0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

S. B.

Ynt: Sevmeyen eşlerinmize tekne ve denizi nasıl sevdirebiliriz??
« Yanıtla #105 : Temmuz 09, 2017, 13:26:23 »
Eşinize ADB ve telsiz belgesi aldırın ve yelken kursuna gönderin.
Denize açılınca da tekneyi değişerek ve eşit olarak kullanın. (Burası çok çok önemli)
İşe yarıyor tecrübeyle sabittir.
Eğer kurslara gitmiyorsa satın almak yerine önceden kiralayıp sevdirmeye çalışın.
Yine ısınamadıysa da beraber yapabileceğiniz başka bir hobi arayın.
« Son Düzenleme: Temmuz 09, 2017, 13:32:01 Gönderen: Sinan Bozkurt »
*

D. E.

« Yanıtla #106 : Temmuz 09, 2017, 21:35:44 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Eşinize ADB ve telsiz belgesi aldırın ve yelken kursuna gönderin.
Denize açılınca da tekneyi değişerek ve eşit olarak kullanın. (Burası çok çok önemli)
Eğer kurslara gitmiyorsa satın almak yerine önceden kiralayıp sevdirmeye çalışın.
Oh be oh be..sonunda.. alkışlar ikinize..😊

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

S. Ş.

« Yanıtla #107 : Eylül 13, 2017, 18:59:57 »
Hanım bana denizi göster kaç estiğini söyleyim sana diyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bayağı tecrubelendi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

C. A.

« Yanıtla #108 : Eylül 13, 2017, 21:13:49 »
bizde işler biraz tersine oldu. Eşim uzun süredir bir tekne alalım demesine rağmen pek deniz ile alakam olmadığı için yanaşmıyordum. İki sene önce birden kafama dank etti. Ben ne yapmak istersem hep yanımdao oluyordu. Korkmasına rağmen benimle motorsiklet ile İstanbul'a kadar geldi. Artık sıra bana geldi diyerekten ADB,KMT derken kendimizi Sığacık körfezinde gezinirken bulduk. ilk acemilik diyerekten bir motoryat ile başladık. Biz denize denizde bize alışması için. Darısı ileride yelkenli bir tekne ile denizlere açılırız. Şuan aslanların yemini vererek körfez içinde dolaşıyoruz.
*

M. İ.

« Yanıtla #109 : Eylül 13, 2017, 23:27:52 »
İlk mesajdan itibaren işime yarabilecek tüm önerileri bir araya topladım ve izninizle burada paylaşıyorum. Belki toplu bir şekilde isteyen olur. Tüm değerli öneriler için teşekkürler.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

>>Midem bulanıyor...eczaneden bulantı hapı alındı,forumda var çok başarılı bir tane var,çözüm bulundu iki seyir sonra konu kapandı
>>Tekneye atlayamıyorum... (halbuki 30cm  ,pasarella şart   
 >>Bu yelkenler falan korkutuyor...motor seyri yapıldı, yatıştı, iki üç ayda alıştı
>>Rüzgarda yelken çok sallıyor.... motor sailing seyri yapıldı, sıkıntı kalmadı, çok sert olmadıkça ses etmiyor...
>>Hadi dönelim yeter artık... ortada dolanmıycaksın ,hedefe hızla ilerlemek lazım, ada, koy neyse, orda bir balık veya evden getirilenleri sakin bir noktada sunmak lazım ,Hava da guzelse ,keyifler yerine geliyor

Benim genelde gördüğüm Erkek hataları:
>>Tekne yeni eğitim tamamlanmamış Cümbür Cemaat çıkışlar yanaşmalarda bağırış çağırış.
planlama hataları sabah kahvaltı et yayıl  rüzgar sertleşssin çık ,bam güm seyir.
>>Kalk sabah erken onlar yatarken nefis bir koyda uyandır hazır kahvaltıya.
>>Ya demiri attırmaya çalış ,ya da koltuk halatın yüzerek gönderme .
>>Sanki koca gemi kullanıyoruz normal bir havada tek başına bağlama  yapacak düzeni kurup tecrübe kazanıp uygulamalı.
>>Kokpitte İrgat kumanda demir toplarken sıkışık yerden çıkınca gidip başta yatırma yapİlabilir.
Bunun için balıkçıların izleyin onların sakin yanaşmalarıda muhteşem .
>>Teknede bazen özel akşam yemeği hazırlıyabilmeliyiz
>>Belli bir tecrübe ve denizciliğimize  güven kazandırana kadar sert hava seyri gibi denemelerimizi arkadaşlarımızla yapılmalı. Onlarla sakin deniz 4 buforu  geçmemeli.

>>Hanımlarınız için tek çözüm bir kaç komşu tekne gezinin. Hanımlar kendi aralarında kahve sohbet alış veriş ve binumum absürt konularını aralarında konuşurlar. Böylelikle dikkatlerini tekneden ve bulundukları ortamdan uzaklaşırlar.

>>İkinci takdik ise pazarı çarşısı olan yerlere yanaşın bırakın bütün gün dolaşsınlar. Yani özet olarak  karada ki yaşam ile bir bir miktar tekne yaşamınızı örtüştürmeye çalıştırmanız lazım.

1. Teknenin temizliğinde ve bakımında eşime hiç iş düşürmüyorum.
2. Rüzgarı az Zaman'larda seyir yapıyorum, genelde sabah erken yola o uyurken çıkıyorum.
3. Yelken yaparken tekneyi çok yatırmıyor, bu nedenle motor yelkeni terçih ediyorum,
4. En fazla 3-4 günde bir ona alış veriş imkanı yaratıyorum. Rakam önemli değil küçük alışverişler onu Mutlu ediyor.
5. Genelde  Misafir olduğunda vs Zaman'larda onun havluyu atma noktasına geldiğini hissedince yemeğe ve bulaşığa yardım ediyorum.
6. Demir'i eşim atıyor. Kolay tutan ultra veya Delta gibi bir Demir'inizin olması da çok önemlidir, demir atılınca tutması en büyük münakaşaları ortadan kaldırır.
7. Meteorolojiyim iyi okuyup aşırı rüzgarlarda seyir yapmıyorum.
8. Teknede çocukları, torunu , akrabaları ve sevdiğimiz arkadaşlarımızı ağırlamak eşimi Mutlu ediyor. Aşırıya kaçmamak kaydıyla 4-5 günlük arkadaş misafirlikleri iyi geliyor, çocuklara ve toruna sınır yok.
9. Önümüzdeki seyir planlarını birlikte yapıyoruz, 4 aylık, haftalık , günlük farketmez,
10. Uzun seyir önceki akşamı ona veya teknede bulunanlara yol ve hava şartları Hakkında brifing veriyorum.
11. Teknedeki davranışları Hakkında bizim dışımızdaki insanlara onu övüyor ve yüceltiyorum.
12. Netice olarak evlilikte taşınması gereken yükler vardır, bu yükünde iki kulbu. Eşler birer kulbundan  tutarlar, birisi az kaldırırsa diğerine çok yük biner. Herkez gücü oranında ağırlık kardırırsa yük yere düşmez. İster teknede ister evde farketmez, oranlar farkeder. Teknede çoğunu ben kaldırıyorum, ama çokda mutluyum. Tavsiye ederim.

>>İrkelecekleri hiç bir konuya girmemek, örneğin;
Bana bir sey olursa ilk yapacakların...
Düşersem beni nasıl kurtaracaksın...
Kedi düşerse biraz yüzer ,şöyle kurtarıcam...
Tekneye bir sey olursa ,kurtarma harekatımız ....
Motor bozulursa ,şunları yaparız ...
kaya,kum ,fırtına vs konuları...

