0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

m.

Ynt: Pendik / Marintürk / Rekor ZAM %32 !!
« Yanıtla #225 : Mayıs 17, 2011, 18:07:04 »
Haa bu arada aklıma şimdi geldi...
Yazıp paylaşacağım...
Dün bir dostumdan gelen e-posta;

Başına kuş pislediğinde! koşup piyango bileti alan millet, ağzına pislendiğinde! neler yapar?

Tabii ben yine de soru şeklinde düzelttim bu cümleyi...
Etrafa rahatsızlık vermeyelim diye... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Haydi hayırlı traşlar..... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

C. D.

« Yanıtla #226 : Mayıs 17, 2011, 18:47:23 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
bende bir dönem mordoğan ile ilgilenmiştim.hatta gidip orada bir görevli yada kendine görevli diyen biri ile görüşmüştüm.işin arkasında belediye varmı bilemiyorum.ama liman için şunu söyleyebilirim..güvenlik işi halledilirse süper bir yer.uzun vadeli (enaz beş yıl) bir söz alınırsa yada sözleşme yapılırsa (kimle yapılır bilemem) ve güvenlik sorununu kendimiz çözebilirsek birde tümay korsandan tonozlama ile ilgili yardım alırsak mükemmel bir yer olur.tabiki bu işlerin tamamının maliyetinin 10 metre ortalamalı bir tekne için yıllık 1000 euronun altında olması lazımki attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değsin.
bu dediklerim gerçekleşirse ben en az 5 geko ile gelirim mordoğana..
budur fikrim

Alacağın olsun Nurettin,
Sığacığa gel dediniz oraya yöneldim,
daha ben varmadan rotayı Mordoğana çevirdiniz,
bu gidişle varıncaya kadar beş altı kez rota düzenlemesi yapacağım sanırım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

S. K.

« Yanıtla #227 : Mayıs 17, 2011, 18:48:28 »
sütçü korsanım  doğrusunu yazdığında sintineye giderdi  doğruca.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

A. S. E.

« Yanıtla #228 : Mayıs 17, 2011, 21:35:04 »
    Mordogan balıkçı kooperatifi başkanıyla görüştük.Olaya inanılmaz sıcak bakıyor.Şu anda parasızlıktan hiçbirşey yapamıyorlar.Eger finans bulunabilirse tel örgülerle çevirim yapacaklarını söyledi.Sahil güvenlik yeni limanda.Bekçi için sahil güvenlik yaptığı konut ve tuvaleti kooperatife bırakmış.Sıg olan bölgeler için mazot parası karşılıgı bu işi yapan makinayı getirtip zemini uygun hale getirebileceklerini söylüyor.Elektrik ,su ,tekneyi çekebileceginiz rampalı havuz var.Belediye başkanı tesis anlamında ne gerekirse yaparım yeterki 30-40 tekne gelsin dermiş.
    Rakam konusunda oturup anlaşırız diyorlar,Nurettin abinin bahsettiği rakamlara varmaz sanırım.Asıl önemli olanın uzun vadeli 5 yıl10 yıl gibi örnegin enflasyona endeksli fiat artişlı sözleşme yapılabilmesi dedim.Olabilir,bu işe başlayan kurucu grupla sözleşme yaparız ,ilerki yıllarda bu grup dışındakilere ayrı sozleşme yaparız ,herşey tartışılıp sizler için en iyi şartları saglarız diyorlar.Ama kaç tekne bulunabilir,kendi adıma Sıgacıktan kopabilirmiyim bilemiyorum.En azından kaç kişi olunur başlangıçta bu önemli.   
*

K. U.

« Yanıtla #229 : Mayıs 17, 2011, 22:36:44 »
.......Maalesef yakında bu güzel projeye katılacak bir teknem olmayacak.
Ama yine de karadan elimden gelen desteği sağlarım.

Sayın Özden Korsanım,
 Teknesiz kalacağınıza üzüldüm. İnşallah üzün sürmez.
Herşeyin hayırlısı olsun.

*

K. U.

« Yanıtla #230 : Mayıs 17, 2011, 23:22:43 »
 Mordoğan yeni limanını kooperatif kiraladı ise
Bu iş oldu demektir.Yasalara boğuşmaktan kurtulmuşuz demektir.
ama bu liman biri balıkcı barınağı diğeri yat yanaşma yeri iki ayrı alan.
Bende dün Belediyeye mail gönderdim limanın son durumu nedir.
İş birliği yaparmısınız diye.

