0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bavaria 42 İtalya Roma da yıllık bağlama ücreti 2300 Euro atma çekme dahil.
Arkadaşlar selamlar. Klasik bir başlık biliyorum ama yinede dün yaşadıklarımı paylaşayım. Beğendiğim ve almayı hedefledigim Bavaria 30 tekne için Teos marinadan fiyat teklifi istedim. Tekne 32 metrekare yer işgal etsede 40 metrekare kabul ediliyor. Teklif hızlıca geldi : bağlama ücreti 485000 TL. Diğer fiyat detaylarını yazmıyorum. Buda demek oluyorki yıllık marina maliyeti yaklaşık 12000 dolar civarı. iyide bu durumda 3 yıl sonra bir tekne parasında marinaya ödemiş olurum. Haaaa bu arada seneye 20000 dolar istenmiyecigini kimse bilmiyor. Sanırım yeniden tekne sahibi olmak benim için bir hayal.
Ben de dunyanin obur ucundan bir ornek vereyim. son raporlara gore dunyanin en pahali 4. sehri secilen Vancouver Kanada'da (chatgpt'ye sordum) marinalarda yer bulmak mumkun degil. cogu marinada tekneyi aldiginda, yerini alma sansin da yok. cogu marina bekleme listesi olusturuyor ancak 10 yildan fazla bekleme listesi oldugunda listeye kabul bile etmiyorlar. bu ahval ve serait icinde dahi benim 29ft kayik icin yillik 4380CAD - ~2700EUR - bugunku kurla 130K yillik marina ucreti var. elektrik ucretli, su, otopark vs ucretsiz.