>>DENIZCI ESI YARATMAK(cev: oldukca iddiali bir baslik ama hadi neyse)
 Denizci es yaratmak icin oncelikle akli basinda hareket edip son derece anlayisli olmaniz lazim. Proje asamasi, yelken kontrolu, navigasyon, rota, tekne gorevleri konularinda onun isin bir parcasi  oldugunu hissettirmeniz lazim. Neresinden bakilirsa bakilsin, bu resmin bir "takim ruhu" nu yansitmasi gerekiyor.
 Ozellikle erkekler son derece dar goruslu olabiliyor ve bu da onlarin bazi onemli noktalari goz ardi etmelerine sebep oluyor. (cev: bu noktada sildim oglum seni DON. Zaten kitap kapagindaki resimini gozum hic tutmamisti. Adam ol adam....)Genellikle konsantre olduklari sey tekne ve tekne sistemleridir. Bunun sebebi, tekne ve ve onun sistemlerinin teknede bulunan kisilerin guvenligi icin en onemli unsur olmasidir. Ama bu onemli gibi gorunen nokta, ayni zamanda sizi bu ruyadan uyandirmaya yeter de artar bile. Zalim kaptanlar artik hollywood filmlerinde kaldi.
 Yukarida saydigim asamalara esini katmayan kaptan kendini uzun ve yalniz bir seyre hazirlasin. Elbette tekne saglam ve guvenli olmali, ama bir sicak su/dus imkani, buzdolabi....Esinin rahatini dusunen kaptan, kendisiyle ayni tutkuyla halatlara sarilan bir ekip arkadasi yaratabilir.
 Butun bunlari yapsaniz bile bazen esinizin ilgisini bu yone cekemezsiniz. Bunun sebebi genelde aslinda bu tekne seyahati macerasina baslarken esinizin katilimini saglamamis olmanizdir. Ileride cikacak problemlere hazir olun. Bir sekilde bu ilgiyi olusturabilirseniz ne ala, yoksa unutun uzun seyirleri, bilinmedik limanlari, issiz koylari...
 Cogu insan kendi duygularinin sonderece normal oldugunu dusunur. Bu ise gonul vermis kaptan zannederki tekne ile gezi yapmak o kadar guzel birseydirki kim boyle birseye burun kivirabilirki?
 Isteksiz es ne dusunur peki? Butun bunlar buyuk ihtimalle gecici bir hevestir. Hangi kafasi az cok calisan insan kara hayatinin verdigi rahati ve guvenligi  teperek boyle islere bulasabilir.
 Eger ortada boyle iki farkli yaklasim varsa, gumburtu er yada gec kopacaktir. Samimi bir iletisimin kurulmamasi durumunda genelde olan sey taraflardan birinin karsi tarafin ilgisinin dagilmasini beklemesidir.

>>Beklentiler minimal düzeyde tutulmalı.Nasıl mı ?Denizi seviyor teknede olmak istiyor bunun üzerine 'daha' deme kardeşim 'daha' iyi bir şey değil.Teknede her şeyi ben yapıyorum Bağlanma, ayrılma,demir atma alma tekne de hiç ses çıkmıyor tüm bu manevralarda kablosuz bir ırgat kumandam var outopilot da gerektiğinde imdadıma yetişiyor.Zaten tekne topu topu 35 feet herşey tek kişiye göre ayarlı.

>>Teknede olma isteğini ne sağlıyor ;sabah uyandığında tertemiz sessiz bir yerde denize girme arzusu ,dinginlik ,rahat huzurlu kitap okuma olanağı ,deniz sonrası acıkan karınlar sonrası hazırlanıp sunulan kahvaltı,sonsuz hizmet davranışları parmak şıklatılsın yeter.Tekne de olma arzusuna yarışma, yelken yapma, sert orsa seyir  kesinlikle hizmet etmiyor.

>>Güvende olma ;her türlü havada her türlü sorunda yapılabilecek ne var sa yapılır tasalanmaya gerek yok duygusuna sahip olma tekne de olma arzusunun altını dolduruyordur kesinlikle.