Mordoğan İzmir için elde kalan tek boş barınak yakında gekolarla veya gekosuz dolacak.
Urla iskelede sıraya girsen ömür biter sıra gelmez.Çeşmealtıda öyle.
Foçada iğne atsan denize düşmez alargada bile yer yok.
 Kooperatifi teknik destek ve bağlama ücretleri ile destekliyerek iyi bir ilişki başlatabiliriz.
 Ücret te gelince kooperatif her yıl bağlama ücretini beliliyor ama bakanlık onayından sonra resmiyet kazanıyor.
Yasa bağlama ücretleri tablosu yapıp kapına asacaksın der.
Buralarda sadece Çandarlı barınağında fiyat tablosu vardır. Eski paslı bir hal nedir bu dedim.
Abi zam yapacağız ama adamlar geçen yılı vermedi  bekliyoruz şimdilik dedi.
Mordoğan İzmir  dışı GeKo lara uymayabilir.Ama İzmir liler için harika bir yer,
Son  fırsattır..
Ben varım diyenler öne cıkmalıdır.
Ben varım......Uygan
*

M. E.

« Yanıtla #231 : Mayıs 17, 2011, 23:30:28 »
Her kafadan farklı bir ses çıkması gayet normal. Korsanız biz, asker değil )))

Tümay Korsan'ın girişimini destekliyorum ancak örneğin YatLift gibi bir yer ile konuşursak, yarın-öbürgün şartların tamamen aleyhimize gelişip yeni bir düzenleme-anlaşma ile kapıya konmamız gayet olası! Yatlift veya benzeri Güney marinaları zaten zaman içerisinde kendi müşterisini oluşturuyor.
Kaldı ki buradaki birçok tekne sahibi, sanırım yılın 3-6 ayı teknesini karada tutmak istemiyor. Arada fırsat bulursam giderim diyen çoktur, herkes teknesi suda yüzsün ister diye düşünüyorum...

Çökertme veya koyların kuzey kıyılarındaki Palamut bükü gibi, Datça gibi yerler sert güneyli fırtınalarda kışın neler yaşıyor, bunu düşünmek lazım...

Yeri gelmişken söyleyeyim, Kadir Uygan Korsan'ın tüm tespitlerine yürekten katılıyorum... Ananem "çekene sor" derdi rahmetli, belli ki ağabey çok şeyler düşünmüş ama daha önemlisi bunların çoğunu yapmış, hepsinin yararını-zararını biliyor )))

Utku ağabeyin bir yeri satın almak olayı ile ilgili şimdilik hayallerimde uzak bir durak, maalesef. İşallah birgün olur, çok hoş tabiii ama... Onun duygularını çok iyi anlıyorum ama sanırım bu konuda biraz zamana ihtiyacımız var.

Mehmet Sütçü Korsan'a tek yönden katılmıyorum, yaz-kış bulunulan yerin illa yakınında bir çekek yeri olmak zorunda değil. Gerekirse 2-3 gün seyir ederiz tekneyi başka bir yerde karaya alırız...

Güneyde Begonvil, Okluk, Karacasöğüt veya benzeri iskeleler değerlendirilebilir. Erol Korsan'ın çabalarına teşekkürler ama, "yakında oralar da ya pahalılanacak ya bitecek" denmesi biz korsanları hiç mi hiç korkutmaz! korkutmamalı...

Şöyle ki yaklaşık 3 yıldır Lotus ile marina dışındayız. Senede yaklaşık 2000-2500Euro-şimdiki parayla- kar ettik. Lotus II'de bu miktar 5000 Euro civarında, bunun yanında her iki teknenin de ambarında katlanır 35 kg'luk 2 admiralti, 25'er metre 10'luk zincir ve uygun donanımı-bedeli 500 dolar değildir-gittiği her yere taşıyor )))

Misal geçen hafta Kuruçeşme'ye Istanbul Limanı'ndan geldiler, "çıkın burdan, yoksa keseriz halatları" dediler, konuya "haklılar-değiller" açısından hiç yaklaşmıyorum, ne derlerse desinler... Çıkarttık kızı yerinden bastık 20 dk kuzeyde Bebek'te alargaya koyduk! Aynı para!!! Buna İngilizler power of goodbye diyorlar...
Gezginiz biz, kovarlarsa gideriz... Zaten sıkılmıştık Kuruçeşme'nin manzarasından )))

