0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

R. K.

Marmara-Limnos Seyri
« : Mayıs 18, 2026, 13:31:14 »
  Merhaba kaptanlarım,
Kurban bayramı tatilinden istifade ederek kuzey egeye (limnos) bir gezi planlıyorum. Daha önce bu geziyi yapan kaptanlarımın seyir yazılarından yararlanarak kendi rotamı oluşturma çabası içerisindeyim. Bu seyir, ilk uzun yolculuğum olacak. Bu yüzden sizlerden gelecek hertürlü öneriye/bilgiye açığım. Tabi hergün rota güncellemesi olmuyor değil. Bu konuda oldukça gezi yazısı ve video mevcut. Hepsinden ayrı ayrı yararlanarak (kopya çekerek) oluşturduğum gezi planı şu şekilde;
  - Tuzla'dan çıkış
  - Güzelce Marina
  - Saraylar
  - Şarköy
  - Eceabat
Bu kısım birinci etap olacak. Eceabat'ta 2-3 haftalık mola vereceğim.

İkinci Etap olarak;
  - Ç.Kale  (Yurt dışı çıkış işlemeleri)
  - Bozcaada
  - Limnos (Myrina) burada giriş işlemlerini yapmayı düşünüyorum.
  - TATİL Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sonrası dönüş belkide en zor kısım dönüş yollucuğu olacak. Dönüş için net bir fikir daha oluşturamadım ama Temmuz ayının sonuna kalmadan aşağıdaki planı uygulamaya çalışacağım.

- Limnos (Myrina) çıkış
  - Ç.Kale ( giriş)
  - Şarköy
  - Saraylar
  - Marmara Ereğlisi ya da Güzelce Marina
  - Tuzla

Dilim döndüğünce geziyi yazmaya çalışacağım.
*

M. S.

Ynt: Marmara-Limnos Seyri
« Yanıtla #1 : Mayıs 19, 2026, 07:55:31 »
Günaydın,

Şimdiden keyifli seyirler dilerim. Geçtiğimiz sene Tuzla - Limnos etabını haziran ayında gerçekleştirdim. Tuzla çıkış, Şarköy balıkçı barınağı konaklama, ardından Limnos yaptık. Transitlog için acente olmadan ilerleyelim dedik, biraz afalladık ama sağ olsun gümrük memuru hanımefendinin yardımıyla hallettik.

iyi seyirler

*

M. S.

« Yanıtla #2 : Mayıs 19, 2026, 11:18:34 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Günaydın,

Şimdiden keyifli seyirler dilerim. Geçtiğimiz sene Tuzla - Limnos etabını haziran ayında gerçekleştirdim. Tuzla çıkış, Şarköy balıkçı barınağı konaklama, ardından Limnos yaptık. Transitlog için acente olmadan ilerleyelim dedik, biraz afalladık ama sağ olsun gümrük memuru hanımefendinin yardımıyla hallettik.

Yunan karasularında bukunduğunuz süre içerisinde etepai denen vergiyi ödemek gerekiyor. Nasıl ödeneceğine dair bilgi linkini paylaşıyorum.

iyi seyirler

*

R. K.

« Yanıtla #3 : Dün, 08:10:20 »
Günaydın,

iyi seyirler

Teşekkürler kaptanım hızlı gitmişsiniz. Sanırım gecede seyir yaptınız. Birde çıkışı Çanakkale'den yaptınız o zaman giriş nerden yapmıştınız. Ben giriş işlemlerini İstanbul olarak düşünüyorum. İ
« Son Düzenleme: Dün, 08:13:09 Gönderen: Rıfat Kurteş »
*

M. S.

« Yanıtla #4 : Dün, 15:40:59 »
Selamlar,

Gece seyri yapmadık. Sabah erken saatlerde yola çıktık akşam saatlerine doğru hedefe vardık. Çıkışımızı Tuzla'dan gerçekleştirdik. Giriş işlemlerini Limnos/Myrna limanında gerçekleştirdik. iyi seyirler, iyi bayramlar...

*

R. K.

« Yanıtla #5 : Dün, 16:31:11 »
İyi bayramlar ben biraz yavaş yavaş gideyim diyorum. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap))