0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sedat korsanımYaklaşımınıza itirazım yok ancak denizciliği hiç olmayan birinin doğrudan yelkenli bir tekne ile başlaması bana fazla iddialı geldi. Motoryat ile bir miktar tecrübeden sonra yelkenli neden olmasın aşamasına gelebilirsem ozaman tekrar değerlendiririm. Şimdilik odağımda artıları ve eksileri ile motoryat ile optimum seyir konusu var.Saygılarımla
Neticede zaman da bir maliyet unsuru, özellikle de tekneyi güneye götürüp getirirken... Ben her sene Yalova'dan Marmaris'e günde ortalama 7,5 saat seyirle kabaca 10 günde (yine kabaca 75 saat seyirle) iniyorum... Gidiş-geliş 20 gün ve 150 saat seyir demek bu... Siz aynı yolu 25 saat seyirle gidebiliyorsunuz (hadi buna da gidiş-geliş 6 gün ve yine gidiş geliş 50 saat seyir diyelim). Siz 50 saatte 3.000-lt yakarsınız; ben 150 saatte 750lt yakarım... 2250-lt yakıt 100.000-TL desek, fazladan 100k₺ harcayıp neredeyse 15 gün kazanıyorsunuz.. Bunun yarısını güneyde geçireceğiniz zamana ekleseniz, yarısını da işinizin başında para kazanmaya...Vay arkadaş ya; hiç böyle düşünmemiştim, resmen motoryat daha ucuza geliyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
En uzun ve en keyif aldığım Motoryat seyrini, sizinkinden 140cm daha uzun bir tekne ile Napoli den Didim e gelerek yaptım.Tekneniz güney denizlerimize inmek için oldukça yeterli bir boya ve güce sahip. Asıl önemli olan sizin bu seyir için hazır olup olmadığınız.200hp*2 , 300*2 11m-12 m teknelerin ve benzerlerinin yüzlercesini kağıt üzerinde , onlarcasını da bizzat inceledim. 18knot Seyir hızında ortalama harcamaları beygir başına 10lt gibiydi. Sizin verileriniz daha yüksek gibi.Yakıt durumu sadece teknenin hızı ile alakalı değil aynı zamanda Trim ve ağırlık dağılımı ile de alakalı olabilir. Seyir sırasında yükleri eşit dağıtmak ve doğru Trim ayarlari ile Seyir suratindeki harcamanizi biraz daha dusurebilirsiniz. Dizel makinelerin uzun süre düşük devirli calistirilmamasi gerektiğini defalarca duydum ama bizzat sorun yasayan biri ile karşılaşmadım.Erdem Korsanım18 knot seyir hızında ortlama harcamaları beygir başına 10 lt ifadeniz acaba motor başına 10 şt olabilirmi yoksa 440 hp ile çarpıldıpında anormal bir rakam çıkıyor
Değerli korsanlarKonuyu motoryat mı yelkenli mi boyutuna getirmesekmi. Cevap aradığım konu Ahmet korsanın deyimiyle gövde sürati ile kayak sürati seçimi.