>>Hava karşıdan geliyor, gidilecek bir yer var çıkışta kafaya konan, ama tekne dövünüyor gir kardeşim bir yere dövünme, insanlar da dövünmesin deniz büyük bir şey inatlaşma acelen olmasın.Gece çık saat 04:00 de sabah 08:00 denize girilebilecek çok güzel bir yer de ol.İnsanlar uyandıklarında çok güzel bir yer de gözlerini açsınlar.4 saat deryanın artasında seninle beraber >>herkes dümen tutmaktan zevk almak zorunda değil.Mutlaka bot ile karaya çıkılacak kara da yemek yenebilecek gezilecek bir yerlerde demirlenmeli.Bisiklet kirala, insanlar yürüsün ,karanın kalabalığını keşmekeşi görsün bu da ihtiyaç, tekneye geldiğinde oh evimiz ne güzel dünya varmış desin.(Ev tekne oluyor)

>> Katamarana gectik rahat ettik diyen erkeklerde bayagi fazla...

>>Hızlı gıt,cok yelkenle ugrasma
Her gun denize girmeye mola yapmaya özen göster, herseyi resetliyor yüzme molası...
Evciller çok oyalıyor, mod hiç düşmüyor
Üç dört tekne çıkınca , güvende hıssettık
Hedef rotayı bırak eşin belirlesin
Arada bir iki günde karada kalarak devam etmek

>>Seyire çıkmadan önce, eşim 2 gün Marmaris körfez içerisinde, BİR KADIN YELKEN ÖĞRETMENİNDEN 2 gün yelken eğitimi aldı. Sonuç: "mükemmel;"

>>Eşimle ilk baş başa seyrimiz, Kadırga (Marmaris) dan  Söğüt'e (orsa) seyirdi, hiç rahatsız olmadı çünkü farkında değildi!
daha sonra, teknenin yelken seyrinde yattığını fark etti ve bu nedenle "devrilebileceğimizi" düşünmeye başladı!  Onu, hiç kırmadım! Anlattım, açıkladım ama ısrar etmedim!
3 saatte alacağımız yolu bazen yelkenle 8 saatte aldık, bazen gereksiz motorla seyir yaptık.
Anne, baba, eş, abi ya da kardeş "eğitmenlik" yapamaz, verimli olmaz!
Geçen sene çok çektim ama ağzımı açmadım! Haklı olan eşimdi!
Bu sene, seyre çıkmadan, Gökova yelken kulübünden yardım istedim; Neslihan Hoca'ya yönlendirdiler. 2 gün Marmaris Körfez'de yelken eğitimi, eşim artık orsa seyirde teknenin devrilmeyeceğini biliyor. Neslihan Hoca, mütemadiyen hayır dualarıma maruz!
Hayat arkadaşlarımzın denizde yaşadığı tedirginlikten, aslında "genelde" sanırım biz erkekler sorumluyuz.

>>Eşinize ADB ve telsiz belgesi aldırın ve yelken kursuna gönderin.

>> ilk acemilik diyerekten bir motoryat ile başladık. Biz denize denizde bize alışması için. Darısı ileride yelkenli bir tekne ile denizlere açılırız. Şuan aslanların yemini vererek körfez içinde dolaşıyoruz.
« Son Düzenleme: Eylül 13, 2017, 23:28:51 Gönderen: Mutluay İzbudak »

*

S. Ş.

« Yanıtla #110 : Eylül 14, 2017, 01:06:28 »
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap yeni birsey

Windy onun cebınde  de yuklu,o da bakıyor, suprız hava cıkarsa da boynumuz bırlıkte bukuluyor  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E.

« Yanıtla #111 : Eylül 14, 2017, 10:13:40 »
Kısaca, aşağıdaki yöntem uygun bir yöntem değil, ısrar etmeyin. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Dilek gelmeden kaçayım ben Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

Ş. Ö.

« Yanıtla #112 : Eylül 14, 2017, 10:14:03 »
Gene eş konusu için bir şey söyleyemiyorum ama çocuklar denizin üzerinde hamakta olmayı,  pruvada hamakta olmaktan daha çok sevdiler.