0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. Ç.

Portekiz D7 vizesi için başvurumuza cevap geldi ve randevu verildi, ancak randevu tarihine kısa bir süre kala durumumuz değişti ( Bu yıl en az 6 ayı Portekiz'de geçirmek imkansızdı Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ) ve birkaç yıl ertelemek zorunda kaldık başvurumuzu.

Marina sözleşmesinin, konaklama kanıtı olarak AIMA tarafından kabul edilmediği sonucuna ulaşmıştım araştırmalarımda.
*

Ş. U. A.

Erdem kaptanım, siz avukat veya aracı ile mi başvurmuştunuz. Bir avukatlık bürosu 3500 euro dedi bana. Diploma denkliği de dahilmiş. Yani bu işlemler aslında bizim de yapabileceğimiz işler gibi geldi bana.

*

E. Ç.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Erdem kaptanım, siz avukat veya aracı ile mi başvurmuştunuz. Bir avukatlık bürosu 3500 euro dedi bana. Diploma denkliği de dahilmiş. Yani bu işlemler aslında bizim de yapabileceğimiz işler gibi geldi bana.

Bizim başvuru türümüz, D7 pasif gelir vizesiydi.

Diploma denkliği gerektiren vize türü Dijital Göçebe vizesi sanırım D8 diye adlandırılan. (Bu vize türünde online olarak icra edeceğim dediğiniz işe yetkinliğiniz olup olmadığını anlamak için diploma istiyorlar diye biliyorum.) Diploma olmadan da D8 vizesi alabilirsiniz ama yaptığınız işe bağlı galiba.

Herhangi bir aracı kurumla vs çalışmadım. Konsolosluğun mail adresine istenen formatta mail attım haftada bir. Sanırım 5. mailime cevap geldi ve 3 ay sonraya randevu verildi. Ancak dediğim gibi, randevu süresine birkaç hafta kala durumumuz değişti ve iptal ettik randevuyu.

Edit: Marina sözleşmelerinin uzun dönem konaklama kanıtı olarak sunulabileceğini sanmıyorum göçmenlik bürolarına. Yine de marina ofislerine sorabilirsiniz ilgilendiğiniz bölgelerdeki.
« Son Düzenleme: Ocak 14, 2026, 17:43:50 Gönderen: Erdem Çakır »

*

Ş. U. A.

Biz de pasif gelir oturum izni için başvuracağız ama orada sadece pasif gelir değil, mesleklerimize uygun işlerimize devam edeceğiz şeklinde ne kadar artı olursa o kadar iyi diyorlar danışmanlar.
*

Ş. U. A.

Diploma denkliği basitmiş, e-devlet'ten olmadı, üniversite nin öğrenci işlerinden istediğiniz ülkeyi belirterek alabiliyorsunuz

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

Ş. U. A.

Arkadaşlar, yapay zeka ile uzun bir sohbet sonrası.
İtalya marinalarında 6 aylık, 12 aylık kalmak istiyorsan EU VAT Paid. Yani KDV si ödenmiş olması şart. Bu durumda, EU VAT Paid olarak TC vatandaşı olarak Hırvat bayraklı veya Polonya bayraklı tekneyi alabiliyorsun. Hatta İtalyan bayraklı da alabiliyorsun. Bu durumda teknenin mutlaka KDV si ( eu vat Paid) olması mecbur.
*

Ş. U. A.

Ve Türkiye bayraklı tekne ile yıllık İtalya da marinada kalamazsın. Diyor yapay zeka. Valla çok iyi, net, alternatifli yanıtlıyor. Bu durumda tekne AB bayraklı ve EU VAT Paid olması şart

*

C. A.

İtalya marinalarında 6 aylık, 12 aylık kalmak istiyorsan EU VAT Paid. Yani KDV si ödenmiş olması şart. Bu durumda, EU VAT Paid olarak TC vatandaşı olarak Hırvat bayraklı veya Polonya bayraklı tekneyi alabiliyorsun. Hatta İtalyan bayraklı da alabiliyorsun. Bu durumda teknenin mutlaka KDV si ( eu vat Paid) olması mecbur.
Bu tarz bir tekneyi alabilmeniz icin o ülkelerde oturumunuzun olmasi gerekmiyor mu? Sizin planiniza göre önce oturumunuzu aldiktan sonra bu tarz bir tekne almaniz gerekecek.
*

Ş. U. A.

Yok gerekmiyor. Vize sorunu olmasın diye oturum izni. Zaten yeşil pasaport var, 90/180 kuralına uygun kalabilirim. Marina için eu vat Paid belgesi, tekne sigortası( burda da eu vat Paid önemli) , bayrak EU ülkesi bayrağı
*

Ş. U. A.

Ve Türkiye bayraklı tekne ile yıllık İtalya da marinada kalamazsın. Diyor yapay zeka. Valla çok iyi, net, alternatifli yanıtlıyor. Bu durumda tekne AB bayraklı ve EU VAT Paid olması şart
pardon burada yanlış bir bilgi yazmış olmayayım. TC bayraklı ise 18 ay kalabiliyor muş. Sonra çıkması gerekiyor
*

Ş. U. A.

bu da 18 ay kuralına bağlıymış. Bu yapay zeka, uzun süreli kalmayı, 18 aydan fazla olarak algılamış. 12 ay kal çık wu dan sonra 1 ay kal. Sonra tekrar dön. Eu vat  ödenmesine gerek yok.
*

Ö. Ö.

...
Diyor yapay zeka. Valla çok iyi, net, alternatifli yanıtlıyor.
Bu konu hakkında ilk yapay zekaya danışma işini ortaya atan kişi olarak tekrar hatırlatmak isterim;

Böyle önemli ve gerçek hayatı etkileyecek konularında yapay zekanın size söylediği şeylere direk inanmayın.
Onun amacı sizi mutlu etmek, tatmin etmek için hoşunuza gidecek bilgileri istatistik olarak belirleyip önünüze sunmak.
Her zaman gerçek kaynaklardan bir araştırma yaparak cevap vermiyor, ama herşeyi biliyor gibi davranıyor, buna "halisülasyon" deniyor.

Bunu engellemek için mutlaka "derin araştırma" yapmasını ve "gerçek resmi kaynakları size sunmasını" isteyin.
Böylece eski ezber bilgilerinden derleyip sizi mutlu edecek sonuçları değil güncel bilgileri araştırıp kaynakları ile birlikte sunacaktır.
Kaynak sunamadığı hiçbir bilgiye de güvenmezseniz durduk yere heveslenip gol yemezsiniz! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ş. U. A.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap artık iyice karıştı. En son dediği. Bunda çok emin.
 [
TEK CÜMLELİK NET SONUÇ (EN BAŞA KOYUYORUM)
TC vatandaşı olup İtalya’da OTURUM İZNİ olan bir kişinin, EU bayraklı – EU VAT NOT PAID bir tekneyle
12 ay İtalya + 1 ay Türkiye + tekrar 12 ay İtalya yapması
HUKUKEN RİSKLİDİR.
Evet, risklidir.
Evet, sorun olabilir.
Ve evet, ben bunu netleştirmekte geciktim.
Şimdi nedenini tek eksende anlatıyorum.

Sanırım illa KDV yi yada VAT I ödeyeceksin oturum izni ve sonrası için.