .

Tarihte bilinen ilk matematikçi kadın. Ayrıca filozof ve gökbilimci.

Usturlap ın ortaya çıkmasında buyuk katkıları olmuş.

Bu da bir yerden denizcilige katkı sağlamış tabi  😀
« Son Düzenleme: Temmuz 03, 2025, 10:51:35 Gönderen: Efe Sarıoğlu »
*

E. D.

« Yanıtla #166 : Temmuz 02, 2025, 17:54:08 »
  Hocam bu hikaye de iyiymiş. Yalnız "usturalp" soy isim gibi olmuş, "usturlap" olmasın o Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap?

*

E. O.

« Yanıtla #167 : Temmuz 02, 2025, 21:22:49 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
  Hocam bu hikaye de iyiymiş. Yalnız "usturalp" soy isim gibi olmuş, "usturlap" olmasın o Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap?

Haklısınız,  hemen düzeltiyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E. U.

« Yanıtla #168 : Ağustos 05, 2025, 18:03:21 »
ARALİD GLORY
ARALİDİN TERSİ KIZIMIN ADI,
GLORY DE GÖRKEM DEMEK OĞLUMUN ADI Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

O. A.

« Yanıtla #169 : Eylül 26, 2025, 10:57:19 »
İsim konusu belkide en zorlandığım aşama oldu. Kafam da bir sürü isim vardı ama hiç biri tam olarak içime sinmediği için hepsini eledim sonunda benim çekirdek ailemin isimlerimlerinden bir şeyler çıkartmaya çalışırken aklıma ODEM geldi. Osman ( ben ) Deniz (eşim) Elif ( büyük kızım ) Merve ( küçük kızım) işte sonunda herkesin içine sinen ve çok sevdiğimiz o isim böylece ortaya çıkmış oldu ismini almakta hiç zor olmadı bu isimde başka bir teknenin olmadığını tahmin etmek zor değildi. İşte benim teknenin isim hikayeside böyle sevgili dostlar. Herkese sağlıklı günler dilerim

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz