0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. I.

Ynt: Marina fiyatları
« Yanıtla #15 : Kasım 01, 2025, 23:17:07 »
Beni sevgili kızımdan ayıran sadece ve sadece marina ücreti oldu..
Nisan sonu ayrıldım canımdan. Şimdilik...
Bir gün yeniden kavuşma hayalleri ile..
En son geçen sene bu aralar, 27 feet için
en ekonomik marinalardan sayılan finike seturda 218 000 tl yani o zamanın kuru ile 6400 usd verdim. Adeta son damla gibi.
6 aydır yelkenli resmi, videosu izleyemiyorum. Yüreğim kaldırmıyor.
Ne diyeyim. Hayırlısı.
Kayahan aklıma geliyor.
" Yolu sevgiden geçen,..., birgün.." ✌️😪
*

A. E.

« Yanıtla #16 : Kasım 05, 2025, 11:55:03 »
ahlaksızca pahalı fiyatlar, ben kendi teknemi göcekte koyda tutuyorum ama artık oda sonlanacak gibi, yeni uygulama nasıl olacak kimsenin fikri yok, amatör denizcilik artık ticari olmadıkca yapılmayacak düzeylere geldi.

*

E. S.

« Yanıtla #17 : Kasım 05, 2025, 13:41:31 »
Teknemizi geçen ay daha büyük bir tekne satın almak için sattık. Marina fiyatları, mavi kart uygulaması gibi dertler yetmezmiş gibi  bir de bu tonoz sistemi uygulaması da gelince iyi ki satmışım diyorum. Çok çok uygun bir fırsat çıkmadıkça da tekne almak için acele etmeye niyetim yok.  Bu ülkede tekne sahibi olmak gerçekten akıllı insan işi olmaktan çıktı. Canın sıkıldığında sorgusuz sualsiz atlayıp gideceğin bir teknen olmaması fikrine alışabilirsem kiralama yolu ile denizde kalmak en mantıklısı ama bakalım gönül ferman dinleyecek mi? Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. I.

« Yanıtla #18 : Kasım 05, 2025, 13:42:23 »
Bu saatten sonra bu işin tek fizibil seçeneği, karada yaşamı tamamen terk ederek, 36-40 feet bir yelkenlide, tam zamanlı yaşama geçmek.
Bu da bizim gibi orta gelirli emekli deniz sevdalıları için 60 yaşından önce mümkün değil gibi.
Şu an yurtdışında, bir parkta dolaşıyorum. Rüzgar yüzüme vurdukça, sanki yelken kıpırdama sesi geliyor kulağıma..
Kavuşmak ümidiyle, her deniz sevdalısı için yüreğimden dua cümleleri salıyorum göklere...
*

O. A.

« Yanıtla #19 : Kasım 07, 2025, 14:33:37 »
Burhaniye Belediye marina da bu yıl yıllık 98 bin TL ödedik. 6 ayda bir 49 bin TL olarak. Tabi yer bulabilmek ciddi bir sorun, marina full. Ama marina içinden tekne alarak sorun çözülebilir. Tavsiye ederim, çok güzel bir marina

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

E. S.

« Yanıtla #20 : Kasım 07, 2025, 15:12:36 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Burhaniye Belediye marina da bu yıl yıllık 98 bin TL ödedik. 6 ayda bir 49 bin TL olarak. Tabi yer bulabilmek ciddi bir sorun, marina full. Ama marina içinden tekne alarak sorun çözülebilir. Tavsiye ederim, çok güzel bir marina
Kac metre boyunda bir tekne icin?
*

O. A.

« Yanıtla #21 : Kasım 07, 2025, 15:59:09 »
minumum 24 m2 üzerinden alıyorlar. 8*3 ,24 m2  sonrası artıyor ama, yine de diğer marinalara göre o kadar çok artmıyor

*

S. E.

« Yanıtla #22 : Kasım 14, 2025, 08:55:16 »
Yenifoça Oasis Marina, en düşük bağlama standartı olarak 30 m2 uyguluyor. Yıllık 368K (7500 EUR'ya denk geliyor gün itibarıyla). 15 gün kara konaklaması veriyorlar (atma/çekme ücreti hariç). Elk./su. ücretli tabi. Marina imkanları güzel. Sorun 30 m2 kayıklar için yer yok Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Kötünün iyisi. Dünyanın geri kalanıyla mukayese kabul edilmez tabi. Yabancı kaptan arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla Yunanistan'ın Ege'deki marinaları da fiyat arttırmış. Adriyatik ve İyon'dakiler makulmüş ama. Memlekette yelken zor!
*

T. D.

« Yanıtla #23 : Kasım 16, 2025, 16:54:37 »
Evet sevgili korsanlar
Yaklaşık 4 ay önce açtığım başlık ilk sıralarda ve yorumlar hep aynı yönde.
Bu iş arz talep dengesi ile değişir ya yeni marinalar yapılacak ( çok mümkün görünmüyor) yada tekne sayısı düşecek. Birçok dostumuz teknesini sattı ama sonuçta teknenin yeni sahibi yine marinada.  Bence deniz ile ilgisi olmayan birtakım para sahiplerinin bu işi prestij görme meselesi fiyatlarda etkili.
Bu konudaki fikirleri merak ediyorum. Gerçekten kısa veya orta vadede fiyatlar düşerimi ?
*

A. Y.

« Yanıtla #24 : Kasım 16, 2025, 22:35:44 »
Tekne marina fiyatları bu topraklarda ucuzlamaz, komple sektöre revize lazım, toplumsal bir olay diyip üstün körü söyliyim. Uzun uzun yazarımda serzenişte bulunmaktan bıktım teknem olmamasına rağmen, ama yakın sektördeyim karavan  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap gerçekleri doğru söyledik diye dostlardanda olduğumuz oldu ama varsın biz doğruyu söyleyelim/düşünelim.