İzmir'li korsanlar için Mordoğan biçilmiş kaftan. Ama etrafta yelken için uygun koylar olmaması, ancak uzun geçişlerle çekici olabilecek bir lokalizasyonu tek dezavantajı... Karşılığında İzmir'e yakın, uçak ulaşımı zor değil, anlaşılan sahipleri olaya sıcak bakıyor, en önemlisi beraberce gidilirse bence süper olur... Sırf bunun için ben koşa koşa gelirim diyorum...  Başka da bişey demiyorummm ))))
« Son Düzenleme: Mayıs 17, 2011, 23:32:22 Gönderen: Mehmet Erem »

*

K. U.

« Yanıtla #232 : Mayıs 17, 2011, 23:55:11 »
Mordoğan geniş İzmir korfezinde Karaburun yarımadası doğu sahilindedir.
Bu sahiller bir birinden güzel koylarla doludur.Başta balıklıova olmak üzere her havada kalınabilecek verler vardır.
Mordoğan önünden başlayan adalar zinciri urla iskelesine kadar devam eder.
Balık boldur.Karşı (doğu taraf) foçadır. karayelden gelen rüzgar uçurur yekneyi.
Büyük şehir görmek istersen Izmir .
Yarım adayı dönersen Eğriliman-Ildır körfezi -eşek adası vs. dalyan köy.
*

m.

« Yanıtla #233 : Mayıs 18, 2011, 01:26:48 »
Sevgili Merem,
Tek katılmadığın konu, çekek yerine yakın olma zorunluluğu gibi anladıysan demek istediğim bu değildi.
Benim demek istediğim tonoz da kalmak durumunda idi.

Mordoğan veya benzeri bir yerde bunu aramak abesle iştigal olur. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Benim için dahi...

Mordoğan Güney e biraz uzak, fakat İstanbul dan Güney' e inmek daha uzak .
Üstelik Ege ...

Keşke sözleşmem yaz sonu bitmiş olsa da Mordoğan ile organizasayon girişimini başlatsak.
Yaz sonu veya hemen hepimiz orda toplaşmaya başlasak.
Kendimize ait bölgede çalışmalara başlasak.

Ama yine de varım.
Bu sene olmazsa seneye Hakuna Matata da gelir.
Ben de gelir çalışırım. Elimden ne gelirse...

Zaten, Hakuna Matata Kuzey Ege ye doğru yelken açmaya hazırlanıyor... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Güney Ege nin de suyu çıkmaya başladı.
Çok sevmeme rağmen imkan bulunca(mavikart zırvası, falan filan durumları izin verirse) sadece gelip gideceğiz.
Ya da passaportlara 2 senelik Yonan vizesi alıp frenk illerinde bayrak göstereceğiz.
Kendi Ülkemin sahillerine amerikanya bayrağı ile misafir olarak gelip, saygı göreceğiz...

*

A. A.

« Yanıtla #234 : Mayıs 18, 2011, 01:29:09 »
mordoğanda bir yeni liman var.bir de eski balıkçı barınağı.yeni liman şehre uzak.ben 2 sene önce gitmiştim.homursu korsan oralı.bir konuşmakta fayda var.ben konuşurum..biraz uzak istanbula ama denizi temiz.kalamar ve balık bol.çok karışan olmaz.
*

Ö. O.

« Yanıtla #235 : Mayıs 18, 2011, 02:01:55 »
mordoğanda bir yeni liman var.bir de eski balıkçı barınağı.yeni liman şehre uzak.ben 2 sene önce gitmiştim.homursu korsan oralı.bir konuşmakta fayda var.ben konuşurum..biraz uzak istanbula ama denizi temiz.kalamar ve balık bol.çok karışan olmaz.

Mordoğan'ın iki limanı arası 250 metre.
*

m.

« Yanıtla #236 : Mayıs 18, 2011, 02:37:29 »
540 metre mendirek uzunluğu, 170 metre liman içi genişliği ile en büyük barınaklardan biri herhalde Mordoğan...
Mendirekteki beton dan sonra liman içi tarafına büyük taşların dökülmesi yanaşmak için hendikap gibi görünsede limanı sağlamlaştırmış.
Taşların üzerine belki platforma benzer bir şey yapılabilir.
Etrafta oldukça çok gidelecek yer var gibi....

O bölgede Eşek adasından başka yabancı bayraklı teknelere kapalı nereler vardır?

*

A. A.

« Yanıtla #237 : Mayıs 18, 2011, 02:43:42 »
HOMURSU korsanla az önce konuştum.o da benim gibi gece kuşu.yeni limanı tarım bakanlığı balıkçılar için yapmış.yani barınak diye geçiyor.mülkiyeti tarım bakanlığındaymış.turizm bakanlığı marina yapmak için yeni limanı istemiş ama tarım bakanlığı vermemiş.YETKİLİ MORDOĞAN BELEDİYESİ.Balıkçı kooperatiflerine ihale ile kiralanıyormuş.tek kooparatif olduğundan en fazla veren de bunlar olduğundan çok cüz i bir kira ile idare balıkçılardaymış.Belediye ile anlaşırsak bize yardımcı olurmuş.çünkü şimdiki belediye başkanı önümüzdeki seçimde tekrar seçime katılmayacakmış.yani sırtında yumurta küfesi yok.rahat anlaşılabilir.BU İŞ BENİM AKLIMA YATTI. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 40-50 tekne ilk başta olabilmemiz imkansız.bence yani.ama 20 tekne olabiliriz.elektirik kutularını ( BEN BULDUM BU TABİRİ )de kendimiz yapabiliriz su da aynı yerden alınabilir.tel örgüyü de kendimiz yaparsak tahminim 1000 TL.yıllık ödemekle balıkçılar ihya olurlar.tonozlarıda kendimiz atıcaz.yerler sabit olacak.en az 3 bekçi olmalı.oralarda hırsızlık olmazmış.yolun son 30 km si 2 seneye kalmaz otaban oluyormuş.alışveriş yapılan dükkanlar satın alınan emta ile birlikte alanı da evlerine kadar bırakıyorlarmış.bu demektirki tekneler için nakliye de kolay olacak.eğer mordoğan için karar verilirse ben gidip gerekli görüşmeleri yaparım.inşa ile ilgili işleri de HOMURSU KORSAN ben hallederim dedi.10 senedir teknesi oradaymı arada bir 100-150 tl verirmiş.senede 2-3 defa.1-2000 tl tekne başı masrafla.( TAHMİNEN  TONOZ HARİÇ.) Çok ucuza kalabileceğimiz bir marinamsı yerimiz olur.hepimiz olmasa da bir miktarımız beraber oluruz.20 kişi bulunursa ben işin önünne geçerim.zaten oralarda oluyorum bütün yaz.kışın da istanbula tekneyi hiç getirmem.tümay korsanım da karaya alır bırakır teknesini. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ö. O.

« Yanıtla #238 : Mayıs 18, 2011, 08:00:56 »
Atilla Abi yol otoban değil duble yol olacak.Çok önemli değil ama ben söyleyim dedim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Mehmet Sütçü Abi Mordoğan'ın hemen karşısındaki Uzunada askeri tesislerin olduğu bir yer.Bu nedenle Türk Bayraklı dahil hiç bir tekne adaya çok yaklaşamaz.Yine karşı kıyıda Foça'da Leventler'de askeri deniz üssü var.Oraya da Türk Bayraklı tekneler dahil kimse yaklaşamaz.
Bunlardan başka bir kısıtlama yok.
*

T. G.

« Yanıtla #239 : Mayıs 18, 2011, 08:47:19 »
Orada bakım onarım imkanları nedir . Her sezon teknelerde bir çok parça değişiyor veya elden geçiyor .
Burada içmelerde tüm bakım onarım imkanları sonsuz . Makineciler ,marangozlar ,elektrikciler  boyacılar ve deniz mlzemeleri satan bir sürü dükkan var
Ayrıca bodrum cennet koylara çok yakın  her yıl  bu bölgeye ulaşma için yakacağınız yakıtıda düşününüz mzot pahalı

Yalnız ben böyle konuşuyorum .Yalnış anlaşılmasın ortak karar alınırsa ben size katılırım .
« Son Düzenleme: Mayıs 18, 2011, 08:53:29 Gönderen: Tümay Gören »